Kinesiske Offisielle Ironisk nok Sier Statlige Medier Bør ikke Være Begrenset på Facebook og Twitter

23

Protesters walk in front of graffiti during a rally in Chartered Garden on August 16, 2019 in Hong Kong Demonstranter tur i front av graffiti under et rally i Chartret Hage på August 16, 2019 i Hong KongPhoto: Getty Images

Facebook og Twitter er blokkert i Kina av landets sensur, men det har ikke stoppet Kinesiske statlige medier fra å bruke de samme sosiale medier til å spre propaganda om protestene i Hong Kong. Og Kinesiske myndigheter er ikke glad for at både Twitter og Facebook har begynt å slå ned på statlige konti for å spre desinformasjon

Kinas utenriksminister, Geng Shuang, uttrykte sin misnøye med situasjonen på en pressekonferanse i Kina på tirsdag.

“Det er rimelig for Kinesiske medier til å fortelle landets historie via utlandet sosiale medier, og jeg forstår ikke hvorfor noen selskaper eller enkeltpersoner har hatt en så sterk reaksjon, er det fordi informasjonen treffer sine svake punkt?” utenriksministeren sa, ifølge det statlige media outlet den Globale Ganger på Twitter, ironisk nok.

Facebook kunngjorde på mandag at de var fjerne noen kontoer som hadde vært involvert i “inautentisk atferd,” følgende rapporter fra Gizmodo og Buzzfeed at Kinesiske statlige medier var til og med å kjøpe annonser for å spre desinformasjon om demonstranter i Hong Kong. Facebook identifisert 936 kontoer knyttet til den Kinesiske regjeringen som var “bevisst og spesielt forsøker å begå politisk splid i Hong Kong.”

Twitter også identifisert fishy atferd fra den Kinesiske regjeringen, som det var å forsøke å stenge ned.

“Basert på vår intensive undersøkelser, vi har sikre bevis til støtte for at dette er en koordinert statlig støttet drift. Spesielt, oppdaget vi store klynger av kontoer og opptre på en koordinert måte for å forsterke meldinger relatert til Hong Kong protester,” Twitter sa mandag.

Utenriksminister Geng sa at Kinesiske studenter som bor i utlandet og andre Kinesiske statsborgere som bor i utlandet “har rett til å uttrykke sin mening” på sosiale medier. Men disse kontoene har ikke vært berørt av gårsdagens aksjon på propaganda aktivitet. I stedet, USA sosiale medier selskaper har prøvd å svare på den siste økningen i aktivitet fra Kinesiske myndigheter sosiale medier troll som prøver å skildre Hong Kong demonstranter som voldelige og ute av kontroll.

Noen Kinesiske studenter ved universiteter i STORBRITANNIA og Australia har vært i stand til å demonstrere mot den pro-demokratiske demonstranter i Hong Kong, og opptakene av disse møtene blir sendt rundt om i verden. Pro-Beijing studenter ofte hån mot demonstranter, og spurte hvorfor de trenger for å dekke sine ansikter, et forholdsregler for politiske dissidenter som kan være bekymret for cutting edge facial anerkjennelse programvare.

Xinhua News, som er den største statlige media utløp i verden, skrevet video til Twitter i dag viser håner av pro-Beijing demonstranter. Xinhua tidligere har kjøpt annonser på Twitter for å fremme sitt innhold, men Twitter utestengt statlige medier fra å kjøpe annonser i en ny regel annonsert i går.

Videoen skrevet av Xinhua hevder å vise “voldelig” protester, men opptakene er relativt tamme, alt tatt i betraktning. Anslagsvis 1,7 millioner mennesker fra Hong Kong tok til gatene på søndag å kreve mer autonomi fra Kina, og det var ingen rapporter om eventuelle vold mellom politi og demonstranter.

Hong Kong var tidligere Britisk koloni, men ble overlevert til Kina i 1997 under en “ett land, to systemer” – politikk som tillot Hong Kong for å være semi-autonome og vedlikeholde mange demokratiske normer. At systemet har forverret seg nylig følgende forslag i juni for å la Kina extradite såkalte kriminelle fra regionen.

Kina viser ingen tegn til å gi opp sin svertekampanje mot demonstranter i Hong Kong, og mange observatører rundt om i verden er å bli nervøs for hva Beijing kan gjøre videre. Den Kinesiske regjeringen har samlet tropper over grensen i Shenzhen, i å vise makt som Beijing klart ønsker på visning.

Michael Tien, ett medlem av Hong Kong Lovgivende forsamlingen som tradisjonelt har vært pro-Beijing, varsler at han mener Kina kan innføre en stor militær aksjon i Hongkong av den første uken av September. Kinas nasjonaldag, som feirer grunnleggelsen av folkerepublikken Kina, er 1. oktober 2019. Det er i år 70-års jubileum, og Tien mener at den Kinesiske regjeringen vil handle før deretter å undertrykke noen demonstrasjoner.

“Åpenbart topplederne ønsker alle kameraer rundt om i verden [å] fokus på oppnåelse av Kina, sin militære makt, paraden, og alt” Tien sa Bloomberg. “Og det siste de ønsker å se er uro i Hong Kong.”

Tien mener at selv om protestene skaleres tilbake, Kina fortsatt ville invadere Hong Kong for å sørge for at det ikke er noen forstyrrelser fra sin kommende Nasjonal Dag.

“Enda et par tusen mennesker fredelig marsj i gaten kommer til å kaste et veldig dårlig inntrykk på nasjonaldagen,” Tien sa Bloomberg ankere som virket litt sjokkert. “Så hva jeg har hørt er at det ville være en frist. Fristen bør trolig være den første uken i September.”

“Sier du at de er å sende tropper da, hvis gatene er fortsatt fylt med demonstranter?” ett Bloomberg reporter spurte.

“Vel, dette er hva jeg har hørt,” Tien sa.

Ting kommer til å få veldig dårlig hvis det Kinesiske militære invaderer Hong Kong, så alt vi kan gjøre på dette punktet er å håpe at det ikke kommer til det. Men minst Amerikanske sosiale medier selskapene er slått ned på desinformasjon kampanjene som blir gjennomført av den Kinesiske regjeringen.

Deler Denne Historien