Hvide hajer samles årligt i grupper ud for Australiens kyst, men det er ikke klart, hvorfor

40

Vi elsker alle mindst én gang om ugen for at mødes med venner. Tror hajer er ikke utilbøjelig til at glemme alt om jagt og en gang om året for at se gamle venner. I det mindste er det det fremgår af observation Australske forskere, der i flere år varsel ophobning af hvide hajer tæt på Neptune Øer. I øjeblikket er forskerne i stand til at forklare den usædvanlige fænomen, fordi rovfisk er ikke jage, og der er ikke nogen tegn på avl. Under bemærkninger, men det blev bemærket, meget mistænkelig adfærd af undersøiske mordere. Tror hajer er op til noget?

Hvide hajer er betragtes som en af de mest farlige aggressiv fisk

Neptuno Øer, der ligger i South Australia, og har status af en marine reserve. I den allerede fjernt år 2010, og forskerne begyndte at lægge mærke til at dette sted er den mødested for de samme individer af hvide hajer. I mange år har forskere fotograferet hver af rovdyr og i sidste ende gjort mere end 270.000 billeder. Tak til personalet, de videnskabsmænd, der var i stand til bogstaveligt talt at sætte et navn til mange personer, og bemærk, at de besøger Australien i flere år.

Hvorfor den hvide hajer samles i grupper?

For perioden fra 2010 til 2014, var forskerne i stand til at huske 282 eksemplarer af hvide hajer. Til deres store overraskelse, 101 individuelle ankom til indsamling af sted mere end fem gange. I alt hajer dannet nær Øerne i fire klynger. To grupper blev primært dannet i vinteren tid og bestod af hanner og hunner. De to andre koncentrationer mødtes i foråret og sommeren, men bestod kun af mænd. Den forbløffende ting er, at 12 arter af hajer, der har mødt alt for ofte, så passage kan næppe betragtes som tilfældig. For at forstå, hvorfor undersøiske rovdyr til at danne disse grupper, forskerne kan stadig ikke.

Munden hvide hajer vokse mere end 300 tænder

Man kan sige, at hajer samles i grupper tæt til Australien for at jage sæler. Det faktum, at der i vinteren off the coast of Neptune-Øerne yngler store kolonier af søløver. Deres unger er hajer let og nærende bytte, så det er ingen overraskelse, at der i vinteren antallet af rovfisk i disse farvande stiger dramatisk. Kun nu jeg spekulerer på én ting — hvorfor hajerne kommer engang i sommer, da for dem er der næsten ingen mad overhovedet?

Hvor smart er hajer?

Her er, hvad der forvirrer forskerne. Der er en lille sandsynlighed for, at disse udnævnelser af kvinder og mænd på en eller anden måde er forbundet med ægteskabet periode. Men tjek det i øjeblikket er vanskeligt, fordi forskere har meget lidt information om gengivelse af hvide hajer. Så de har en masse arbejde, fordi en ophobning af rovfisk naturligvis opstå med en bagtanke.

Vidste du, at hajer kan leve op til 512 år?

Men det kan også være, at hajer er ikke smart nok, som nævnt i en af vores materialer. Er det virkelig kan være, at undersøiske rovdyr kan simpelthen ikke forstå, præcis hvornår de forventer, at de ynglende sæler. I denne forbindelse, de kan fra tid til tid ankommer på det sted, fodring og håb for den overflod af nærende mad.

Og hvilken version, du synes er mest sandsynlig? Dit svar kan angives i kommentarfeltet, eller i vores Telegram chat.

Endelig vil jeg anbefale dokumentarfilmen “den Store hvide haj” fra BBC. I denne naturforsker Michael Rutzen fortæller om livet under vandet rovdyr og forsikrer, at de er fornuftige og forsigtige dyr.