Asus VivoBook K15 OLED (KM513UA) anmeldelse: For binge-watchers

15

Bærbare multimediecomputere har en tendens til at ramme det bedste sted mellem pris og ydeevne. Sådanne enheder tilbyder generelt skærme i høj kvalitet til at se videoer, er kraftige nok til let spil og er relativt overkommelige. Asus' Vivobook-serie har fulgt denne trend, og i dag tager vi et kig på den nye K15 OLED-serie, som er overraskende meget godt prissat.

Asus Vivobook K15 OLED-seriens priser i Indien starter ved omkring Rs. 47.000 og går hele vejen til omkring Rs. 80.000. Vi vil teste en variant, der falder et sted imellem, og som har en AMD Ryzen CPU i stedet for Intel, som de fleste andre varianter har. Med ikke mange andre OLED-bærbare computere i dette prissegment, fortjener Asus Vivobook K15 OLED din opmærksomhed? Lad os tage et kig.

Asus VivoBook K15 OLED (KM513) design

Asus VivoBook K15 OLED har et stort fodaftryk på grund af den 15,6-tommer skærm, men den er ikke særlig tyk eller uhåndterlig. Den er på den tungere side på 1,8 kg, men det er ikke så dårligt for en bærbar computer af denne størrelse. Byggekvaliteten af ​​chassiset er god, og plastikken har en god pasform og finish, uden uønsket flex eller knirker nogen steder. Asus sendte mig en enhed i Hearty Gold-finishen, men denne model skulle også være tilgængelig i Indie Black og Transparent Silver.

asus vivobook 15 oled amd ryzen anmeldelse front gadgets360 ww

OLED-skærmen er hovedattraktionen af Asus VivoBook K15 OLED

 

Hovedattraktionen er OLED-skærmen. Denne 15,6-tommer skærm har en fuld HD-opløsning, 600nit peak lysstyrke og 100 procent DCI-P3 farveskalaunderstøttelse. Displayet bærer også certificeringer fra Pantone, TUV Rheinland og andre for ting som farvenøjagtighed og lavt blåt lys. Asus Vivobook K15 OLED har smalle kanter på venstre og højre side af skærmen, og lidt tykkere på toppen og bunden. Der er et integreret webcam over skærmen, men det har kun en opløsning på 720p. Låget giver en anstændig beskyttelse til OLED-panelet, og selvom der er en smule flex, påvirker dette ikke displayet synligt.

En af de store fordele ved en 15,6-tommer bærbar computer er, at du har luksusen af ​​et tastatur i fuld størrelse med et numerisk tastatur. Jeg havde brug for at omkalibrere min muskelhukommelse lidt, da jeg blev ved med at trykke på de forkerte taster i starten, men jeg vænnede mig til dette efter et par dage. Selve tasterne er godt placeret og komfortable, men jeg ville ønske, at de havde været lidt skulpturelle og ikke flade, for en bedre skriveoplevelse. 'Enter'-tasten har fluorescerende grønne highlights, hvilket er et sjovt lille touch. Piletasterne er også godt placeret. Asus VivoBook K15 OLED har en fingeraftrykssensor placeret i det ene hjørne af pegefeltet. Det fungerer godt og kommer ikke i vejen.

asus vivobook 15 oled amd ryzen anmeldelse nøgler gadgets360 ww

Asus VivoBook 15 OLED har et tastatur i fuld størrelse

 

Når du kommer til havnene, får du masser af dem. På venstre side får du to USB 2.0 Type-A-porte, og til højre er der en USB 3.2 Gen1 Type-A-port, en USB 3.2 Gen1 Type-C-port, HDMI 1.4-videoudgang, et hovedtelefonstik, en DC-strøm indgang og en microSD-kortplads. Til hverdagsbrug burde disse porte fungere fint, selvom jeg ville have foretrukket flere USB 3.0-porte i stedet for de to USB 2.0-porte, og HDMI 2.0 i stedet for den ældre v1.4-specifikation ville have givet mulighed for output ved 4K 60fps.

