Flere Steve Wozniak Tweets og En Forskelsbehandling Probe Senere, Goldman Sachs Vil med Glæde Tage et Kig på Din Apple-Kort kreditmaksimum

98

Illustration for article titled Several Steve Wozniak Tweets and One Discrimination Probe Later, Goldman Sachs Will Gladly Take a Look at Your Apple Card Credit Limit Billede: AP

Sidste nat, Goldman Sachs, der er udstedt af en anden sætning, svagt hentyder til den algoritmiske voodoo bag Apple-Kort ‘ s diskriminerende bestemmelser af kreditværdigheden, at hævde, at banksektoren gigant “[har] ikke kan og aldrig vil kunne træffe beslutninger baseret på faktorer som køn.”

Selskabet igen er afdækket med teorien om, at kvinder (som formodes at være gift med kvinder), bliver lavere kredit grænser end deres partnere, fordi de har været supplerende kontohavere i henhold til deres ægtefællernes navne, og derfor, har ikke påløbne de samme personlige kredit historie.

“Nogle af vores kunder har fortalt os, at de har fået lavere kreditlinjer, end de forventede,” den erklæring læser. “I mange tilfælde er det, fordi deres eksisterende kreditkort er supplerende kort under deres ægtefælles primære konto — hvilket kan resultere i, at den ansøger, der har begrænset personlige kredit historie. Apple-Kortets kredit beslutningsprocessen er ikke opmærksom på din ægteskabelige status på tidspunktet for anvendelsen.”

Goldman Sachs siger mere bredt, at det gør ingen bestemmelser, der er baseret på køn, selvom tidligere Goldman Sachs sagde, at den ser frem til at afhjælpe dette problem ved at lade familiemedlemmer til at holde fælles konti (med deres, siger, ægtemænd). De tilføjer i den seneste erklæring om, at kunder kan bede om at få deres kredit linjer blive revurderet, hvis du så vælger at hoppe igennem en anden flammende rammen for en allerede besværligt kort med middling frynsegoder.

Goldman Sachs har været travlt med at begrunde sine afgørelser af kreditværdigheden i sin Apple-Kort godkendelsesproces efter software ingeniør David Heinemeier Hansson, der påstås i en viral Twitter tråd, at Apple har tildelt ham et kreditmaksimum 20 gange højere end hans kone. Blandt talrige commenters med lignende historier, Apple medstifter Steve Wozniak tilhugget i at sige, at han og hans hustru, med hvem han deler alle konti og aktiver—”økonomisk, at vi er EN i enhver henseende,” han tweeted modtaget af vildt forskellige kredit grænser. Næsten overnight, New York State Department of Financial Services bebudet en undersøgelse.

At det tog to velhavende og højt profilerede mænd til at få Afdelingen for Finansielle Tjenesteydelser opmærksomhed ikke undslippe det vigtigste emne for tråden selv, Jamie Heinemeier Hansson. Hansson, der identificerer sig selv som en millionær, skrev i et blogindlæg, at selv om hun er en yderst privat person og “lidt chokeret” for at se hendes navn i nyhederne, at hun er glad for, at den episode, i det mindste gjort tilsynsmyndigheder sidde op og være opmærksom på, at diskriminerende bank. “… Jeg hører den frustration, kvinder og minoriteter, der allerede har været at slå denne tromme højlydt og offentligt for år, uden at dette niveau af opmærksomhed. Jeg ikke ønsker at være den genstand, der udløste disse brande, men jeg er glad for at de er rasende.” (Igen, vi er ikke overrasket: Gizmodo ‘ s Victoria Sang har hørt fra mange læsere rapportering mystiske forskelle i deres kredit grænser, og renterne).

Hansson tilføjer, at hendes kredit i USA er “langt længere” end hendes mand, som hun har aldrig lavet en forsinket betaling, at hendes kredit score er højere, hun havde en succesfuld karriere inden for deres forhold, og afbetale kreditkort i fuld hver måned. Hun siger, at hun og David deler alle finansielle konti—det, der adskiller hende, er hendes status som “husmor.”

En Goldman Sachs talsmand fortalte Gizmodo tirsdag, at banken aldrig på noget tidspunkt, før eller efter udstedelse af et Apple-Kort, indsamler data om beskæftigelse, status, ægteskabelig status, køn, eller om kunden har børn. De forsikrede Gizmodo, at de arbejder med en tredjepart konsulentfirma Charles River Associates at sikre, at den algoritme, der ikke diskriminerer mod beskyttede grupper. Charles River Associates var ikke umiddelbart tilgængelig for en kommentar.

Der kunne være helt rigtigt, men algoritmer lov om skrald data og implicit bias i de institutioner, der bygge dem (og Goldman Sachs ikke har en stærk track record for at tage forskelsbehandling på grund af køn påstande alvorligt). En omfattende rapport fra Brookings Institute tilbyder talrige eksempler på dårlig data afsmag algoritmer: Amazon ‘ s algoritme filtreret ud igen, der indeholder ordet “kvinder”, der er baseret på et datasæt af igen primært fra hvide mænd; Harvard-forsker Latanya Sweeney fandt, at en algoritme, målrettede annoncer til en anholdelse optegnelser ydelser til mennesker med Afrikansk-Amerikanske navne; ProPublica afdækket en algoritme, der dommere, der bruges til at tildele en “risikoscore” for potentielle recidivister, som typisk gav Afrikansk-Amerikanere højere risiko score end hvide kolleger, der var lige så “risky” lovovertrædere.

En Goldman Sachs repræsentant hævdede at være uvidende om, hvad data, hvis der er nogen, Apple aktier, hos Goldman Sachs, men pegede os til en FAQ-ark, der blot hedder, at banken ikke udveksle oplysninger, såsom cpr-numre, konto balancer, transaktioner, køb historie, transaktionshistorik, og betaling historie med nonaffiliates (herunder Apple)—men dette gælder kun, når kortet er blevet godkendt.

Apple er fortsat bemærkelsesværdigt stille. Vi vil opdatere posten, hvis vi hører tilbage fra virksomheden.

Dele Denne Historie