FTC-Sjef: Vel, Ja, Vi Kan Bryte Opp Store Tech, Men Bare Hvis Vi virkelig, Virkelig Ønsket å eller Noe

26

FTC chairman Joe Simons. FTC styreleder Ole Simons.Foto: Jose Luis Magana (AP)

Leder av Federal Trade Commission, Styreformann Joe Simons, har innrømmet i et intervju på tirsdag at kanskje kanskje, bare kanskje, en utfallet av en FTC task force gransking om tech giants brutt anticompetition lover kan være å tvinge dem til å bryte opp i mindre selskaper, i henhold til rapporter i Reuters og Bloomberg.

Det liker på Facebook, er sannsynligvis ikke skjelvende i deres bootsies ennå. Simons—som kanskje har hendene bundet av den pågående statusen sin handlefrihet er bred gjennomgang av teknisk sektor, men som byrået ble anklaget for coddling Facebook i en fersk personvern oppgjør—mer eller mindre bare har erkjent at det var teknisk i sin makt for å utøve eierstyring og samlivsbrudd.

“Hvis du må, kan du gjøre det,” Simons sa Bloomberg. “Det er ikke ideelt, fordi det er veldig rotete. Men hvis du har til deg.”

Som Bloomberg bemerket, FTC task force har virket spesielt interessert i om Facebook sikret sin nåværende form som en globe-spenner behemoth ved å kjøpe opp datterselskaper som Instagram og WhatsApp for det formål å eliminere konkurransen. Justisdepartementet har lansert sin egen antitrust undersøkelse av teknisk sektor, som ser ut til å ha overlapping med FTC-ett, men Simons tilbudt noen detaljer om hvordan etatene var å koordinere.

“Det er mulig at vi kan undersøke det samme selskapet på samme tid, men bare for forskjellige adferd,” Simons sa Bloomberg.

Men, det gjorde han gjentar til Bloomberg at Facebook er 2012 kjøp av Instagram er en spesielt åpne spørsmål til FTC som nå:

Simons ikke bekrefte detaljer på Facebook etterforskning utover hva selskapet offentliggjort i juli, når det sies at FTC hadde tatt initiativ til en bred sonde inn i flere bransjer — sosiale medier, digital markedsføring og mobile applikasjoner. Noen henvendelse til sin tidligere oppkjøp ville fokusere på hva som ville ha skjedd hvis disse selskapene hvis de ikke hadde blitt kjøpt opp av Facebook, Simons sa.

“Det er et spørsmål om hva som forårsaket Instagram til å bli så vellykket som det er,” Simons sa. “Var det det faktum at frø som allerede var der og det skulle bli spirer uansett hva eller var frøet spirer fordi Facebook kjøpt det?”

Konsolidering av teknisk sektor i de siste årene og økende fiendtlighet til selskaper som Amazon, Apple, Facebook og Google i D.C. absolutt synes å ha fått spørsmål om skala og konkurranse i søkelyset, og både ledende Demokratiske kandidater til presidentvalget som Elizabeth Warren, og Donald Trump ‘ s administrasjon har oppfordret regulatorer til trinn i. (I tilfelle av Trump, sinne klart har mer å gjøre med conspiratorial og grunnløse beskyldninger om at tech selskaper hemmelighet støtte Demokratene enn det gjør det… noen andre sammenhengende motiv.) Men det er grunn til å være skeptisk til om dette er alle bare snakke eller FTC og DOJ undersøkelser vil resultere i samlivsbrudd når som helst snart.

Som Randen nevnt, er det økende tilbakeslag til teknisk konsolidering følger en lang periode der konkurranse og antitrust vaktbikkjer gjorde egentlig ikke noe for å stoppe det—og pendelen er bare langsomt å svinge tilbake i den andre retningen. I juni, New Street Forskning analytiker Blair Levin fortalte Beskjed om at “noen konkrete tiltak og helhetlig tenkning om disse tingene” er sannsynlig å ta minst et og et halvt år til å materialisere seg, noe som betyr at neste presidentadministrasjonen.

[Bloomberg/Reuters]

Deler Denne Historien