Historien om varför det ibland är bättre att köpa en billig smartphone

32

Nyligen på en av våra sajter ut materialet som diskuterades temat för låg-kostnad smartphones och det faktum att de mycket väl kan ersätta flaggskepp för människor som behöver en tuff kamera. Till exempel, vissa modeller från olika tillverkare, argument kokas ner till det faktum att de flaggskepp som inte kan erbjuda något i grunden nytt, men billiga märken framgångsrikt använder i sina smartphones portfölj som för ett par år sedan var det mycket dyrt. Så de är klyftan mellan “ledare”. Häromdagen råkade jag vara på väg med prisvärd smartphone, och jag är villig att berätta vad jag kände.

Vackra utseendet alltid väcker uppmärksamhet. Tillverkarna började att ägna mer uppmärksamhet.

Innehåll

  • 1 Fördelar med billiga smartphone
  • 2 smart telefon under 10 000
  • 3 Kan budgeten smartphone för att ersätta den flaggskepp
  • 4 Navigator för Vandring
  • 5 Kamera billiga smartphone
  • 6 Billiga smartphone vs flaggskepp

Fördelarna med billig smartphone

Först och främst vill jag berätta för dig varför jag tog med det billiga smartphone. Det faktum att jag gick till ölfestivalen Oktoberfest, som traditionellt äger rum i München i slutet av September — början av oktober. Jag har utbildat mig till det faktum att vägen är alltid nödvändigt att ha en backup-smartphone — vem vet vad. Som regel jag tog eller en av sina gamla enheter, som inte hade tid att sälja, eller en av de redaktionella flaggskepp. Den här gången bestämde jag mig för att det inte är nödvändigt att göra två dyra smartphone för sådan verksamhet. Dessutom, i tillägg till festivalen, planerade utflykter till bergen, där smartphone kan skadas eller gå förlorade.

För inte så länge sedan som vi har köpt för olika redaktionella behov av flera billiga smartphones, bland vilka var ett par modeller av Ära, Jinga Picasso Obs, BQ Modig och HP i6. Den sista jag tog.

Valet föll på honom som de andra smartphones jag redan vet mycket väl, och med olika modeller av dessa märken uppträder upprepade gånger, och med en Haier innan detta, hade Frågor. Jag bestämde mig för att sluta arbeta ännu inte hade börjat, han borde inte, men mer från honom till mig och inte nödvändigt. Det behövs bara en extra telefon.

Smartphone är billigare 10 000

Kostnaden för Haier i6, där föll mitt val, är ca 7 000, vilket är ganska lite, även mot low-end segmentet. Det är därför jag valde det. Det verkar fungera ganska bra, men inte gör något att förlora om något händer.

På flygplatsen är det svårt att sitta utan en smartphone i handen

Första glädje att jag har en sådan smartphone som hände mig på flygplatsen. På något sätt bröt jag ett gem för att mata ut SIM-kortet som jag klippt till en ryggsäck. Hon bara har en böjd spets, och när jag började räta ut det, det bröt av. I slutet, jag kunde inte sätta din resa SIM-kort i iPhone 11 Pro, som var min främsta på denna resa. Den enda kandidaten för att installera det var det verkade som att det akuta generisk. Vid denna punkt jag omprövas fördelarna med en löstagbar baksida som inte är älskade.

En intressant iakttagelse är att Deprimerade människor använder smartphones mer ofta. Är det sant?

SIM-jag flyttade, men det är vad som fick mig att gälla för den offentliga sektorn, inte som en extra variant. För mig blev han en fullfjädrad utöver den huvudsakliga smartphone.

Bilen kan vara vilken färg som helst om det är svart. – Henry Ford

Jag kan inte dela den uppfattning av Henry Ford och överföra den till smartphones. Jag älskar ovanliga färger för sådana bekant för oss alla tillbehör, men färgen är Haier i6 jag inte gillar verkligen kombinationen av nyanser. Inget personligt, bara en fråga om smak. Så småningom, jag skulle kunna vänja sig vid det och även lite inspirerad. På samma gång, jag kan inte säga att dessa experiment med färg är en mycket låg kostnad smartphones. Låt oss påminna om den berömda gradienter Huawei P-serien och Honor serien V.

Kunde smartphone ersätta flaggskepp

Trots ökningen av autonomi i iPhone 11 Pro, som jag är nu aktivt för att testa, den offentliga sektorn var jag mycket nöjd med i bakgrunden. Fem dagar på den väg jag laddade det bara två gånger (inklusive en full laddning innan du lämnar huset). Under den här tiden jag använt kortet, tog bilder och samtal. Det var inte så ofta som min primära smartphone, men tillräckligt för att uppskatta batteriets kapacitet (i Gigabyte det är 3000 mAh) och effektiviteten av smartphone.

Bort locket och öppna SIM-kort och batteriet. Ett sådant system kan ibland vara mycket bekvämt.

