Zestien Lidstaten Nu Klaagt om te Stoppen met de T-Mobile en Sprint Fusie

26

 T-Mobile John Legere testifies before the Antitrust, Competition Policy, and Consumer Rights Subcommittee of Senate Judiciary Committee in 2018 T-Mobile John Legere getuigt voor de Antitrust, het mededingingsbeleid, en de Rechten van de Consument Subcommissie van de Senate Judiciary Committee in 2018Photo: Getty

Oregon heeft zich aangesloten bij een aantal andere lidstaten in een rechtszaak om te stoppen met de geplande T-Mobile fusie met Sprint, het toevoegen van kracht om een beweging te stoppen met de krimpende telecommarkt van steeds minder concurrerend.

Eind juli het Ministerie van Justitie goedgekeurde T-Mobile overname van Sprint, een $26 miljard deal die zou toestaan dat de VS de op twee na grootste mobiele provider om te vreet de vierde grootste aanbieder—zo lang als T-Mobile en Sprint verkopen prepaid bedrijven en draadloze spectrum Schotel Netwerk. Dat zou Schotel de vierde grootste luchtvaartmaatschappij, en dat zou afhankelijk zijn van T-Mobile.

Voor het Ministerie van Justitie afgetekend op de fusie, een multistate rechtszaak, geleid door de Californische Procureur-Generaal Xavier Becerra en New York Attorney General Letitia James, werd ingediend op 11 juni.

De oorspronkelijke tien staten die ingediend het pak betoogd dat de fusie zou een belemmering vormen voor de concurrentie—het maken van een gecomprimeerde markt dat verhoogt de prijzen en de grenzen van keuzes voor klanten kost, Sprint en T-Mobile-klanten $4.5 miljard per jaar. Het pak stelt dat deze jaarlijkse raming is een voorzichtige voorspelling, omdat het was gebaseerd op de simulaties die door economen ingehuurd door Sprint en T-Mobile.

Op maandag, de New York attorney general ‘ s office aangekondigd dat het pak was het verkrijgen van ondersteuning, zoals Oregon lid was geworden van de vijftien staten en het District van Colombia in de strijd tegen de fusie.

“Oregon naast onze rechtszaak houdt onze vaart in, en zorgt ervoor dat er niet een enkele regio van dit land dat niet verzetten tegen deze concurrentieverstorende megamerger,” James zei in een verklaring.

Oregon Procureur-Generaal Ellen Rosenblum toegevoegd dat als de fusie is “links onbetwiste het huidige plan zal resulteren in een verminderde toegang tot betaalbare draadloze service in Oregon—en hogere prijzen. Noch aanvaardbaar is.”

De andere staten in het geding zijn, Colorado, Connecticut, Hawaii, Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Mississippi, Nevada, Texas, Virginia, Wisconsin. Texas lid van de inspanning op 1 augustus, de tweede staat in de groep met een Republikeinse procureur-generaal.

Sprint heeft er niet voor gekozen om een opmerking voor dit verhaal. T-Mobile heeft niet gereageerd op Gizmodo een verzoek om commentaar. Volgens Reuters, T-Mobile heeft gezegd dat het niet afronden van de fusie tot de multi-state procederen eindigt.

Deel Dit Verhaal