Voormalige Uber Werknemer Zegt ‘Veilige Ritten Fee’ Is de Rip-Off U Altijd Verdacht

22

Illustration for article titled Former Uber Employee Says 'Safe Rides Fee' Was the Rip-Off You Always Suspected Foto: Pablo Blazquez Dominguez (Getty)

Uber heeft, over de 10-jarige geschiedenis, het onderwerp geweest van een aantal publieke schandalen—van de werkplek seksuele intimidatie en privacy van gegevens aan stakingen en talloze andere controverses. Maar dankzij een binnenkort te verschijnen boek over de noodlijdende bedrijf, de werknemers had een kans om herinneringen op te halen over een aantal van ons niet kan herinneren: de schetsmatige-ass Veilige Ritten Vergoeding.

Deze bijzondere public relations fiasco—een met betrekking tot een beleid dat het bedrijf aanvankelijk aangekondigd in 2014 was het weer deze week met dank een artikel overgenomen uit de Super Gepompt: de Strijd om De Uber, een te verschijnen boek van New York Times-verslaggever Mike Isaac, die sprak met medewerkers die aan het project werkte.

“We versterkt onze marges te zeggen onze rijdt veiliger,” een ex-medewerker vertelde aan Izak vorig jaar terwijl hij onderzoek deed voor zijn boek. “Het is obsceen.”

Op het moment, en na een golf van klachten van klanten over de service, Uber zei dat het zou tack op een $1 Veilige Ritten Vergoeding te uberX tarieven. De vergoeding, aldus het bedrijf in een blog post die sindsdien verdwenen van de website—zou kosten in verband met de aanhoudende inspanningen om de veiligheid van de dienst, met inbegrip van “een toonaangevende achtergrond controleren proces, regelmatige motorvoertuig controles, veiligheid van de bestuurder onderwijs, de huidige en de toekomstige ontwikkeling van de veiligheid van functies in de app, en de verzekering.”

Dat kleine “vergoeding” voor de “veiligheid”—die Bloomberg gemeld sprong zo hoog als $2,50 in sommige gebieden—wordt gezegd hebben gegenereerd bijna een half miljard dollar voor het bedrijf. Echter, een class-action rechtszaak tegen Uber later beweerde dat, ondanks de kosten voor de renners, “Uber achtergrond controleren procedures en veiligheidsmaatregelen zijn helaas ontoereikend en vallen ook kort aan wat nodig is voor andere commerciële aanbieders van vervoer.”

Een Uber woordvoerder niet onmiddellijk terug een aanvraag voor opmerkingen over het verslag te Keer. Echter, het bedrijf uiteindelijk een schikking bereikt van rond de $30 miljoen over Uber ‘ s claims met betrekking tot de veiligheid. Maar om te denken—dan alle andere shit gebeurd. Het is bijna alsof tech bedrijven leren vrijwel niets elke keer dat ze zijn betrapt met hun broek naar beneden.

Dit fiasco is slechts een druppel in een hele grote emmer boordevol Uber controverses, en een opvallende herinnering die Uber was—en misschien wel blijft precies zo slecht als je vermoed.

Deel Dit Verhaal