Hvordan virker kunstig intelligens

33

Sidst, vi høre mere om kunstig intelligens. Det bruges næsten overalt: fra den sfære af høj teknologi og kompliceret matematik medicin, bilindustrien og selv med smartphones. Den teknologi, der ligger bag arbejdet med AI i den moderne opfattelse, som vi bruger hver dag og nogle gange ikke engang at tænke over det. Men hvad er kunstig intelligens? Hvordan virker det? Og er det farligt?

Indholdet

 • 1 Hvad er kunstig intelligens
 • 2 Hvordan virker kunstig intelligens
 • 3 Dybe læring og neurale netværk
 • 4 Neurale netværk er en kunstig menneskelige hjerne?
 • 5 hvorfor bruge dyb læring og neurale netværk
 • 6 Grænserne for dyb læring og neurale netværk
 • 7 Fremtiden for dyb læring, neurale netværk og AI

Hvad er kunstig intelligens

Første, lad os definere terminologi. Hvis du forestiller dig kunstig intelligens som noget, der er i stand til at tænke selvstændigt, træffe beslutninger, og generelt viser tegn på bevidsthed, så skynder mig at skuffe dig. Stort set alle eksisterende i dag, systemet er ikke engang tæt på at “værd” at denne definition af AI. Og de systemer, der udviser en sådan aktivitet, er det faktisk stadig operere inden for på forhånd definerede algoritmer.

Nogle gange er disse algoritmer er meget avancerede, men de er fortsat den “ramme”, hvor AI ‘ en fungerer. Nogen “frihed”, og især de tegn på bevidsthed har ingen biler. Det er bare en meget produktiv program. Men de er “den bedste i branchen”. Desuden, AI systemer fortsætte med at forbedre. Ja, og de er arrangeret helt unhackneyed. Selv hvis du smider det faktum, at moderne AI er langt fra perfekt, det har vi meget til fælles.

Hvordan virker kunstig intelligens

Første AI kan udføre deres opgaver (om der senere) og til at tilegne sig nye færdigheder gennem dyb machine learning. Dette begreb, som vi alt for ofte høre og bruge. Men hvad betyder det? I modsætning til den “klassiske” metoder, når alle nødvendige oplysninger er indlæst i systemet i forvejen, machine learning algoritmer, få systemet til at udvikle sig på egen hånd, at studere de tilgængelige oplysninger. Som i øvrigt maskinen i nogle tilfælde også kan se for dig selv.

For eksempel, til at oprette et program til at opdage bedrageri, machine learning algoritme arbejder med en liste af Bank transaktioner og deres endelige resultat (lovlig eller ulovlig). Den machine learning model mener, eksempler og udvikler statistisk afhængighed mellem lovlige og ulovlige transaktioner. Derefter, når du giver algoritme oplysninger om en ny kredit transaktion, han klassificeret it-baseret på de mønstre, som han trak fra eksempler på forhånd.

Som hovedregel, jo flere oplysninger du giver, jo mere præcis bliver den machine learning algoritme, mens de udfører deres opgaver. Machine learning er især nyttigt, når du løser problemer, hvor reglerne ikke er fastlagt på forhånd, og kan ikke fortolkes i binært. Vender tilbage til vores eksempel med bankdrift: i virkeligheden på de forlader vi var binære: 0 er en legitim operation, 1 — ulovligt. Men for at nå frem til denne konklusion, kræver systemet til at udføre en hel masse parametre, og hvis du laver dem manuelt, så vil det tage mere end et år. Og til at forudsige alle de muligheder, alle de samme, der ikke vil arbejde. Et system baseret på dyb machine learning vil være i stand til at genkende noget, selv om netop sådan en sag, som hun aldrig har mødt før.

Dyb læring og neurale netværk

På det tidspunkt, som en klassisk machine learning algoritmer til at løse mange problemer, som der er en masse af information i databaser, de ikke klare, så at sige, “visuelle og auditive” data som billeder, videoer, lyd-filer og så videre.

For eksempel, etablering af modeller til forudsigelse af brystkræft ved hjælp af en klassisk machine learning metoder vil kræve indsats af snesevis af eksperter inden for medicin, programmører og matematikere, siger en forsker inden for AI Jeremy Howard. Forskere vil have til at gøre en masse mindre algoritmer til machine learning til at håndtere strømmen af information. En separat delsystem for at studere x-ray billeder, en for MR-og en for fortolkning af blodprøver, og så videre. For hver analyse, vi ville få brug for sit eget system. Så er de alle sammen ind i ét stort system… Det er meget vanskeligt og ressourcekrævende proces.