Jeg forstår heller ikke, hvorfor Asus gik med en microSD-kortplads i stedet for en standardstørrelse, især da der skulle være rigelig plads på en 15,6-tommer bærbar. Du kan ikke oplade den bærbare computer via Type-C-porten, og ingen af ​​USB-portene vil levere strøm til at oplade andre enheder, hvis den bærbare computer er slukket. Det lyder måske, som om jeg er nørdet, men det er de små bekvemmeligheder, der gør en stor forskel for daglig brug.

Asus VivoBook K15 OLED (KM513) specifikationer og software

Asus VivoBook K15 OLED fås med enten en Intel eller AMD CPU. De Intel-baserede varianter starter ved Rs. 46.990, og til denne pris vil du få en 11. generation af Intel Core i3-1115G4 CPU. Du kan gå hele vejen til en Core i7, hvis det er nødvendigt. På tidspunktet for denne anmeldelse har Asus kun en enkelt AMD-drevet variant til salg i Indien, som har en AMD Ryzen 5 5500U CPU med integreret Radeon-grafik. Denne variant har også 8GB RAM, en 256GB M.2 NVMe SSD og en 1TB mekanisk harddisk. Ud af de 8 GB RAM blev der kun fundet et enkelt 4 GB-modul i CPUz-appen, hvilket betyder, at de andre 4 GB højst sandsynligt er loddet på bundkortet.

mt-image-center

MyAsus-appen tilbyder en hel del tilpasningsmuligheder

 

Min enhed blev leveret med Windows 10, men du kan vælge at opgradere til Windows 11, mens du konfigurerer den. Nogle af de forudinstallerede programmer inkluderer en prøveversion af McAfee Livesafe og en fuldt licenseret version af Microsoft Office Home & Student 2019. Alle Asus' programmer kan findes gennem MyAsus launcher-appen, hvortil der også er en dedikeret genvejsknap på tastaturet. Appen er lidt klodset, men funktionel og tilbyder masser af muligheder for batteripleje, opdateringer og skærmindstillinger.

Der er også en OLED Care-sektion her, som har muligheder for en speciel pauseskærm, der kan aktiveret, hvis den bærbare computer er i tomgang på en statisk skærm for længe, ​​og en Pixel Shift-funktion for at undgå problemer med indbrænding af skærmen. Disse er aktiveret som standard for at beskytte OLED-skærmen i det lange løb. En anden funktion, som jeg kunne lide, er muligheden for at skifte mellem de primære funktioner af Fn-rækketasterne.

Asus VivoBook K15 OLED (KM513) ydeevne og batterilevetid

Asus VivoBook K15 OLED udmærker sig ved videoafspilning takket være den livlige OLED-skærm. Sorte er dybe, og farver kan se meget levende ud, afhængigt af hvordan du justerer skærmen. Den blanke skærm kan give refleksioner, hvilket er noget man skal huske på. Betragtningsvinklerne er gode, men der er et lille farveskift, når du ser skærmen uden for aksen, selvom dette kun er virkelig tydeligt med en hvid baggrund.

Skærmen understøtter HDR, men for at bruge den skal du aktivere denne indstilling i Windows. Standard billedprofilen er ret dårlig, da ethvert højdepunkt i en HDR-video øjeblikkeligt bliver blæst ud. Du skal justere HDR-lysstyrkeskyderen i Windows' skærmindstillinger for at finde den rigtige balance og også aktivere HDR-streaming, mens du kører på batteristrøm. Efter at have gjort dette, så HDR-videoer meget bedre ud. Stereohøjttalerne lyder anstændigt, men ikke fantastisk, selv med DTS-appforbedringer.

asus vivobook 15 oled amd ryzen anmeldelse ports gadgets360 ww

Der er en udvælgelse af porte & nbsp; men en SD-kortplads i fuld størrelse ville have været at foretrække

 

Windows 11 kørte meget godt på konfigurationen af ​​Asus VivoBook K15, som jeg testede. Programmer var hurtige til at åbne og lukke, det gik hurtigt at vække den bærbare computer fra dvale, og fingeraftrykssensoren fungerede godt til godkendelse. Det hvide baggrundsbelysning på de sølvfarvede taster gør deres etiketter svære at se om dagen, men gør sit arbejde i svagt lys. Den bærbare computer klarede sig også godt i benchmarks og gav gode tal i syntetiske tests.

