Hvorfor hajer lyser i mørke

24

Vidste du, at nogle hajer kan glød i mørke? Denne usædvanlige ejendom har længe forblev uudforsket, og mekanismen for dens forekomst er fortsat med til at vække forskere. Men i de seneste undersøgelser, biologer var endelig i stand til at finde svar på, præcis hvordan nogle af disse farlige rovdyr, der har evne til at udsende lys, grønt lys, og hvad der i virkeligheden, at de gør det.

Som hajer til at kende hinanden

På trods af det faktum, at den nye haj lys næppe synlige for det menneskelige øje, det er godt accepteret af hunde, selv over lange afstande. Hertil kommer, at de hajer, der lever ud for Chiles kyst, er i stand til at udsende ikke kun grønt lys, men også rød og orange. Som det viste sig i løbet af undersøgelsen, er denne evne til at skifte farve, afhænger af en bestemt farve ordning, der deltager i processen af fluorescens.

Sådan en usædvanlig kvalitet disse hajer kan ikke kun være styret godt i svagt lys, men også for at se til deres slægtninge på store dybder.

Men en Yale University Professor Jason Crawford, der har deltaget i undersøgelsen, bemærkes, at sådanne egenskaber af hajer bidrage til at skabe disse dyr en slags sprog til at kommunikere indbyrdes, som ikke alle havskabningerne er i stand til at opfatte denne meget originale indslag.

Vidste du at: ser ud Som den mindste haj i verden?

Desuden evnen til at fluorescens i nogle måde, måske endda påvirke immunsystemet af disse rovdyr, hvilket gør dem mere modstandsdygtige i sammenligning med blottet af disse funktioner dyr. Vi har allerede skrevet om dette. Hvis du er interesseret, er alle vores artikel vises i vores Telegram kanal

En unik funktion af haj

Hvis du forsøger at sætte en ultraviolet lys på katten-haj på billedet ovenfor, kan du se, at hun, ligesom en kamæleon, der skifter farve fra grå til grøn.

Udforske anatomi af denne fantastiske væsen, der lever ud for Mexicos kyst, biologer har været i stand til at finde på haj organ for områder lysere nuance, forskellige farver fra den overordnede farve. Da det viste sig, at områder med svag farve indeholder det særlige stof, der er ansvarlig for det grønne skær — det var en speciel små-molekyle metabolitter, som anvendes af disse havdyr, som vandmænd og koraller.

Ud over, på grund af tilstedeværelsen af sådanne stoffer i kroppen af en kat hajer, store overlevelse af afkom af denne art er direkte knyttet til muligheden af fluorescens.
Det faktum, at de førnævnte metabolitter, derudover har antibakterielle egenskaber.

Med andre ord, i processen med udvikling hajer har været i stand til at lære fra dens evne til at helt helt forskellige organismer, der er tilpasset evnen til at fluorescens passer til dine behov.