#video | Mus lært at køre små biler

41

Lab rotter har en veludviklet intellekt og hjælpe forskere fra hele verden for at studere hjernen. For eksempel, i mange studier er, at de er komplekse labyrinter, men denne opgave i nogle tilfælde med store vanskeligheder, selv for mænd. For nylig har forskere fra den amerikanske stat Virginia, der har gjort en tilsyneladende utroligt — de lærte mus til at styre små biler. Forsøget igen vist sig at være fremragende mentale evner hos gnavere, og åbnede et par af ejendommeligheder i deres tænkning.

Lille bil for rotter var lavet af plastik emballage

Forsøget blev udført under ledelse af neurolog ved navn Kelly Lambert, og hans resultater blev offentliggjort i tidsskriftet New Scientist. Det blev overværet af 6 hunner og 11 hanner, som igen var anbragt i en rektangulær arena med et areal på 4 kvadratmeter. Inde i den arena, som ligger i en lille bil lavet af transparent plast med alu-gulvtæppe. Som rattet serveres som tre kobbertråd — når rotten rørte ved en af dem med en pote, hun lukkede kredsløb og bragt bilen i bevægelse. Den midterste tråd blev brugt til bevægelse fremad, og de ekstreme flytte den mekanisme, venstre og højre.

Hvor kloge er dyr?

Gnaver var en god grund til at lære at køre bil. Lokkemaden var mad fastgjort til væggen i den ene ende af arenaen. Se mad, rotter prøvede virkelig at mestre kontrol af bilen. I første omgang blev givet til dem, ganske let, på grund af den tætte placering af foderet var nok til at bevæge sig fremad. Men i forsøget, forskerne startede med agn, så gnavere var nødt til at bruge alle tre af kobbertråd og flytte til mad med observation nøjagtighed.

Forskerne bemærkede, at processen med at lære at køre bragt gnavere, en følelse af tilfredshed. Om det mindst vidnede om, at den øgede koncentration af hormoner corticosterone og dehydroepiandrosterone i afføring af motiver af dyr. Den første af disse hormoner er en tydelig markør af stress, og det andet modvirker de stressende forhold. Dette betyder, at når du kører på rotter oplevet stress, men i sidste ende får glæde af at lære nye færdigheder og faldt til ro. Om den samme glæde vi får, når vi lærer noget nyt.

Af den måde, du vidste, om eksistensen af en rotte på størrelse med en hund?

Også forskere har bemærket, at rotter havde mestret færdigheder i kørsel med forskellige hastigheder. Personer, der tidligere har deltaget aktivt i videnskabelige eksperimenter og ofte har løst alle mulige problemer, lært at styre en lille bil hurtigere. Men rotter, der har opholdt sig lang tid i mørke laboratorier og var næsten ikke travlt, mestrer de nye evner med store vanskeligheder.

Hvis du er interesseret i nyheder, af videnskab og teknologi, abonnere på vores kanal i Yandex.Zen.

Ifølge forskere, dette eksperiment igen beviser muligheden af gnavere til at lære nye færdigheder. I den nærmeste fremtid, forskere planlægger at gennemføre mere komplekse eksperimenter og til at forstå, præcis hvordan til at lære nye færdigheder, hvilke områder af hjernen på samme tid begynder at arbejde aktivt med, hvad det er sluttet til at reducere stress.