YouTube tar bort videor från Bengal BJP-chef om våld efter omröstningen

19

Västbengals BJP-president Dilip Ghosh delade på fredag ​​YouTube-videor av påstådda våld efter omröstningen i staten, men myndigheterna på webbplatsen tog bort dem eftersom de bryter mot dess riktlinjer för samhället.

YouTube var tvungen att ta bort de klipp som delades av Ghosh på Twitter eftersom det fanns scener med “brutalt våld” men det är den verkliga situationen i västra Bengal, hävdade stats BJP-talesman Shamik Bhattacharya.

I sitt Twitter-handtag lade Ghosh upp videoklippen med en bildtext: “Några av de berömda prestationerna från Trinamools kongressregering de senaste två månaderna”.

    < li> YouTube säger att det drog till Brasiliens presidentvideor för COVID-19 felaktig information

Men visuella bilder togs snart bort av YouTube med meddelandet: “Videon har tagits bort för att bryta mot YouTubes riktlinjer för communityn. “

Webbplatsen för videodelning tar bort inlägg som bryter mot dess riktlinjer för communityn som “är utformade för att säkerställa att vår gemenskap förblir skyddad”. Det hämtar innehåll för att bryta mot sin policy angående hatprat och trakasserier, skräppost och vilseledande metoder, våldsamt eller grafiskt innehållspolicy och brott mot dess användarvillkor.

Ghosh, en parlamentsledamot, påstod den 21 juli att över 30 BJP-aktivister dödades i sammandrabbningar efter omröstningen i Västbengalen.

  • YouTube sägs vara på Vita husets radar över COVID-19 Felaktig information om vaccin

Statens BJP-chef var inte tillgänglig för kommentarer om borttagning av videor,

Bhattacharya sa emellertid: “Våldet var brutalt, det överträffar alla civiliserade normer. Det är därför YouTube är chockad och tvingad att ta bort videoklippen. Såsom anges av vårt parti i över två år och NHRC nu är detta den verkliga situationen av Västbengalen. “

I en anklagelse från Trinamools kongressregering hade en kommitté, bestående av NHRC på order av High Court i Calcutta, att utreda påstådda brott mot de mänskliga rättigheterna under våldet efter omröstningen, i sin rapport att situationen i staten är en manifestation av “Law of Ruler” istället för “Rule of Law”.

Västbengals chefsminister och TMC-supremo Mamata Banerjee den 22 juli hävdade att BJP använde falska videor för att säkerhetskopiera sina “concocted stories” om inlägg -poll våld.

Det är en helt spektakulär TV denna vecka på Orbital, podcasten Gadgets 360, när vi diskuterar 8K, skärmstorlekar, QLED och mini-LED-paneler – och erbjuder några köpråd. Orbital är tillgängligt på Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Amazon Music och var du än får dina podcasts.
Kommentarer

För de senaste tekniska nyheterna och recensionerna, följ Gadgets 360 på Twitter, Facebook och Google News. För de senaste videorna om prylar och tech, prenumerera på vår YouTube-kanal.

Ytterligare läsning: YouTube, BJP, Bhartiya Janta Party, Dilip Ghosh