I Grønland findes en haj i en alder af 512 år. Er det sandt?

23

Hvem ville have troet, at fisk er så fantastiske skabninger, der lever meget længere end mennesker? I begyndelsen af August, skrev vi, at vandene i den AMERIKANSKE stat South Dakota blev fundet af den 112 år gamle fisk, der har overlevet to verdenskrige. Forskerne kaldte den ældste fisk i verden, men ser ud til at være meget forkert. I de Grønlandske farvande blev fanget af en stor haj, som, ifølge beregninger foretaget af forskere, der blev født i en fjern 1505. Det viser sig, at hun svømmede i det kolde vand, selv i de tider af Ivan den grusomme?

Den forventede levetid af fisk er virkelig fantastisk. Det er kendt, at i den vilde laks kan leve op til 15 år, og stør kan alle sikkert at svømme indtil 100 år. Men det er blomster — legenden siger, at i 1794 Moskva fiskere formået at fange en gedde, der levede under regeringstid af Boris Godunov, som er over 200 år siden. Men sammenlignet med den vilde-fanget Grønlandske haj, også selv denne legendariske fisk ser ud til at være en teenager.

Indholdet

  • 1 de Mest langlivede hajer
  • 2 hvordan at vide, Hvor meget haj år?
  • 3 de ældste haj i verden
  • 4 hvad er hemmeligheden af levetiden for hajer?

De mest langlivede hajer

Fanget rovdyr refererer til en type af grønlandshval hajer. De indtager i fødekæden til den øverste position og bytte om fisk, små hajer og sæler. På samme tid, de er den langsomste hajer, fordi den maksimale hastighed af dykning er kun 2,7 km per time. Ifølge forskerne, at denne art er ikke jagter et bytte, og kun stalking hende.

Grønlandshval haj

Det er også kendt, at disse hajer er ikke utilbøjelig til at spise ådsler — om dette, har forskerne lært, have åbnet ligene af nogle personer. De klart var overrasket over at finde i maven af hajer, resterne af isbjørne og rensdyr. Sandsynligvis rovdyr, finde et måltid takket være sin skarpe lugtesans — råddent kød udleder mere skarp lugt end regelmæssige blod.

Vidste du ved, hvordan ser den mindste haj i verden?

Hvordan at vide, hvor meget haj år?

Hvis du mener, at resultaterne af videnskabelig forskning, grønlandshval hajer, der lever i meget lang tid, mindst 200 år. Vi kan antage, at de er Mestre i den forventede levetid blandt hvirveldyr. Til at bestemme alderen af den Grønlandske haj længden af hendes krop — som regel i et år, repræsentanter for denne art vokser op til en centimeter.

Fiskeri i den Grønlandske haj

Den ældste haj i verden

Længde fanget den Grønlandske haj er svarende til 5,4 meter. Baseret på det faktum, at hajer af denne art, der hvert år vokse med centimeter, forskerne har besluttet, at denne person blev født i 1505. I disse tider, kongen af England var Henry VIII, og Rusland blev regeret af Ivan den grusomme. Det er dog sandsynligt, at forskere laver en fejl, fordi der er andre metoder til at bestemme alder af hajer, der viste et andet resultat.

Bare se på denne haj det klart har set en masse i livet

I særdeleshed, vi taler om radiocarbon analyse, som kan arkæologer temmelig præcist at bestemme alderen af artefakter, fossiler, og palæontologer — den periode i livet, af uddøde dyr. Resultaterne af den Datering viste, at hajen var født i om 272 år siden. På samme tid, kroppen længden af haj fortæller om 512 år. For at være ærlig, i de resultater af radiocarbon Dating tror meget mere, og hvilken metode, du har tillid til mere, skrive i vores Telegram chat.

Hvad er hemmeligheden af levetiden for hajer?

Hvor mange år ikke er blevet fanget af den haj, hun er stadig en overlevende. I øjeblikket er forskere forsøger at finde ud af præcis, hvilke funktioner i kroppen af hajer, der giver dem mulighed for at leve så lang tid. Tidligere mente man, at Grønland hajer lever hundreder af år på grund af langsom metabolisme. Det er svært at tro på det første, men hunnerne bliver kønsmodne på kun 150 år.

Dette er interessant: de 10 mest farlige hajer med at dræbe folk

Fisk er virkelig fantastiske skabninger. Nogle arter, hvis det er nødvendigt, kan selv ændre dit køn. For eksempel, gøre en blue-crested talisay — hvis deres pakke er ikke male en af de kvinder i løbet af ugen skifter farve og begynder at opføre sig som en mand.