Varför hajar lyser i mörkret

24

Visste du att vissa hajar kan lysa i mörkret? Denna ovanliga egenskapen har länge förblivit outforskade, och mekanismen av dess förekomst har fortsatt att väcka forskare. Men i senare studier, biologer skulle slutligen kunna hitta svaret, bara exakt hur några av dessa farliga rovdjur har förmåga att avge ljus grönt ljus, och vad som i själva verket gör de det.

Som hajar känna varandra

Trots att den nya haj ljus knappt märkbara för det mänskliga ögat, det är väl accepterat av hundar, även över långa avstånd. Dessutom, de hajar som bor utanför kusten i Chile, kan inte släppa ut bara grönt ljus, men även i rött och orange. Som det visade sig i studien, denna förmåga att ändra färg beror på en viss färgskala som deltar i processen av fluorescens.

En så ovanlig kvalitet dessa hajar kan inte bara styras bra i svagt ljus, men även för att leta efter sina släktingar på stora djup.

Dock, en Yale University Professor Jason Crawford, som deltog i studien, konstaterade att sådana egenskaper hajar bidra till att skapa dessa djur som ett slags språk för att kommunicera mellan sig, som inte alla ocean varelser kan uppfatta detta ursprungliga funktion.

Visste du att: ser ut Som den minsta haj i världen?

Dessutom förmågan att fluorescens på något sätt kan även påverka immunförsvaret hos dessa rovdjur, vilket gör dem mer motståndskraftiga i jämförelse med saknar dessa funktioner djur. Vi har redan skrivit om här. Om du är intresserad, är alla våra artikeln visas i våra Telegram kanal

En unik funktion av haj

Om du försöker sätta en ultraviolett ljus på katt-haj i bilden ovan kan du se att hon, som en kameleont, ändrar färg från grå till grön.

Utforska anatomi av denna fantastiska varelse som lever utanför kusten i Mexiko, biologer har kunnat hitta på haj kroppen för områden med ljusare nyans, olika färg från den övergripande färg. Det visade sig att de områden med svag färg innehåller det särskilda ämne som ansvarar för den gröna färgen — det var en speciell liten molekyl metaboliter, som används av sådana havet varelser som maneter och koraller.

Dessutom, på grund av förekomsten av sådana ämnen i kroppen som katten hajar, stora överlevnad hos avkomman av denna art är direkt relaterad till förmågan av fluorescens.
Det faktum att de ovan nämnda metaboliter, dessutom har antibakteriella egenskaper.

Med andra ord, i den evolutionära processen hajar har kunnat lära sig av dess förmåga att helt helt olika organismer, med anpassade förmågan att fluorescensen för att passa dina behov.