Amazon Verkoopt Alles, met Inbegrip van Ton van Onveilige Producten: Rapport

25

Illustration for article titled Amazon Sells Everything, Including Tons of Unsafe Products: Report Foto: Mark Makela (Getty)

Amazon, als consument geconfronteerd met brand, is een van de meest vertrouwde instellingen in Amerika (de tweede alleen voor de militair), wat drijft je hoe goed het bedrijf is e-commerce regeling werkt. Amazon is niet van een bijzondere instelling. Niet echt. De overgrote meerderheid van de items die te koop zijn op de site niet verkocht door Amazon, maar door duizenden van derden, vaak in de buurt van anonieme verkopers.

En als het gebeurt, veel van hen zijn naar verluidt hawking potentieel gevaarlijke producten die Amazon zelf heeft een glansloos baan politiewerk.

Een Wall Street Journal onderzoek vandaag de dag vinden meer dan 4.100 producten beschikbaar op Amazon—een site die goed voor de helft van alle AMERIKAANSE e-commerce—waren “onveilig is verklaard door de federale agentschappen, zijn bedrieglijk label of zijn verboden door de federale toezichthouders.” Onder deze waren meer dan 150 producten Amazon beweerde te hebben al verboden, maar waren te koop hoe dan ook en voor kinderen is speelgoed met een onveilige hoeveelheid lood. Bijna de helft waren naar verluidt opgeslagen in Amazon ‘ s eigen magazijnen.

De gevaren van potentieel geven een kind loodvergiftiging zijn vanzelfsprekend, maar als Amazon wordt overspoeld met onzin producten, een aantal minder voor de hand liggende gevaren ontstaan. Het Tijdschrift gebruikt het voorbeeld van Albert Stokes, die gekocht van een zogenaamd Vervoer van de Afdeling-gecertificeerde motor helm op de site. Hij werd geslagen en gedood door een pick-up truck in 2014. De Stip gewezen op de helm van de laatste maand en verklaarde dat het niet-conforme, maar het bleef beschikbaar voor verkoop op Amazon tot voor kort. De vennootschap naar verluidt verrekend met Stokes’ moeder voor $5000, de toelating van niet de schuld.

Had een fysieke winkel voortgezet op voorraad deze bijzondere helm, het is waarschijnlijk het zou zijn gevonden aansprakelijk. Maar net als andere tech-bedrijven, Amazon heeft lang gebruikt op haar status als een platform om deze te isoleren van de wandaden, die beweert alleen maar vergemakkelijken het overgrote deel van de transacties plaats dragen de individuele verantwoordelijkheid voor wat verkocht wordt—ondanks het verdienen van een commissie op deze transacties.

Juridisch, rechterlijke uitspraken zijn al lang in Amazon ‘ s gunst, maar onlangs is het tij begint te buigen. Een 3e Circuit Hof van Beroep uitspraak afgelopen juli vond dat Amazon aansprakelijk kon worden gehouden voor de verkoop van producten met gebreken. (Het geval, dat betrekking heeft op een klant die verblind werd in één oog door een vermeend defect hond aangelijnd te zijn, zal worden besloten in een lagere rechtbank.) Het 6e Circuit Court of Appeals ook greenlit een pak met een hoverboard gekocht via Amazon die vloog in brand, waardoor de twee kinderen uit hun brandende huis door te springen van een tweede verhaal venster voordat de brand verwoest “al hun spullen”, aldus de Associated Press. Het Hooggerechtshof van Ohio ook besloten deze week om een onrechtmatige overlijden pak over een tiener die stierven na inname van pre-workout cafeïne poeder, weer, gekocht via Amazon.

In reactie op het Tijdschrift van de bevindingen, Amazon stelde een blog post de aanpak van de veiligheid maatregelen momenteel heeft het op zijn plaats om te voorkomen dat dit soort van producten van de consumenten te bereiken. “We hebben veel middelen investeren om onze klanten te beschermen en gebouwd hebben uitgebreide programma’ s ontworpen om er zeker van te koop aangeboden producten in onze winkel zijn veilig en compliant” het bedrijf schreef. Na te zijn gewaarschuwd voor de vele items aan de orde is, een iets meer dan de helft “had hun formulering gewijzigd of weggenomen,” aldus het Tijdschrift.

Lees het Dagboek volledige rapport hier.

Deel Dit Verhaal