NASA fremlagt en visualisering af et sort hul

44

Så kom den dag i dag. Nu kan vi nyde den virkelige visualisering af et sort hul. Så at sige, at stifte bekendtskab med hverdagen for disse plads monstre. Det faktum, at NASA har frigivet en imponerende visualisering af en simuleret sort hul, som viser, hvor ekstrem gravitationelle kræfter, skabt af disse massive objekter fordreje lys omkring sig selv, at skabe effekten af en buet spejl. Visualisering af forskellige vinkler er vist rester af stjerner, der døde i supernova-eksplosioner.

Det ser ud som et sort hul i lyset af NASA

Ser ud som et sort hul?

Hvis man ser på denne visualisering, du ikke helt forstår, hvad der sker, fortælle. En af de mest bemærkelsesværdige træk ved denne video er “accretion disk” af et sort hul — varm, tynd, roterende disk dannet af stof, der spiraler langsomt ind i midten af objektet. Så snart stoffet absorberes, udsendte lys bliver forvrænget, at skabe et karakteristisk udseende.

Et frame fra en video simulation af NASA

De ting på den disk, der er tættest på midten, bevæger sig utrolig hurtigt, spinning med en hastighed tæt på lysets hastighed. I mellemtiden er den ydre del af disken, der bevæger sig en smule langsommere. Når vi ser på det sorte hul side, den venstre side af accretion disk ser lysere end den højre. Dette kan forklares med det fænomen, der er kendt som “Doppler stråling”, hvor den tilsyneladende lysstyrke af de stoffer, der bevæger sig med en hastighed tæt på lysets hastighed ændringer under indflydelse af de fænomener, der er beskrevet af relativitet teori om albert Einstein.

Men når vi ser på et sort hul direkte, ansigt til ansigt, forskelle i lysstyrke er ikke synlig, da stoffet på disken ikke er i bevægelse. I midten af det billeddiagnostiske område er blottet for lys, der er kendt som “skyggen af det sorte hul”, som er omkring to gange event horizon — punkt uden for det sorte hul, hvor der, på grund af den stærke gravitationelle tiltrækning, ikke kan undslippe, selv lys. Ud over den event horizon alle de af fysikkens love ikke virker, og tyngdekraften er uendelig.

Endnu mere overraskende nyhed om sorte huller og andre rum genstande kan findes på vores kanal i Yandex.Zen.

Endelig, en omhyggelig observatør, der vil lægge vægt på “ring foton”, der indrammer centrum af et sort hul. Det ser næsten identiske fra enhver vinkel i visualisering. Faktisk, lys, kan rotere omkring det sorte hul flere gange før for at flygte og bliver synlig for os.

Hvordan til at skabe en visualisering af et sort hul?

Skaberen af visualisering Jeremy Schnitman, fra space flight center navn NASA Goddard i Greenbelt, Maryland (USA) mener, at sådanne simuleringer hjælpe til at forstå, hvad der menes albert Einstein, da han beskrev, hvordan tyngdekraften fordrejer stof af rum-tid. Forskere siger, at indtil for nylig, billeddannelse var begrænset af fantasien og software. Nu, takket være indsatsen fra fagfolk, er vi i stand til at se, hvordan de lever i et sort hul.

Vi vil minde om, at i April i år, videnskabsfolk, der arbejder med et globalt netværk af radio-teleskoper Event Horizon gik ned i historien, viser verden et billede af et sort hul, der ligger i centrum af galaksen M87, der ligger i en afstand af 53 millioner lysår fra Jorden. Ifølge eksperter, næsten hver galakse i Universet i midten er et supertungt sort hul.

Hvad tror du, der ligger bag den begivenhed horisont af et sort hul? Lad os diskutere det med medlemmer af vores Telegram chat.

Ifølge de forskere, der har arbejdet med oprettelsen af video, processen blev opdelt i to faser. Først blev skrevet et computerprogram til at beregne, hvordan lyset bevæger sig rundt om det sorte hul, og hvordan det ville se langvejs fra. Blev så inspireret af andre elementer, roterende rundt om det sorte hul, herunder det magnetiske felt. Hvad vi kan se i videoen var resultatet af kombinationen af to programmer.

At dele en video med andre videnskabelige data giver dig mulighed for at forstå, hvordan smuk og skræmmende på samme tid, er den Generelle relativitetsteori. Lad os forestille os, at rejse ud i rummet bliver en realitet. Nogle vil se et sort hul, kosmonaut, at være i nærheden? Eksperter mener, at den omstændighed, at han kunne se kiggede næsten lige så godt som den video.