Forskere har planer om at bore ice age 1 million år

26

Vores planet skjuler mange mysterier og hemmeligheder, og nogle gange udtrykket “at komme til sandheden” forskere, der anvendes, ikke i overført betydning. Efter alt, i Jordens indre, har en masse af oplysninger, som kan være meget nyttig. Nogle gange, for denne information at få, de er nødt til at bygge meget ambitiøse projekter. For eksempel, som rapporteret af the Guardian, et team af forskere, der går 4 år at bore ice age 1 million år. Hvorfor skulle de gøre det?

Isen på Antarktis skjuler mange hemmeligheder

Hvorfor bor til gamle is?

Forskere fra Australian Antarctic Division (AAD), som beskæftiger sig med spørgsmål om økologi og miljø, jeg tror, at isen i Antarktis kan indeholde vigtige oplysninger om fortiden af planeten og i stand til at hjælpe i klimaprognoser på grund af den gas bobler, der er frosset til, er der som i en fælde.

Denne mission, som vi starter i de næste par år, vil løse en række problemer i relation til klimaet, siger en af de ideologer af projektet TAS van Ommen. Isen, som når mere end 1 million år, er genstand for en række internationale forskningsprojekter. Og vi håber, at opdage at der bittesmå bobler, som har bevaret oplysninger om den gamle atmosfære på planeten. Disse små bobler — en real time capsule.

Forskere har præsenteret en model af boret, der skal hjælpe de eksperter, der med deres forskning. Bor bor er fremstillet i henhold til den patenterede teknologi, og indeholder rustfrit stål og aluminium, bronze og titanium. På forsikringer af forskere, de bor vil være i stand til at fungere ved temperaturer på minus 55 grader Celsius.

Borerig (som vejer, ved den måde, omkring 500 tons) er bevægelig, og vil være i stand til at bevæge sig uafhængigt af hinanden for korte afstande. Ikke desto mindre er leveret til is kontinent, vil det være sporadisk, og som vil blive foretaget efter Montering af enheden i en afstand af 1200 fra kysten. Boringen bør starte i 2021, og den proces vil tage alt 4 år. Men hvorfor så lang tid? Deres antagelser kan Udtrykke kommentarer i vores chat i Telegrammet. Det vil være interessant at høre din mening.

Læs også: Hvad der ligger under isen på Antarktis?

Svaret på dette spørgsmål er ganske enkel. Det faktum, at blot “at bore et hul” er ikke nok. Da processen med at bore isen revner og pauser, og forskere har brug for at få så mindre skader på prøven med henblik på at undersøge sammensætningen af de fanger, inde i de luftbobler. Først og fremmest, at forskerne er interesseret i kuldioxid. Nemlig som den procentdel, i den omgivende luft har varieret over tid.

Dette foto er ikke fra Antarktis, men noget som dette kan se indefrosset i isen bobler

Ifølge nogle skøn, om 1 million år siden Jorden “flyttet” fra den cyklus af istid for omkring 40.000 år mellem “perioder af frysning” til cyklus længde 100000 år. Forskerne mener, at kuldioxid i høj grad påvirker disse processer. Som mange af jer allerede har sikkert gættet, de processer af ophobning af kuldioxid i forbindelse med den industrielle produktion, i øjeblikket er et meget alvorligt problem. Så forskerne er det vigtigt at forstå, om emission af kuldioxid i atmosfæren i dag har langsigtede konsekvenser. Selvfølgelig, undersøgelse af sammensætningen af den gamle atmosfære vil også bidrage til at udvikle foranstaltninger til at forebygge miljøkatastrofer.