Förra gången självständighet märkte jag för några månader sedan när jag använde några Kinesiska monster med ett batteri på 6 000 mAh. Det var bara ett plus att smartphone. Annars var det ovanligt… ja, ni vet.

Jag har alltid trott att varje smartphone är värt ungefär lika mycket som att be om det. Om du är villig att köpa ett flaggskepp, det kommer att bli en stor maskin, om du är redo att med statligt anställda och gör det inte för att flaggskepp krav, är det också sannolikt inte att bli besviken. Nu är jag än en gång övertygad om att smartphones har upphört att dela upp i bra och dåliga. Bara var och en representerar sin kategori. Det är den enda skillnaden mellan de kategorier har minskat.

För arbete och personligt bruk använde jag Huawei P30 Pro, Samsung Galaxy S10+, OnePlus 7 Pro, 11 Pro, iPhone och många andra enheter. Du kan säga att jag är krävande att hastighet, men även i de billigare modellerna 10 000 jag inte märker en stark utvecklingsstörning. Det är naturligtvis, men det är inte lika kritisk som innan. Som sagt, gäller dock inte till spel och andra krävande applikationer. Gör den offentliga sektorn förlorar ledare, och som Yaroslavl “Shinnik” München “Bayern”.

Ett nyckelhål i skärmen nu finns det även de mest prisvärda modeller

Navigator för Vandring

Jag nämnde ovan att en av de viktigaste funktionerna som jag har använt i NEC i6 var navigering. Som offline maps använder jag MapsMe. Denna app jag gillade innan fick alla tillgängliga funktioner som röststyrd navigering och vandringsleder.

antagligen den bästa appen för offline-kartor. Om du vet bättre, skriv det i kommentarer. Eller i vårt Telegram chatt.

Denna gång för att navigera runt i staden och Vandring i bergen, jag har också haft dessa kort. Detta är samma app som jag hade på iPhone, men av uppenbara skäl som jag föredrar att använda för att navigera en mer prisvärd smartphone. Du kommer inte att tro detta, Haier var bra. Appen, av uppenbara skäl, köra lite längre, men fungerade perfekt.

Med en karta kul att gå på öppna ytor

I början var jag ens tvivlade på mitt beslut att lita på för att hjälpa mig på vägen till denna smartphone, men när jag kom till destinationen, insåg jag att de farhågor var ogrundade.

Kameran billiga smartphone

En sådan bekant kameran gränssnitt

En trevlig överraskning på autonomi och kvalitet navigering gav upphov till blandade känslor när det gäller kameran. Om det kom till komplexa scener, som panoramautsikt från hög kontrast, kamera malata i6 förutsägbar krympte innan avancerad lösning, som tillämpas i iPhone 11 Pro. Det är bara en sådan jämförelse verkar lite udda. Totalt är det fortfarande bra skott och det gör inte att jämföra med kameror av smartphones för samma pengar, som släpptes för 2-3 år sedan. I vissa fall, även ganska klara av att konkurrera med modeller i mellansegmentet.

Filmad på Panasonic i6. Vacker utsikt över sjön Lautersee

Filmad på Panasonic i6. Ljus bild med en liten tendens till över-mättnad.

Filmad på Panasonic i6. I skuggan är det små dips, men generellt acceptabel

Filmad på Panasonic i6. Regniga vädret i den Bayerska byn

Filmad på Panasonic i6. Inte den svåraste scenen, men kameran ändå fungerat bra

Det handlar inte om en resolution av den 13 MP, och om hur kameran fungerade levande panorama av berg. Av denna anledning, som jag inte ens ta till bergen dyra smartphone, begränsa Haier i6 och DJI OSMO Ficka för video och fler bilder. Jag behövde inte.

Nu kommer ingen att bli förvånad över dubbla huvudkameran i smartphone. Detta är ytterligare en bekräftelse på ankomsten av flaggskeppet teknik i budget-segmentet.

Billiga smartphone vs flaggskepp

Allt jag gjorde i väg med Haier i6, än en gång stärkte min övertygelse om att kostnaden för smartphone har upphört att starkt påverka dess kvalitet. Dyra smartphones kommer naturligtvis att köra snabbare, de kommer att ha en bättre kamera och de kommer att vara mer hållbara. Men den offentliga sektorn kan ibland vara mer Självständiga. Det fungerar inte betydligt värre om du inte kräver att max hastighet i PUBG, och det är inte så dåligt att förlora eller gå sönder.

Även vad som är på skärmen på min smartphone dök upp ett par repor, kommer inte få mig att dra slutsatsen att han är dålig. Bra glas är dyrt, utan att få en skråma på keramiska Samsung Galaxy S10 (Ja, han också så småningom repade) och på smartphone-7 000, är helt olika saker.

Dessutom, med tanke på att vissa statligt anställda, inklusive min Haier i6, utrustad med NFC och Android 9, är ännu mer behaglig att valet är nu det för varje smak, och varje plånbok. Statligt anställda ingen ersättning för en flaggskepp, men de är inte lika illa som för några år sedan.