Wetenschappers Hebben een Vaccin Gemaakt voor de Kat Allergieën, maar Je Kunt niet alles Hebben Toch

17

Soon, Professor Chonkers, soon. Snel, Professor Chonkers, binnenkort. Foto: Anton Strogonoff (Flickr (CC BY 2.0))

Mensen die ten onrechte op een afstand te houden van het gezelschap van een andere kat te wijten aan een allergie zijn vreugde deze week, na het nieuws weer van een potentieel vaccin dat maakt katten minder kunnen allergieën veroorzaken. Maar terwijl dit onderzoek is veelbelovend, een afgewerkt product is niet beschikbaar op korte termijn.

Het vaccin in kwestie is ontwikkeld door het Zwitserse Hypocat en is het bedrijf leiden experimentele en naamgenoot van de drug. April, Hypocat gepubliceerde resultaten van een studie over het vaccin. En het is dit nieuws dat het internet heeft, om redenen verloren om de leegte, de slag om buzz over het weer.

De studie, gepubliceerd in het Journal of Allergy and Clinical Immunology, details een erg slimme strategie te pakken kat allergieën.

Het vaccin niet proberen te desensibiliseren het immuunsysteem van mensen die allergisch zijn voor katten, net als andere bestaande immunotherapies zoals allergie schoten doen. Integendeel, het probeert de trein van het immuunsysteem van katten om te gaan na een bepaald eiwit, of allergeen, dat zij van nature produceren genaamd Fel d 1. Het is de bedoeling om dit te bereiken truc door het aankoppelen van een genetisch gemodificeerde versie van het eiwit van een virus-achtige deeltjes afkomstig van een plant virus (slechts een deeltje, het zou niet in staat zijn ziekte te veroorzaken).

Ongeveer 90 procent van de mensen met een kat allergie antilichamen produceren om het Fel d 1. Dus als het succesvol is, is het vaccin zou in principe draai katten anti-door de aanzienlijke vermindering van de hoeveelheid Fel d 1 ze maken en uiteindelijk spuwen in onze neuzen en monden.

Article preview thumbnail

Wetenschappers Spraken met Katten om Erachter te komen Als Ze Weten dat Hun Eigen Namen

Veel katteneigenaren zal vertellen dat je hun helden zijn in staat om te reageren op hun eigen…

Lees meer Lees

In de studie, dat is wat het vaccin leek te doen. In verschillende experimenten, meer dan 50 jonge katten werden gedoseerd met het vaccin, toegediend via een schot op hun achterste benen. In het laatste experiment, katten kregen drie doses over een periode van negen weken; sommige katten ook nog een booster shot zes maanden later.

Alle katten, ze gemeld, ontwikkelde een duurzaam immuun reactie op het allergeen, en de booster shot geholpen houden antilichaam niveaus hoog. Antilichamen genomen van de katten’ bloed leek ook te neutraliseren Fel d 1 in het lab, terwijl de katten zelf geproduceerd is minder Fel d 1 in hun speeksel en tranen. En wanneer deze kat monsters werden gemengd met het bloed van echte menselijke patiënten met een allergie kat, ze veroorzaakt minder van een allergische reactie.

Vooral voor dierenliefhebbers, het vaccin niet lijken te leiden tot ernstige of lange termijn bijwerkingen, in de katten. Een waarschijnlijke reden voor dit is dat het Fel d 1 niet hebben een cruciale functie in cats, voor zover wij weten. Sommige katten zijn van nature al zeer laag in Fel d 1, zonder een duidelijke gezondheidsproblemen. Het vaccin ook niet volledig elimineren van het eiwit.

Dit is leuk nieuws, maar het is ook heel vroeg, “pre-klinische’ gegevens. Het bedrijf heeft gezegd dat het in de gesprekken met zowel AMERIKAANSE als Europese goedkeuring van geneesmiddelen agentschappen en dat het is begonnen met leggen van de basis voor massa-productie en klinische proeven met mensen. Maar zelfs als deze proeven zijn vandaag begonnen en het vaccin gaf ze met vlag en wimpel, je zult nog steeds moeten wachten jaren voordat het kon hit op de markt. Een vergelijkbaar vaccin voor honden in ontwikkeling door de vennootschap, genaamd Hypodog, is nog verder terug in de pijplijn.

Dus, ga je gang en krijg duizelig over op een dag het bezitten van een huisdier, dat niet zal je veranderen in een sniffly puinhoop. Net weet dat je geduld moet hebben voor een tijdje langer.

Deel Dit Verhaal