Uhh, en Del av Anlegget Der Russland Butikker Kopper og Ebola Eksploderte

31

A vial of smallpox vaccine overlaid on a photo of the virus’s effects. En ampulle med koppevaksinen kledde på et bilde av virus effekter.Grafisk: AP

блядь! En eksplosjon i Russlands Statlige Research Centre of Virology og Bioteknologi (Vektor) resulterte i en brann, glass blåst ut i hele bygningen, og en arbeidstaker som lider tredje grads forbrenning på mandag, i henhold til Bulletin of Atomic Scientists. Vector er en av de eneste to stedene i verden hvor live kopper virus prøvene er offisielt lagret, så vel som beholder aksjer av andre dødelige bakterier, inkludert Ebola virus og anthrax sporer.

Ifølge det statlige nyhetsbyrået TASS, Koltsovo byen hodet administrator Nikolai Krasnikov sa at eksplosjonen skjedde under planlagt reparasjon, blåser ut glass i bygningen, og starter en 30 kvadratmeter brann. Ulike rapporter har angitt hendelsen startet med en gass-eksplosjon. Imidlertid, Krasnikov understreket at ingen biologisk materiale som var lagret der eksplosjonen og brannen oppsto, og at det ikke er noen trussel mot den generelle befolkningen. Vector bygning i spørsmålet ikke lide strukturelle skader, Krasnikov lagt til, mens arbeidstaker er i “intensiv” tilstand.

RT, en annen statlig media outlet, rapportert at brannen ble oppgradert til et “store problemer”, og at Kriser Departementet sendt ut 13 brannbiler og 38 brannmenn.

Vector anlegget er faktisk stor. Etter oppstarten i 1975, er det stadig utvidet til å ansette tusenvis av forskere og dekke flere titalls dekar, og i de siste årene har blitt oppgradert med betydelige sikkerhetstiltak, i henhold til Skifer. Så mens nyheter er en del av det eksploderte er alarmerende, oddsen virke ganske bra, sa eksplosjon var ikke direkte på toppen av kopper rommet.

Dette kan være charitably kalt en dårlig tid for en sensitiv russiske regjeringen mulighet til å oppleve en eksplosjon, som en mystisk eksplosjon tjenestemenn i landet først beskrevet som en ulykke under en forsvarsdepartementet test av en rakett væske fremdriftssystem drepte minst fem personer i August. Leger som gikk til ofrene ble angivelig ikke fortalte pasienter ble utsatt for radioaktivt materiale (med ett blir fortalt at han må ha spist “Fukushima krabber” i Thailand). Det ble senere rapportert AMERIKANSK etterretning mener den russiske militære prøver å dekke opp en katastrofe under en forsøkt gjenoppretting av en atomdrevne rakett.

Som Bulletin of Atomic Scientists bemerket, Vector er ansett som en av verdens ledende epidemiologisk forskning sentre (kreditert med å utvikle et Ebola-vaksine i år), men det og U.S. Centers for Disease Control der andre kopper prøvene er lagret ha både overfor spørsmål om “safety prosesser og infrastruktur”:

Til tross for at omdømme, det har vært reist spørsmål om instituttet. En høytstående Sovjetiske biovåpen tjenestemann som hoppet til Usa i 1990-årene hevdet at kopper var blitt flyttet til Vector Institutt for å gjennomføre biovåpen forskning.

Verdens andre kopper depotet, CDC, har også møtt spørsmål om sikkerhet prosesser og infrastruktur. I 2016, USA i Dag publisert en undersøkelse på feil ved sentrene, inkludert en 2009 hendelsen der forskere i biohazard passer kunne se lyset siver inn i en dekontaminering kammer hvor arbeidere som nettopp hadde gjort arbeidet med dødelige bakterier var ment å være dynket i en kjemisk dusj.

I 2004, Ebola forsker Antonina Presnyakova døde etter å stikke seg med en nål bærer virus på Vektor. Ifølge the New York Times, hendelsen reist “bekymringer om sikkerhet og hemmelighold” etter en multi-ukers forsinkelse i å rapportere hendelsen til Verdens helseorganisasjon ment byråets forskere “ikke kunne gi øyeblikkelig råd om behandling som kan ha reddet livet hennes.”

Deler Denne Historien