Nogle virus har en god effekt på sundhed

32

Hvad ved vi om virus? En velstående og udvikling for milliarder af år har disse små organismer er i stand til at inficere dyr, planter og endda bakterier. Virus er berygtet for deres aggressive og smitsomme karakter. De fleste af dem forårsage forskellige sygdomme, fra mild koldt til svær akut respiratorisk syndrom (SARS) — bedre kendt som SARS.

Hvordan kan virus

For at overleve, virus behov for en vært, en levende organisme, der er i stand til at give den virus, der er nødvendige til fortsat eksistens. Når virus kommer ind i værtscellen, det kaprer sin cellulære mekanismer, frigive nye virale partikler. Disse partikler efterfølgende inficere flere og flere celler, og som et resultat forårsage sygdom.

Men ikke alle vira er dårlige. Nogle er i stand til rent faktisk at dræbe bakterier, mens andre kæmper med mere farlige virus. Og i den menneskelige krop, som vi kender, der bor beskyttende bakterier, probiotika.

Hvem beskytter os

Bacteriophages (eller “phages”) er virus, der kan inficere og ødelægge visse bakterier. De er fundet i slimhinderne i fordøjelseskanalen, luftvejene og reproduktiv skrifter.

Slim er en tyk, jelly materiale. Den vigtigste opgave for slim er at sørge for, at skadelige bakterier ikke komme ind og beskytter cellerne mod infektion. Ifølge de seneste undersøgelser, er til stede i slim phages er en naturlig del af det menneskelige immunsystem. De beskytter kroppen mod invaderende bakterier.

I dag, har forskerne lært at genetisk modificerede phages. De enkelte stammer af phages testet mod skadelige bakterier. Takket være genetisk modificerede phages, at der i fremtiden vil være medicin til behandling af forskellige bakterielle sygdomme. De kan sikkert oralt eller anvendes direkte til sår.

Selv så det er: Denne gel er sammensat udelukkende af virus og kan ødelægge bakterier og plast

Bemærk, at kliniske forsøg med intravenøs administration af phages fortsatte. Af den måde, for nylig dette emne var varmt beskrevet i vores Telegram chat.

God infektion

Nogle vira, at vi står over for, beskytter os mod infektion med farlige patogener. For eksempel, den latente (skjulte) herpes virus kan hjælpe celler natural-killer mand (speciel type hvide blodlegemer) til at finde kræftceller, og celler, der er inficeret af andre patogener.

Der er et andet interessant eksempel — det er kendt, at norovira (fx, mave influenza) beskytter tarmen af mus, når de gives antibiotika. Beskyttende tarmbakterier dræbt af antibiotika lavet den mus, der er modtagelige for tarm-infektioner. Men i mangel af gode bakterier, disse norovira har været i stand til at beskytte deres ejere.

Takket være teknologi, vi var i stand til at bedre at forstå, hvordan den komplekse verden af mikrober. Forskere har fundet, at ud over den gavnlige bakterier i tarmen, hud og blod, er det nyttigt virus. Hertil kommer, at der er en mulighed for, at i fremtiden, vil disse ændrede versioner af en virus, der vil være effektiv i bekæmpelsen af kræftceller.

På trods af det faktum, at mikrober er en del af det menneskelige legeme, er vores forståelse af disse fantastiske komponenter af utrolig lille. I modsætning til den kapacitet til at forstå virale infektioner og metoder til bekæmpelse af dem — det er enormt: studiet af virus er i stand til at kaste lys over udviklingen af det menneskelige genom, genetiske sygdomme og udvikling af genterapi.