I Californien har fundet en ny art trichology orme

28

Som mange af jer ved, i naturen, der er 2 store sal, som er kendetegnet ved de primære kønskarakterer. I tillæg til disse, er i naturen, er det ofte hermaphrodites, der kombinerer i din krop, tegn for begge køn. Så forskere fra Californien var i stand til at opdage otte nye arter af usædvanlige orme, som har tre forskellige sal og er i stand til at leve på steder med ekstremt høje koncentrationer af arsen.

Nogle nematode arter er i stand til at producere 3 forskellige køn — mænd, kvinder og hermaphrodites

Er karakteren af det tredje køn?

At studere Mono lake, der ligger i Californien, forskere har opdaget en usædvanlig orme, i stand til at leve i fjendtlige kemiske miljø. Californien og lake, som blev genstand for undersøgelse, er yderst usædvanligt, at sammensætningen af sin vandet er mættet med salte, baser og giftige stoffer arsen. En sådan struktur gør Mono lake er næsten ubeboet, som sådan et giftigt miljø, der kan bebo kun nogle alger og nogle extremophilic bakterier.

For bedre at kunne forstå den hypotetiske proces muligt dannelsen af liv på Mars, biologer udført en række eksperimenter, der tillod dem at finde en mærkelig nematoder, som bærer tegn på tilstedeværelsen af tre køn. Så, ud over at de “standard” af hanner og hunner, blandt ormene fundet og hermaphrodites, som ikke kan kun fortsætte med deres egen form uden deltagelse af partner og til at efterlade afkom efter parring med en repræsentant for alle køn.

Se også: Hvordan bakterier styrer katte?

På trods af det faktum, at hermaphrodites har den unikke evne til at efterlade afkom i nogen real-life scenarier hermaphroditism har en række ulemper. Så, selv-befrugtende hermaphrodites ikke overføre genetisk diversitet, der er observeret i par, som er skabt ved at krydse med repræsentanter for det andet køn. For orme dette ofte fører til forsinkelser i larvestadiet, som tilføjer en dag i begyndelsen af puberteten. I betragtning af den korte levetid af nematoder, forsinket udvikling af larver kan føre til negative konsekvenser i skabelsen af afkom for anden generation.

Interessant faktum: Nogle organismer, såsom klovn fisk eller en wrasse cleaner er i stand til at ændre sit køn, afhængigt af behovene i de flokke af hanner eller hunner

Nematoder fra Mono lake kan betragtes som en virkelig unik i en række særlige funktioner. Vide, der findes i vid udstrækning er forskellige fra resten af indbyggerne i de “arsen” af søen. På den ene side, nematoder kan leve i meget ekstreme miljøer, der overstiger standarder for niveauer af arsen i flere tusinde gange; på den anden side, opdagede de arter, en rundorm kan nemt tilpasse sig til at leve i et normalt miljø. Sådan en utrolig evne til at tilpasse tyder på, at nematoder fra Mono lake var i stand til at erhverve en særlig resistens over for en lang række stimuli.

Læs også: Kvinder 500 arter af fisk kan hurtigt blive til mænd. Hvordan og hvorfor gør de det?

Eksperter mener, at studiet af DNA fundet i søen skabninger kan være af praktisk brug til mennesker. Så, tak til afkodningen af mekanismer for resistens over for nematoder, en person ville være i stand til at skabe et unikt produkt, i stand til hurtigt at rense drikkevand fra arsen eller øge effekten af narkotika, med henblik på at rense kroppen fra giftige stoffer.