Nye dinosaurarter oppdaget i den amerikanske delstaten Missouri

11

En gruppe forskere oppdaget beinene til en dinosaur i den amerikanske delstaten Missouri nylig. De hevder det er en ny art som aldri er funnet før i landet. Skjelettet til den unge andnebbdinosauren, kalt Parrosaurus Missouriensis, er svimlende 25–30 fot langt. Forskerne har holdt stedet der de ble funnet hemmelig til det kan sikres. Paleontolog Guy Darrough, som oppdaget skjelettet, fikk det fraktet til et lokalt museum og ringte deretter Chicagos Field Museum for å avsløre den store nyheten. Han skal ha snakket med Pete Makovicky, kurator for dinosaurer ved Field Museum. «Han kom ned og så og sa: 'Ja, dere har dinosaurer'.»

«Jeg kan ikke forestille meg noe som er mer imponerende enn det vi oppdaget her. En ny slekt i arter. Det er en verdenskjent oppdagelse,” sa Darrough.

Makovicky, professor i jord- og miljøvitenskap ved University of Minnesota, og teamet hans begynte snart å grave på stedet i Missouri, og de fant en voksen Parrosaurus Missouriensis rett ved siden av ungen oppdaget av Darrough. “Dette er faktisk et bemerkelsesverdig sted i et av de beste dinosaurstedene øst for Great Plains,” sa Makovicky til Fox 2.

  • Pensjonert Lege i Storbritannia oppdager nye dinosaurarter med en 'bulbus'-nese

Makovicky, som har gravd opp steder over hele verden for å finne dinosaurrester, beskriver Missouri-området som et av de mest unike og tror flere dinosaurfossiler vil bli funnet der.

Å finne dinosaurrester er en vanskelig sak. Det krever delikatesse og tålmodighet. Som tilfellet var med dette funnet, som var 80 år underveis. I 1940 fant de daværende eierne av eiendommen noen bein, som deretter ble sendt til Washingtons Smithsonian Institution, verdens største museum, utdanning og forskningskompleks. Beinene ble senere bekreftet å være av en dinosaur. Men det ble ikke vist mye interesse for det da.

  • Dinosaurer levde i flokker; Dannet grupper basert på alder, kroppsstørrelse: Studie

På 1970-tallet ble eiendommen kjøpt, og gravingen startet igjen. Innsatsen bar frukt nå med oppdagelsen av skjeletter fra Parrosaurus Missouriensis.

Kan PUBG: New State rival BGMI og PUBG Mobile i Battle Royale-rommet? Vi diskuterer dette på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du får podcastene dine.
Kommentarer

For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de nyeste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: Dinosaurs, Fossils