Facebook, Twitter bør overvåkes av ny regulator: Parlamentarisk panel

30

Et indisk parlamentarisk panel har anbefalt å behandle sosiale medieplattformer som Twitter og Facebook som utgivere og opprette et reguleringsorgan for å føre tilsyn med dem, noe som potensielt åpner selskapene for mer ansvar for brukergenerert innhold.

Høynivåkomiteen kom med disse anbefalingene da den gjennomgikk lovforslaget om beskyttelse av personopplysninger som ble introdusert i 2019 som søker å beskytte brukernes personvern og håndheve strenge kontroller på hvordan selskaper som Alphabets Google og Amazon. samle inn, behandle og lagre data.

Paneliet ber om strammere regler fordi gjeldende lover som behandler disse sosiale medieplattformene som mellomledd ikke har gjort nok når det gjelder regulering, sa de to personene som ikke er autorisert til å snakke med media. De sa også at de gjeldende bestemmelsene i lovforslaget om personvern er for brede.

  • Facebook Messenger, Instagram får kanskje ikke ende-til-ende-kryptering før 2023

Folket sa at komiteen anbefalte at regulatoren skulle settes opp i tråd med Press Council of India for å regulere innholdet. En mekanisme kan bli utviklet for at sosiale medieplattformer kan holdes ansvarlige for innhold som kommer fra ubekreftede kontoer, sa de.

PP Chaudhary, en lovgiver fra det regjerende Bharatiya Janata-partiet som leder panelet, sa at rapportens anbefalinger vil bli presentert i parlamentet når den kommer til sesjon fra 29. november. Han nektet å diskutere innholdet i rapporten.

Hvis disse anbefalingene inkluderes i det reviderte lovforslaget og blir vedtatt i parlamentet, kan det få en vidtrekkende innvirkning på driften til offentlige og private selskaper i det største sosiale mediemarkedet globalt. Lovbrudd i henhold til dette lovforslaget kan straffes med bøter på opptil 4 prosent av sosiale medieselskapers årlige globale omsetning, tilsvarende straffer i EU.

  • WhatsApp driver personvernoppdatering for å overholde irsk avgjørelse

Slike grep gjenspeiler lignende følelser utenfor India. Lovgivere fra Washington til Brussel har vurdert tiltak for å holde sosiale medieselskaper som Facebook og Google ansvarlige for det enorme innholdet som genereres daglig på deres plattformer, et syn som skjøt fart under pandemien.

I India har disse selskapene så langt hatt «trygg havn»-status og kan ikke holdes ansvarlig for brukergenerert innhold på plattformen deres så lenge de følger mellomleddsretningslinjene utstedt tidligere i år. Dette har inkludert å sette opp kontorer i India, utnevne overholdelsesansvarlige og følge myndighetenes forespørsler om å fjerne visse typer innhold som den anser som skadelig.

Google nektet å kommentere panelets anbefalinger. Twitter og Metas Facebook svarte ikke umiddelbart på en forespørsel om kommentar.

Databeskyttelse

Indias hodelange hastverk med å adoptere smarttelefoner har ført til en eksplosjon av personlig og sensitiv informasjon. Lover for å beskytte brukernes personvern har imidlertid ikke beveget seg i samme tempo, noe som vekker bekymring blant aktivister og samfunnsgrupper over potensielle overgrep.

Det tok to år før statsminister Narendra Modis regjering kom med databeskyttelseslovgivning etter at Høyesterett slo fast at personvern er en grunnleggende individuell rettighet. Det parlamentariske panelet gikk glipp av mange frister for å fullføre rapporten sin da lovgiverne var delt i noen av lovforslagets bestemmelser. På mandag hadde panelet ferdigstilt rapporten.

Lovgiverne i panelet går inn for å utvide lovforslagets dekning til ikke-personlige data, sa folket. Den anbefalte også at det bør gis ca. 24 måneder til å implementere bestemmelsene i loven slik at datarelaterte selskaper kan gjøre de nødvendige endringene i sine retningslinjer, infrastruktur og prosesser.

Panelet beholdt også bestemmelsen som tillater regjeringen å gi unntak til sine byråer fra deler av lovgivningen, selv om noen lovgivere har uttrykt forbehold om dette.

— Med bistand fra Abhijit Roy Chowdhury og Saritha Rai.< /p>

© 2021 Bloomberg LP

Kan PUBG: New State rival BGMI og PUBG Mobile i Battle Royale-rommet? Vi diskuterer dette på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor enn du får podcastene dine.
Kommentarer

For de siste teknologinyhetene og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de nyeste videoene om gadgets og teknologi, abonner på YouTube-kanalen vår.

Ytterligere lesing: Twitter, Facebook, Meta, Google, Amazon