Rapporter: WeWork å Utsette IPO Midt Mistanke Er Det Ikke Egentlig en Tech Selskap Verdt $47 Milliarder kroner

27

Illustration for article titled Reports: WeWork to Delay IPO Amid Suspicion It Is Not Actually a Tech Company Worth $47 Billion Foto: Drew Angerer (Getty Images)

Hva i helvete WeWork er—tech-bedrift, eller bare et kult-real estate venture som skjer til å tilby kombucha på trykk, og desperat ønsker å bli sett på som en tech-bedrift—kan det ikke skal være offentlig når som helst snart.

WeWork morselskap, Vi er Selskap, er “forventet å utsette sin børsnotering” midt bekymringer fra investorer over hvor mye er selskapet egentlig verdt og dvelende spørsmål om eierstyring og selskapsledelse, Wall Street Journal rapporterte på mandag. Mens coworking space firmaet hadde forventet å gå gjennom med IPO denne måneden, Journal rapporterte at dens investor roadshow vil nå starte “i midten av oktober tidligst,” med noen investorer som SoftBank oppfordrer WeWork å vente til 2020.

WeWork har vært sliter med å rettferdiggjøre sin hysterisk overstuffed $47 milliarder kroner, som støttet seg i stor grad på sitt krav om å være en tech selskap til tross for det faktum at det meste knipser langsiktige leieavtaler til kortsiktige leietakere, har $47.2 milliarder kroner i utestående forpliktelser kan det ikke være i stand til å betale tilbake hvis en resesjon streik, og skal ha brukt wi-fi-passordet ditt “S@ss0rd” på de fleste av sine posisjoner. I de siste årene WeWork har tapt over $3 milliarder kroner, og i henhold til Journal, ledere og underwriters har blitt “trakk” til en verdivurdering av “noe nærmere mellom $15 milliarder og $20 milliarder kroner, eller muligens lavere.”

Ifølge Reuters, beslutningen om å utsette IPO indikerer også at investorer ikke er fornøyd med siste innsats for å mollify kritikere av administrerende DIREKTØR og medgrunnlegger Adam Neumann, som har vært vendt kontroll over små detaljer som lader sitt eget selskap $5,9 millioner for bruk av “Vi” som varemerke og utbetalt over $700 millioner kroner i aksjer. Endringene er ment å tøyler Neumann i September. 13 har tilsynelatende ikke er sikret den tilsiktede effekt:

Vi hadde Selskapet sa det var å gjøre endringer “i svar på markedet tilbakemeldinger”. Det sa Neumann overlegen stemmeberettigede aksjene vil avta til 10 stemmer per aksje fra 20, om han vil beholde flertallet kontroll av selskapet.

Neumann vil også gi selskapet en fortjeneste han får fra real estate tilbudene han har kommet i å med at Vi Selskapet. Han vil også begrense hans evne til å selge aksjer i andre og tredje år etter IPO til ikke mer enn 10% av sine aksjer.

(Neumann, det bør bemerkes, angivelig en gang antydet at hans selskap bør ha høyeste verdivurdering mulig slik at han kan bidra til å løse utfordringer knyttet til flyktninger krisen.)

I henhold til Reuters, i forrige uke Vi Selskapet ble ryktet å ha blitt tatt i betraktning en IPO verdivurdering av $10-12 milliarder kroner, mindre enn $12,8 milliarder kroner i egenkapital har hevet siden 2010, og magert nok til å tjene som et spark i lysken til venture capital-bransje. Vi Selskapet er bundet av en forpliktelse til en $6 milliarder linje av kreditt er det sikret fra banker i August, som krever at det skal gå ut offentlig og heve minst $3 milliarder kroner ved utgangen av året. Reuters skrev at selv factoring i et tilbud fra SoftBank å kjøpe aksjer til en verdi av mellom $750 millioner og 1 milliard dollar, Vi konkluderte Selskapet det vil bare øke litt over $2 milliarder kroner. Det kan muligens forlate selskapet har behov for alternativ finansiering, som er litt som en liste skipet febrilsk å sette opp annonser Craigslist for livbåter.

“Det Vi er Selskapet ser frem til vår kommende IPO, som vi forventer å være ferdig innen utgangen av året,” Vi Selskap talsmann fortalte Reuters i en uttalelse. “Vi ønsker å takke alle våre medarbeidere, medlemmer og samarbeidspartnere for deres pågående forpliktelse.”

Høres ut som alt går bra over det.

Deler Denne Historien