Ryzen 5 5500U CPU var kun lidt bagefter Ryzen 5 5600U, som vi for nylig testede i Acer Swift X, hvilket gav mening. Den integrerede Radeon GPU er dog ikke kraftig nok til krævende spil. Fortnite kunne kun spilles ved lave grafikindstillinger ved skærmens oprindelige opløsning. Spil som Far Cry 5 var kun lige ved at spille ved lav grafikkvalitet, og her skulle opløsningen også reduceres.

asus vivobook 15 oled amd ryzen anmeldelse lid gadgets360 ww

Den lyse og levende visning af den Asus VivoBook 15 OLED gør den ideel til at se film

 

Asus VivoBook K15 OLED har et beskedent 42WHr 3-cells batteri, som holder i cirka fire timer med let til medium brug og Windows-batteriprofilen sat til 'Balanceret'. Denne form for batterilevetid er ikke stor, især for en 15,6-tommer bærbar computer. Med den bærbare computer i 'Bedre strømeffektivitet'-tilstand var jeg i stand til at presse endnu en time ud med lignende brug, hvilket stadig ikke er meget. Det ville have været rart at have haft et større batteri i betragtning af størrelsen af ​​chassiset, selv på bekostning af, at den bærbare computer var lidt tungere.

Dommen

Asus VivoBook K15 OLED (KM513) er en fremragende bærbar computer til medieforbrug og er relativt slank og let til en 15,6-tommer skærmstørrelse. Den sekskernede Ryzen 5 CPU tilbyder masser af strøm til multitasking og krævende arbejdsbelastninger. Gaming er ikke denne bærbares stærke side, hvilket betyder, at du bliver nødt til at se på andre muligheder, hvis dette er en prioritet for dig. Batterilevetiden er lidt skuffende, og jeg ville ønske, at Asus havde leveret en kortslot i fuld størrelse i stedet for en microSD-slot.

Hvad er mest interessant ved Apples nye MacBook Pros, M1 Pro og M1 Max silicium, AirPods (3. generation) og Apple Music Voice-plan? Vi diskuterer dette på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgængelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og hvor end du får dine podcasts.
Asus VivoBook K15 OLED (KM513) Laptop

Asus VivoBook K15 OLED (KM513) bærbar

 • ANMELDELSE
 • NØGLESPECIFIKATIONER
 • NYHEDER
 • Design
 • Skærm
 • Software
 • Ydeevne
 • Batterilevetid
 • Value for Money
 • God
 • Vivid OLED-skærm
 • God CPU-ydeevne
 • Komfortabelt tastatur
 • Slankt og relativt let
 • Dårlig
 • Gennemsnitlig batterilevetid
 • Ingen kortplads i fuld størrelse

Læs detaljeret Asus VivoBook K15 OLED (KM513) anmeldelse Skærmstørrelse 15,60-tommer Skærmopløsning 1920×1080 pixels Processor Ryzen 5000 SeriesRAM 8GBOS Windows 10Harddisk 1TBSSD 256GBVægt 1,80 kgfl

 • Asus VivoBook K15 OLED (KM513UA) Anmeldelse: For Binge-Watchers

Mere annonce for Asus Laptops Kommentarer

For de seneste tekniske nyheder og anmeldelser, følg Gadgets 360 på Twitter, Facebook og Google News. For de seneste videoer om gadgets og teknologi, abonner på vores YouTube-kanal.

Yderligere læsning: Asus VivoBook 15, Asus VivoBook 15 OLED, Asus VivoBook 15 OLED anmeldelse, Asus VivoBook 15 OLED pris, Asus VivoBook 15 OLED pris i Indien, Asus VivoBook 15 OLED specifikationer Roydon Cerejo Email Roydon Roydon Cerejo skriver om smartphones og bærbare computere til gadgets 360, ud af Mumbai. Han er viceredaktør (anmeldelser) hos Gadgets 360. Han har ofte skrevet om smartphone- og pc-industrien og har også en interesse for fotografering. Med mere end ti års erfaring, der dækker forbrugerteknologiområdet, er han også en ivrig sci-fi-film- og tv-shownørd og er altid klar til gode gyserfilm. Roydon er tilgængelig på roydon@gadgets360.com, så send venligst dine kundeemner og tips. Mere