Varför on Mars inte för att dra dräkten?

28

Om du någonsin befinner dig bland de modiga astronauter som gick att kolonisera den Röda planeten, bör Du vet att en enkel regel för att överleva på Mars: under några omständigheter inte ta färg! Även om du verkligen vill! På grund av det faktum att villkoren i Mars är dramatiskt olika ut från jorden, och möjliga konsekvenser som kan bli bestående och till och med leda till din död.

Alltså, den extremt tunna atmosfären på Mars inte innehåller viktig blandning av syre och kväve, så efter några försök att göra minst frisk luft, du kan dö av kvävning. Dessutom, i den hårda Martian miljö, det är oerhört obehagligt för den mänskliga fenomen: allt vatten som faller på Mars, kokar redan vid 0,5 grader Celsius. Med andra ord, utan en rymddräkt på Mars, du riskerar inte bara att förlora syre, men också bara för att “koka”.

För det första, denna destruktiva process kommer att påverka de mjuka vävnaderna i din kropp som på grund av avsaknaden av atmosfäriska trycket kan öka flera gånger. Som en följd av en sådan ökning kan orsaka omfattande bristning av blodkärl och kapillärer.

Atmosfären på Mars

Trots den obehagliga Martian egendom, vilket manifesteras i form av vatten kokar vid för lågt tryck på den här planeten är nästan alltid närvarande i mycket kallt väder. Dagliga genomsnittliga temperaturen på Mars är -50 grader, men den långa Martian nätter temperaturen kan sänkas till -120 grader.

Trots kylan, din kropp kommer att kunna behålla mer-eller-mindre behaglig temperatur under en viss tid, som på grund av avsaknaden av atmosfär ganska långsam värme lämnar kroppen. Med andra ord, lite tid kan du vara säker på minst om vad som omedelbart på Mars har du tid att frysa. Tja, har du andra problem. Större.

På ämne: I Usa utvecklat en rymddräkt hjälm med head-up display

Problem med atmosfären och, i synnerhet, med ozonskiktet, som hotar modig man som vågar fortfarande att dra tillbaka den passar, den starkaste strålningen. Tänka på de möjliga konsekvenserna av en sådan händelse har hört av många, och tyvärr inget bra det är.

I alla fall, Du kommer att ha cirka femton minuter till att på något sätt vara i en syre atmosfär. I detta positiva scenario, kan Du komma undan med relativt lindriga skador (till exempel tillfälliga blindhet som orsakas av hypoxi). Om detta inte är möjligt, sedan efter 90 sekunder, tryck i cirkulationssystemet kan falla så att framtida avkastning du att livet är helt enkelt omöjligt.

Och hur mycket skulle du ha varat utan rymddräkt på Mars? Låt oss diskutera det i Telegrammet chatt.