Kinesiska robot gör en back-flip. Hur tycker du att Boston Dynamics?

26

Och du minns fortfarande robotar från det Amerikanska företaget Boston Dynamics? På sistone praktiskt taget ingenting om dem hört, men för ett par år sedan vi alla beundrade deras akrobatik och skämtar om upproret i maskiner. Kanske en dag att företaget kommer att överraska oss ändå, i den tiden, uppmärksamhet bör ägnas åt verk av Kinesiska företag Unitree Robotics. I maj 2019, hon visade världen den fyrbenta roboten AlienGo, som är mycket lik den Amerikanska SpotMini. Det visade sig att den Kinesiska kopian är mer flexibel och kan utföra tricks för att roboten dog, från Boston Dynamics har inte ens drömt om.

Först, låt oss tala om SpotMini — vad gör han? Boston Dynamics har placerat honom som en robot för att hjälpa byggarbetsplatser, där det verkligen kan komma till nytta. Till exempel, han kan röra sig fritt i rummet med trappan, bära tunga väskor och även dra en multi-tons lastbilar. Även att roboten kan vara utrustad med en mekanisk arm som kan öppna dörrar och plocka upp föremål.

Kinesiska robot att göra en bakåtvolt

Den Kinesiska robot AlienGo så händer inget, men han har mer av olika sensorer och rörliga delar. Tack vare allt detta, robot kan inte bara böja fram och tillbaka, men också för att göra böjer och vrider bålen. Också, titta på video, det verkar som att det är mycket lättare för roboten SpotMini. Kanske är det på grund av detta kan han utföra en kullerbytta och snabbt att resa sig från liggande ställning. Och i Allmänhet, de Kinesiska roboten ser mer smidig, medan Amerikanska SpotMini rör sig abrupt.

Det är anmärkningsvärt att AlienGo skapades baserat på roboten Laikago. Hans 24-pound föregångare utvecklades av Unitree Robotics 2017 och har förmågan att lyfta vikter på upp till 7 kilo. Tillverkaren fortfarande förbättra denna robot och just nu är det kallas Laikago Pro. Idag, han är så intelligent och stark att den kan, tillsammans med sina “släktingar” för att stå upp och dra en tung bil. Titta på det själv.

Bästa tillverkare av robotar

Tittar på robotens kapacitet AlienGo det är säkert att säga att det unga företaget Unitree Robotics har alla chanser att bli populära grundades 1992, Boston Dynamics. Även om den Kinesiska robotar kommer inte att kunna fortsätta att överraska med nya förmågor, de kan uppmärksammas av köpare låg kostnad. Pris SpotMini robot från Boston Dynamics, är fortfarande okänd, men det kommer helt klart att vara hög. Företaget Unitree Robotics, i sin tur, erbjuder sig att köpa robot Laikago för $ 45,000. Det verkar vara ett helt okej pris för en sådan hjälpare, vad tror du? Var noga med att skriva dina tankar i vår Telegram chatt.

Förresten, SpotMini har en annan konkurrent — det är en robot-jätten ANYmal

Den mekaniska hund från Unitree Robotik och Boston Dynamics ser väldigt cool ut, men är de inte de mest seriösa arbeten. Om du vill se riktigt bra robotar, uppmärksamma utvecklingen av rymdorganisationen NASA. Det har nyligen avslutat test av en robot klättrare LEMUR som kommer att hjälpa dig att leta efter mineraler på Mars.