Hur många planeter i universum som liknar vårt?

21

Solen är en av otaliga stjärnor utspridda i Universum. Trots att vår stjärna är inte särskilt stor i storlek, ljusstyrka facklor och ligger nästan vid kanten av vintergatan, den är unik i det faktum att vi kunde hysa en enorm mångfald av liv på vår planet. Om så är fallet, vad händer om stjärnorna, som Solen, också ha en sådan underbar egenskap, som underhåll av livet? Och om så är fallet, hur många i Universum?

Vad Kepler-teleskopet?

Forskare och science fiction-författare har alltid varit intresserad av möjligheten att hitta sådana världar i Universum, som åtminstone såg ut lite som Jorden. För att förverkliga drömmen om exoplaneter, tillbaka i 2009 i rymden nära jorden lanserades en space Observatory som bestämde sig för att namnges efter kända tyska astronomen Johannes Kepler som upptäckte lagar om planeternas rörelse.

“Kepler” blev den första teleskop i mänsklighetens historia, som utvecklats speciellt för att studera planeter utanför solsystemet. Över 10 års drift, denna unika uppfinning kunde hitta mer än 5 000 objekt, varav några var jorden-liknande. Så, Kepler-452b, som kretsar runt en Sol-liknande stjärna i den beboeliga zonen, är en av de mest Earth-liknande objekt, vilket är mycket troligt att förekomsten av liv.

Den eran tog slut: Space telescope “Kepler” har officiellt avslutat sitt arbete

Hur man hittar en planet genom ett teleskop?

För att säkerställa att du kanske har läst om exoplaneter nytt på vår kanal, Yandex.Zen, “Kepler” fram till 2018 dagligen övervakar alla synliga från omloppsbana runt jorden, universum med hjälp av den så kallade “metod”. Kärnan i metoden ligger i det faktum att teleskopet var dag med att titta på stjärnorna, som låg i en zon av dess synlighet för att se en liten mörk fläck passerar över disk i fjärran sol. Alla hittat en plats betydde bara en sak — “Kepler” lyckades hitta en ny potentiell exoplaneter.

Trots sitt avancemang, “Kepler” skulle kunna göra fel i sökandet efter exoplaneter. På grund av det faktum att hitta en planet av bra storlek bredvid hans stjärna är mycket lättare än att hitta en liten planet i en relativt avlägsen stjärna från ett avstånd forskarna tror att teleskopet kan undgå att märka många möjliga världar.

För att övervinna en sådan tillsyn, har forskare utvecklat en ny metod för att bestämma frekvensen av planeter i stort urval av storlekar och orbital avstånd. Den nya metoden simulerar “universum” av stjärnor och planeter, och sedan “se” dessa simulerade universum, för att avgöra hur många planeter skulle bli upptäckt av Kepler i var och en av de “virtuella världar”.

Denna teknik skulle kunna hjälpa forskare att granska tidigare erhållna data och vara avgörande vid bedömningen av antalet jordliknande planeter som uppfyller kriterierna för beboelighet.

Hur många planeter runt andra stjärnor?

Även om uppdraget “Kepler” har hittat tusentals små planeter, de flesta av dem är så långt bort att astronomer är svårt att lära sig mer om deras sammansättning och atmosfärer. Vid samma tid, som bygger på ungefärliga modellering, forskarna har räknat ut att jorden är nära Jorden i storlek och vikt, med omloppstider från 237 till 500 dagar, det finns nära en av fyra stjärnor. Om du tar hänsyn till att i genomsnitt varje stjärna finns det cirka 3 planeter, kan vi anta att vår galax innehåller ett stort antal fortfarande outforskade världar.

I vilket fall som helst bevis för existensen av liv i andra stjärnsystem kommer att kräva nya rymduppdrag. Under tiden kan vi bara vänta på lanseringen av “James Webb”, som kommer att kunna lösa mysteriet av avlägsna planeter som kretsar kring.