Tencent beordret til at opgive eksklusive musikrettigheder i antitrustnedslag

21

Den kinesiske tech-gigant Tencent må opgive sine eksklusive rettigheder til musikmærket, sagde markedsregulatoren lørdag efter at have fundet ud af, at firmaet havde overtrådt antitrustlovgivning.

Kendelsen er den seneste i et hårdt slag mod Kinas teknologiske sektor efter år med løbende vækst, da Beijing bekymrer sig over virksomhedernes voksende indflydelse såvel som sikkerheden for trove af følsomme forbrugerdata.

Tencent erhvervede en majoritetsandel i den konkurrerende China Music Group i 2016 og kontrollerede effektivt mere end 80 procent af udelukkende indehavte musikstreamingrettigheder på hjemmemarkedet, sagde staten i markedsregulering i en erklæring.

  • Tencent's $ 5,3- Milliarder Huya-DouYu-fusioner blokeres

Dette gav firmaets musikarm muligheden for at opfordre etiketter til at “nå mere eksklusive ophavsretlige aftaler eller kræve bedre handelsbetingelser sammenlignet med (Tencents) konkurrenter,” sagde tilsynsmyndigheden og kaldte sagen en “ulovlig koncentration af forretningsoperatører.”

Tencents musikarm blev også idømt en bøde på 500.000 CNY ($ 77.144 eller ca. Rs. Rs. 57.41.600), sagde SAMR.

Kinesiske musikstrømningsfirmaer har de seneste år kæmpet for at snuppe eksklusive rettigheder at spille labels i landet, efter at tilsynsmyndigheder har strammet reglerne mod piratkopiering.

  • Tencent vil nu bruge ansigtsgenkendelse til at identificere mindreårige spillere i Kina

De største aktører i Kinas teknologisektor – efter år med vækst takket være slapp regulering – står nu over for øget kontrol.

Tidligere på måneden blokerede den finansielle tilsynsmyndighed en fusion mellem live streamingsites til videospil, som ifølge analytikere ville have givet Tencent en majoritetsandel og tegner sig for over mellem 80 og 90 procent af landets indenlandske markedsandel. p>

Andetsteds blev Kinas største ride-hyldende app Didi Chuxing forbudt fra kinesiske butikker på grund af bekymring for dataindsamling, kun få dage efter en børsintroduktion på New York på 4,4 milliarder dollars (ca. 32.748 kroner).

Tencent reagerede ikke straks på AFPs anmodning om kommentar.

Amazons årlige shopping-ekstravaganza, Prime Day, er vores fokus denne uge på Orbital, Gadgets 360-podcasten. Orbital er tilgængelig på Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Amazon Music og hvor som helst du får dine podcasts.
Kommentarer

Følg Gadgets 360 for de seneste tekniske nyheder og anmeldelser på Twitter, Facebook og Google Nyheder. For de nyeste videoer om gadgets og tech, abonner på vores YouTube-kanal.

Yderligere læsning: Tencent, China Music Group, State Administration for Market Regulation, SAMR Tencent, SAMR