Nederland haalt 9,3 miljoen euro op voor Limburg

20

Vrijdag stond de teller nog op 8,5 miljoen euro. Dit bedrag was binnen een week opgehaald. Vooral particulieren gaven de afgelopen week gul. Maar ook verschillende bedrijven en organisaties hebben toegezegd een bijdrage te zullen leveren, aldus de woordvoerster. Meer dan 150.000 particulieren en bedrijven hebben al geld overgemaakt.

Het Nationaal Rampenfonds maakte vrijdag bekend dat 8.000 huishoudens die zwaar getroffen zijn door de overstromingen elk 1000 euro ontvangen. Het fonds verstrekt het geld aan de gemeenten, die het op hun beurt doorsluizen naar de huishoudens.

Het rampenfonds was oorspronkelijk bedoeld om vooral stichtingen, verenigingen en maatschappelijke organisaties financieel te helpen. Maar omdat er zoveel geld binnenkwam, werd besloten om eenmalig een bijdrage te leveren aan de getroffen huishoudens.

Campinggast Wiel Withoot tussen zijn overgebleven schamele bezittingen op Camping Hatenboer.

Campinggast Wiel Withoot tussen zijn overgebleven schamele bezittingen op Camping Hatenboer.

Giro 777-actie loopt nog steeds.