Skogen fästingar är farligt för kvinnor mer än för män

24

Den vanliga promenad i skogen kan resultera i allvarliga hälsoproblem. Fästingbett är lätt att missa, men bara i vissa fall kommer det att vara utan konsekvenser. I Ryssland och andra länder varje år offer för små spindlar, tusentals människor. Fästingar är bärare av sjukdomar som tick-borne encephalitis, erlihioz, tyfus fästingburen tyfus, etc. Men, de vanligaste är Borrelia. Enligt en färsk studie, Borrelia är vanligare hos kvinnor, unga och medelålders.

Kvalster — små spindeldjur. Detta är den mest antika leddjur på Jorden. Kvalster lever på växter, i hålor av djur, i marken och även i bon av fåglar. Dessa små parasiter är känd för sin mångfald. Vetenskapen känner av om 54 000. Att människor faran av så kallade fästingar. De lever på resterna av svampar och växter och naturligtvis blod. Kvinnliga fästingar dricka det en hel del, vissa kan vara på djuret för upp till sex dagar. Män till skillnad från kvinnor fäster sig för en kort tid, eftersom de var mer intresserade av frågor om reproduktion, och inte mat.

Denna spindel väver samman de starkaste webben

Bett av en infekterad fästing med tick-borne encephalitis och Borrelia hot. Med det i såret saliv av fästingen, som innehåller många biologiskt aktiva ämnen, inklusive vilka smittämnen av sjukdomen.

Vad är Borrelia?

För första gången Borrelia upptäcktes i old Lyme, CT, USA 1975. Därav dess vackra namn. Sjukdomen orsakas av bakterier av släktet Bolleria. Hon överfördes vissa arter av fästingar. Borrelia är inte överföras från person till person.

Det ser ut som ett utslag för borrelia

Symtom på Borrelia har en ring-formade hudutslag, feber och trötthet. Vanligtvis symtom utvecklas i tre veckor efter bettet. De flesta av de senaste tre-veckors kurs av antibiotika och återhämta sig helt. Men vetenskapen är medveten om fall där Borrelia varade i år. Forskarna vet inte varför det uppstår därför en enhetlig behandling av sjukdomen i sådana fall, för att datum, nr.

Fästingar som biter?

Enligt studien, som genomfördes under perioden från 1998 till 2015 och som är analyserade mer än 2 300 patienter som lider av borrelia, den största risken gruppen är kvinnor. Av alla identifierade fall av Borrelia 60% är flickor och kvinnor.

Majoriteten av de fall som registrerats hos patienter i åldern 6 till 10 år 61 till 65 år. Nästan alla patienter som deltog i studien — vit. Forskarna rapporterar också att i STORBRITANNIEN ökade antalet fall av Borrelia — från 0,08 per 100 000 år 1998 till 0,53 per 100 000 år 2015.

Är du rädd för fästingar? Svaret har att vänta här.