En Baby Planet Kan Ha Kastet Rett Inn I Unge Jupiter

17

Artist’s concept of a collision with Jupiter. Artist ‘ s begrep av en kollisjon med Jupiter.Illustrasjon: Astrobiology Center, Japan

Jupiter er kjernen synes off, astronomer tror, på en måte explainable av en gammel kollisjon med en annen enorm kropp, kanskje en 10 ganger massen av Jorden.

En kollisjon tidlig i vårt solsystem er historie bør ikke være en stor overraskelse; tross alt, forskere anta at Jordens egen Månen resulterte fra en gigantisk innvirkning. En liknende hendelse kan ha vært ansvarlig for noen uventede egenskaper av Jupiters core, noe som virker merkelig lav tetthet likevel høy i tunge elementer.

NASA ‘ s Jupiter-bane Juno oppgave har vært i stand til å ta opp jordens gravitasjonsfelt i tilstrekkelig detalj for forskere å finne ut hva ting er som inne i gass-giganten. Det ser ut som, heller enn en svært tett kjerne med mindre tette omgivelser, planetens kjerne kan faktisk være mer diffuse, men med mengder av tunge elementer.

Forskere i Usa, Kina, Japan og Sveits lurt på hvordan en slik planet kunne komme til å bli—det går mot de fleste modeller av global dannelse, i henhold til papiret som er publisert i Nature. Men det er en hypotese som kan forklare resultatene.: en gigantisk støt under Jupiter ‘ s tidlige dager.

Solsystemet ble dannet av en støv-disk rundt Solen, som coalesced til planeter og andre objekter. I løpet av denne tiden, en planet som Jupiter ville ha vokst raskt, og heller plutselig (på kosmiske tidsperioder) har hatt massevis av tyngdekraften på de omkringliggende planetene. Kanskje som et resultat, en mindre nærheten proto-planet ville ha kolliderte med Jupiter—og faktisk, forskere ” modeller av Jupiters dannelse, pluss kollisjon, forutsi forhold til å danne en planet som ser ut slik de forstår Jupiter å se.

Og kollisjon ville ikke ha vært en skotter slag med noen massen som Jupiter sakte oversvømmet, i henhold til papiret; det ville ikke generere nok sjokkbølger å forstyrre Jupiter er kjernen. Den hypotetiske objektet ville ha å knuse inn i Jupiter head-on.

Det er absolutt en provoserende hypotese. “Vi har god dokumentasjon på at planetarisk kollisjoner har formet ut solar system (dannelsen av Jordens måne, fjerning av mye av Mecury rock, og potensielt for rullende Uranus på it’ s side),” Jonathan Fortney, planetarisk forsker ved University of California, Santa Cruz, ikke er involvert i studien, fortalte Gizmodo i en e-post. “Denne ideen er veldig mye i den samme ånd, selv om det skalert opp voldsomt i størrelse og omfang. Tenk deg noe som kanskje som Uranus eller Neptun pløyer direkte til Jupiter!”

Men det er bare en hypotese. “Jeg er ikke overbevist (ennå) at det er det riktige svaret på dette spørsmålet,” Fortney sa: “men vi kan legge det til i listen over interessante forklaringer som trenger å bli undersøkt i mer detalj i årene fremover.” Og fortsetter å utvikle scenarier er viktig å forklare planeten er rart interiør, Yamila Miguel, assisterende professor ved Leiden-Observatoriet i Nederland, fortalte Gizmodo.

Så, mens en gigantisk smashup ikke er en sikker på at ting, det er definitivt morsomt å tenke på.

Deler Denne Historien