Forskere Skabe et Metal Struktur, Der Ikke Vil Synke eller Ophold Neddykket Under Vand

74

Article preview thumbnail

MIT Skabt en Bedre Regn-Afleder Materiale, Der er Som en Kraft Felt Til Væsker

Vi har allerede regnet ud, hvordan at behandle overflader, således at væsker, som spildt mad eller regndråber,…

Læs mere Læs

I modsætning til edderkopper og brand myrer, luft ikke kan naturligvis holde sig til metalliske overflader. For at hæve sunkne skibe, redningsfolkene vil ofte stole på gigantiske balloner, gummi pumpet fuld af luft og tilsluttet til en beskadiget metal struktur for at gøre den flydende igen. University of Rochester forskere indså, at de kunne bruge begge tilgange til at skabe en metal-konstruktion med nye egenskaber, der gjorde det naturligt fælde luft inde i det, som igen vil sikre, at det var umuligt at synke.

Det første skridt var at behandle en metal ved hjælp af en laser ætsning teknik, der gjorde det superhydrophobic—eller yderst vand-afvisende. Den teknik, som de har udviklet i første omgang tog omkring en time at etch et firkantet stykke metal, der var kun en tomme lang på hver side, men processen var drønede op dramatisk, efter at skifte til mere kraftfulde lasere. Og mens forskerne valgt aluminium til deres eksperimenter, de mener, de superhydrophobic ætsning behandling ikke kun kunne anvendes på enhver type af metal, men andre materialer samt.

Med ætsning komplet, er det næste skridt var at lave en metal sandwich ved hjælp af to parallelle aluminium plader sidder meget tæt på hinanden, men ikke røre, og med deres superhydrophobic overflader, både vendt indad. Bevidst skellet mellem de to plader, der fælder luft og holder på det, selv mens hele metal struktur er neddykket, at skabe tilstrækkelig opdrift til at holde metal sandwich oven vande.

Gennem eksperimenter, var forskerne i stand til at bestemme den ideelle kløften mellem metal-plader til at skabe et vandtæt rum, der holder på luft nok til at modvirke vægten af hele strukturen. Endnu mere bemærkelsesværdigt er, at den indespærrede luft forbliver fanget næsten uendelige, som forskerne opdagede, efter bevidst at dykke en af deres aluminium vand-afskrække sandwich under vandet i hele to måneder, hvorefter det straks flød tilbage til overfladen når de er frigivet.

Selv når metal sandwich var punkteret fuld af huller, at det stadig var kraftig nok til at flyde, som har gjort forskerne sikre på, at deres opdagelse kan bruges til at designe og bygge både, der kunne holde sig flydende, selv når de er beskadiget. Den tilgang kan endda bruges til at gøre andre køretøjer eller strukturer, kraftig, af sikkerhedsgrunde, såsom fly på kryds og tværs af oceaner, hvor der er en risiko for, at skulle foretage nødopkald landinger i vand, hvis der skulle opstå et problem.

Dele Denne Historie