Centrum af mælkevejen eksploderet til 3.5 millioner år siden

26

For ikke så længe siden, forskerne mente, at det sorte hul i centrum af mælkevejen ved kosmiske standarder er et meget roligt. Men i en ny undersøgelse, som offentliggøres snart i tidsskriftet the Astrophysical Journal, taler om Titanic den ekspanderende stråle af energi, der brød væk fra det sorte hul i centrum af vores galakse for 3,5 millioner år siden, at sende en kegle-formet udbrud af stråling gennem poler af galaksen og i dybe rum. Eksperter mener, at den mystiske bobler Fermi store strukturer, der ligger over og under midten af galaksen, og der er spor af denne gamle blast.

Spor af den eksplosion, der fandt sted for 3,5 millioner år siden

Hvad er flash Seifert?

Som du ved, den galakse, mælkevejen — spiral. Men omkring 1% af alle observerede spiralgalakser, astronomer har en meget aktiv kerne af en forholdsvis stor masse. Fra tid til anden er kernen med stor hastighed skyllet en stor mængde af gas. Disse emissioner er ledsaget af en brat stigning i lysstyrken af det sorte hul og kaldes Seyfert nødblus, og galakser, igen, Seyfert galakser.

Så ser mystisk Fermi bobler

I en nylig undersøgelse, Australske og Amerikanske forskere under ledelse af Professor artikler af intetsigende-tjørn på University of Sydney, at 3,5 millioner år siden, et udbrud i midten af mælkevejen var så kraftige, at de har påvirket de Magellanske Stream er et langt spor af gas, der strækker sig fra den nærliggende dværg galakser kaldes det Store og Lille Magellanske Skyer. De Magellanske Stream er i en afstand af 200 000 lysår fra mælkevejen.

Hvad tror du, hvilke andre hemmeligheder skjuler vores galakse? Lad os diskutere det med medlemmer af vores Telegram chat.

Ifølge eksperter, eksplosionen var for stærk til at fremprovokere noget, bortset fra nukleare aktiviteter, der er forbundet med et sort hul i centrum af mælkevejen, der er kendt som Sagittarius A*. Husk på, at massen af Sagittarius A* på 4,2 millioner gange tungere end Solen. Den indsigt, der opnås også tak til data opnået ved Hubble space telescope.

En stråle af lys i mørket

En kraftfuld eksplosion af energi og stråling, der kom direkte fra centrum af galaksen og ud i det omgivende rum. Dette viser, at centrum af mælkevejen — langt mere dynamisk, end forskerne tidligere har troet. Desuden ved galaktiske standarder, eksplosion fandt sted for nylig. Og virkelig — 3.5 millioner år siden, vores planet Australopithecines hævn rejste rundt i Afrika.

Denne kunstners indtryk af den massive udbrud af ioniserende stråling, der slipper fra midten af mælkevejen og påvirke de Magellanske Stream. Forfatter: James Josephides / ASTRO 3D

Preprint undersøgelser, der findes på hjemmesiden af University of Sydney. De resultater, ifølge eksperter ved at ændre vores opfattelse af mælkevejen. I fortiden, har astronomer troede, at vores galakse er inaktiv, med et meget klart center. Nu, resultaterne åbnet op for muligheden af at nytænke sin udvikling og natur.

Til altid at holde dig opdateret med de seneste videnskabelige opdagelser, abonnere på vores nyheder kanal i Telegrammet.

En anden vigtig del af denne undersøgelse er, at forskerne har stadig meget at lære om det sorte hul i midten af mælkevejen. Efter alt, hvordan sorte huller udvikle sig og påvirke galaxy og interagere med dem, er et udestående problem i moderne astrofysik.