I Kina er ved at udvikle en genbrugelig raket, som SpaceX. Det er i stand til?

32

Vidste du, at hver lancering af en rumraket rumfart koster virksomheder på mindst $ 60 millioner? Med henblik på at reducere deres omkostninger, i 2013, er selskabet SpaceX tænkte om at skabe genanvendelige raketter — i det øjeblik, hun har allerede etableret genbrug første faser og skærme. Re-hjælp stødfangere, virksomheden er allerede en besparelse på $ 6 millioner — ikke dårligt, vel? For nylig blev et gennembrud i at skabe genanvendelige raketter også lavet en privat Kinesiske selskab Linkspace, at hæve din test apparat RLV-T5 til en højde af 300 meter og held til at plante den på jorden.

Det vigtigste mål for virksomheden Linkspace er oprettelsen af et missil Newline-1 med to faser, hvoraf den første, som vil kunne genbruges. At dømme ud fra beskrivelsen, maskinen er meget lig den Falcon 9 fra SpaceX. Mindst det Kinesiske selskab har til hensigt at gennemføre genbrugelighed i samme mønster som virksomheden Ilona Maske. Der er, efter fase separation ved høje højder, er det første vil falde tilbage til jorden og lander på en særlig platform.

Genbrugelig raket fra Kina

Når SpaceX har skabt et system af landing af den første etape, blev det testet det ikke på den færdige raket, og den test, der kaldes Græshoppe. Det Kinesiske selskab Linkspace heller ikke vil risikere, at test bruger en raket RLV-T5 med fem motorer, der kører på ethanol og flydende ilt. Højden af 1.5-pund prototype er 8,1 meter, diameter og er 65 cm. Foråret raket fløj i en højde af 20 og 40 meter, og nu var hun i stand til at flyve op til 300 meter, for at holde i luften i 50 sekunder og forsigtigt sænkede pad.

Selskabet agter ikke at stoppe der — den næste opsendelse af raket RLV-T5 stiger på kilometer højde. Hvis alt går vel, senere forsøg vil bruge de forbedrede prototype kaldet RLV-T6 med evnen til at tage på snesevis af kilometer over jorden. Hvis denne prøve er vellykket, missil kan prøve at gøre en suborbitale fly til 100 km højde, ved betinget grænsen mellem Jorden og rummet.

Se også: I Europa, er ved at udvikle en genanvendelig launch vehicle som Falcon 9 fra SpaceX

Den første lancering af Kinesiske missiler,

Ideelt set udviklingen af en genanvendelig booster Newline-1 er at blive afsluttet i 2021. I det samme år, ønsker virksomheden at gøre sit første løb. Det forventes, at den Kinesiske missiler kan tage masser af op til 200 kg i en 500 kilometer lange bane. Det er faktisk ikke en særlig imponerende figur, fordi de samme Falcon 9 kan sætte på en 200 km lange bane gods, der vejer 5500 kg. Men tager i betragtning, at højden af raketten Newline-1 kan ikke overstige 8 meter, mens højden af Falcon 9 når op på 70 meter.

Udseende booster Newline-1

De Kinesiske myndigheder at fremme udviklingen af luftfartsindustrien, så der er mange producenter af raketter. For eksempel, blandt dem er etableret i 2015 virksomheden Landspace, som blev den første private virksomhed, der er givet tilladelse til at iværksætte raketter i Kina. I slutningen af sidste år blev hun forsøgt at lancere en raket kaldet “Josue 1”, men under flyvningen ulykken skete.

Genbrugelig raket skaber og Rusland. Forsøg vil begynde i 2022

Hvad tror du, vil Kina være i stand til at skabe en raket, der er bedre end Falcon 9? Del din mening i kommentarfeltet, eller i vores Telegram chat.