IMDb Vil La Transkjønnede Personer Fjerne Fødsel Navn, Med Forbehold

28

You’ll no longer find Laverne Cox’s birth name on her IMDb page. Du vil ikke lenger finne Laverne Cox ‘ s fødsel navn på henne IMDb-siden.Foto: Getty Images

Følgende kritikk, IMDb har besluttet å tillate transkjønnede film fagfolk til å fjerne deres fødsel navn i studiepoeng—i noen tilfeller. Som det nå står, nettstedet vil tillate brukere å fjerne en persons fødselen navn hvis denne personen ikke lenger frivillig går med på det, og det er ikke viden kjent for offentligheten.

Den reviderte retningslinjene henviser til praksisen med “deadnaming.” I trans samfunnet, er det spesielt refererer til når noen refererer til en transgender enkelte av navnet de brukte før overgangen, enten bevisst eller ubevisst. Problemet oppsto tidligere i år når IndieWire rapportert at IMDb nektet å fjerne fødselen navnene på to trans aktører med stor tv-kreditter, selv om nettstedet ikke har sitt samtykke til å publisere navn. I rapporten, IMDb sitert anti-diskriminering lover som en grunn til å ikke ta fødsel navn, til tross for at lobbyvirksomhet fra Hollywood ledelse, talent etater, og GLAAD. Logikken ble sitert slik at en gruppe for å endre noen informasjon vil åpne gulvet opp til andre grupper til å gjøre det samme. Senere i juni, SAG-AFTRA union annonsert en koalisjon med nasjonale LGBTQ grupper mot praksis.

Article preview thumbnail

En Muntlig Historie av Tidlig Trans Internett

Trans folk har eksistert siden tidenes morgen. Internett har ikke.

Les mer Les

Utvalg brøt nyheten om revidert policy i et eksklusivt på mandag, der en IMDb talsperson ble sitert som sier, “IMDb nå tillater fjerning av fødsel-navn hvis fødenavn er ikke stort offentlig kjent og personen ikke lenger frivillig bruker fødselen deres navn.” Talsperson også avklart at “Når IMDb-teamet finner ut at en persons fødselen navn bør fjernes—underlagt denne oppdaterte prosess—vi vil gjennomgå og fjerne alle forekomster av fødselen deres navn, i deres biografisk side på IMDb.”

Mens politikken er et skritt i riktig retning, er det helt klart har noen hull. IMDb uttalt at i tilfelle en trans person ble kreditert før overgang, deres fødsel navn ville være oppført i studiepoeng i parentes. Dette er sant for fagfolk som arbeider foran eller bak kamera. The New York Times bemerket at mens skuespiller Laverne Cox ‘ s side ikke lenger stater hennes fødenavn, både Chaz Bono og Caitlyn Jenner fødsel navn er oppført for produksjoner de spilte i før overgangen og deres biografi sider.

Deler Denne Historien