NASA endelig fundet ud af kraft af chok-bølge af sol-vind

26

Vores Søn er et meget interessant space objektet. Afholdt i det indre af stjernen reaktioner, der forårsager forekomsten af et stort antal af fænomener. Fra den frigørelse af energi i form af varme og lys, at den berygtede solstråling. Dog observere Solen, forskere var i stand til at opdage et andet interessant fænomen. Nemlig, solvinden. Det blev åbnet nok til en lang tid, og dens egenskaber er selv meget held anvendes til at lancere små rumfartøjer udenfor solsystemet. Men først for nylig lykkedes mig at finde ud af kraft af virkningen af solvinden.

Hvad er solar wind

Solvinden er en strøm af ioniserede partikler helium, brint plasma-genereret ved kernefusion i Solen. Disse partikler er “udsendt” af Solen og opformeret i hele solsystemet. Mens solvinden er forbundet med mange kosmiske fænomener, herunder magnetiske storme og nordlys. Og har du nogensinde set polar lys? Fortæl os om det på vores chat i Telegrammet.

Men tilbage til solvinden. De er af to typer: hurtigt (med hastigheder på op til 1200 kilometer per sekund) og langsomt (cirka 300 kilometer per sekund). Så, hvor fast solceller overhaler vind langsom, er i en ganske kraftig trykbølge, som breder sig i hele solsystemet. Og indtil for nylig til at fastsætte effekt af denne bølge var ikke muligt. Men forskere ved NASA har formået at gøre det takket være på en særlig måde, der ligger skoplenii satellitter.

Som den målte effekt af chok bølge af sol-vind

På “rute” i chok bølge var raspolozhenie 4 magnetospheric multiscale satellit. Hver satellit var beliggende i en afstand af 20 kilometer fra den næste, der danner en lige linje i løbet af chok bølgeudbredelse. Denne afstand var nok til at sikre, at de enheder, der er placeret på rumfartøjet, var i stand til at fange hastigheden af partikler.

Rumfartøjet har modtaget en hidtil uset nøjagtige data om flytning af partikler. Især de følsomme sensorer om Bord satellitter, der var i stand til at måle positionen af partikler i rummet med en hyppighed på 0,3 millisekunder. Det var nok til at vide, tid og distance, som for ham var den partikel, vychislit dens hastighed. ‐ forskerne skriver i deres papir, opublikovannaya i tidsskriftet Geophysical Research.

Under målingerne blev det opdaget, to af dem af ioner: den første kom fra en langsom chok bølger, sol vind, og den anden — kollision ion hurtigt sol vind og langsom. Forskere siger, at de har formået at lave det “møde” langsomme og hurtige sol-vind — en stor succes, og det vil hjælpe meget mere at lære om karakteren af solvinden.

Dette er interessant: forskere har bygget en “Sun” i laboratoriet.

NASA eksperter siger, at de indhentede data kan bruges til at forudsige reaktioner i levende organismer på jorden på sol vind, og med henblik på at udvikle mere modstandsdygtig over for virkningerne af sol-vind-apparater og generelt forbedre strukturen af huden af rumfartøjet.