Den dybe læring algoritmer til at løse det samme problem ved hjælp af dybe neurale netværk, en type af software-arkitektur, der er inspireret af den menneskelige hjerne (selv om neurale netværk er forskellige fra biologiske neuroner, princippet om operationen er næsten det samme). Computer neurale netværk — en forbindelse af “elektronisk neuroner”, som er i stand til at behandle og klassificere information. De er, som det lag, og hvert lag er ansvarlig for noget, for til sidst at danne et samlet billede. For eksempel, når du træne et neuralt netværk på billeder af forskellige objekter, som hun finder måder at udtrække features fra disse billeder. Hvert lag af det neurale netværk, der registrerer bestemte karakteristika: formen af objekter, farve af genstande og så videre.


De overfladiske lag af neurale netværk opdage fælles træk. I de dybere lag afslører allerede den faktiske objekter. Figur et diagram af et simpelt neuralt netværk. Grøn repræsenterer input-neuroner (postupala oplysninger), blå — skjulte neuroner (data analysis), gul — output neuron (beslutning)

Neurale netværk er en kunstig menneskelige hjerne?

På trods af lignende struktur af maskine og menneskelige neurale netværk, karakteristika af vores Centrale nervesystem, som de ikke besidder. Computer neurale netværk er stort set alle de samme værktøjer. Bare så sket, at den mest velorganiseret system til beregninger, der viste sig at være vores hjerne. Du har sikkert hørt udtrykket “vores hjerne er en computer”? Forskere simpelthen “gentaget” nogle aspekter af dens struktur i “digital form”. Det er kun tilladt at fremskynde beregninger, men ikke at give maskiner med bevidsthed.

Dette er interessant: Når den kunstige intelligens vil lære at tale?

Neurale netværk har eksisteret siden 1950-erne (i det mindste i form concepi). Men indtil for nylig, de fik ikke meget udvikling, fordi deres skabelse, der kræves enorme mængder af data, og computerkraft. I de sidste par år er det blevet til rådighed, så det neurale netværk og kom i forgrunden, efter at hans udvikling. Det er vigtigt at forstå, at deres fulde udseende manglede teknologi. Som de ikke har nu, for at bringe teknologien til et nyt niveau.

Hvorfor bruge dyb læring og neurale netværk

Der er flere områder, hvor disse to teknologier har hjulpet til at opnå betydelige fremskridt. Hertil kommer, at nogle af dem, vi bruger hver dag i vores liv, og ikke engang tænke på, hvad der er bag dem.

 • Computer vision er muligheden for software til at forstå indholdet af billeder og videoer. Dette er et af de områder, hvor dyb læring har gjort store fremskridt. For eksempel, behandlingsalgoritmer for dyb læring kan finde forskellige typer af kræft, lungesygdomme, hjerte-og så videre. Og for at gøre det hurtigere og mere effektiv læger. Men dyb læring er også forankret i mange af de programmer, du bruger hver dag. Apple og Google er udsat for ID-Fotos brug dybt lære at genkende ansigter og forbedre kvaliteten af billederne. Facebook bruger dyb læring til automatisk at mærke mennesker i uploadede billeder og så videre. Computer vision hjælper desuden virksomheder til automatisk at identificere og blokere upassende indhold såsom vold og nøgenhed. Og endelig, dyb læring spiller en meget vigtig rolle i at sikre, at selvkørende biler, så de kan forstå deres omgivelser.
 • Stemmegenkendelse og tale. Når du siger kommandoen til din Google-Assistent, algoritmer, dyb læring forvandler din stemme til tekst kommandoer. Flere online-applikationer ved hjælp af dybe lære at transskribere audio-og video-filer. Selv når du “catamite” sang, det kommer i algoritmer for neurale netværk, og dybt machine learning.
 • Søg på nettet: selv hvis du er på udkig efter noget i en søgemaskine, for at din anmodning om at blive behandlet mere præcist, og resultaterne var mest korrekt, at selskabet begyndte at forbinde de algoritmer af neurale netværk til deres søgemaskiner. Så, udførelsen af søgemaskinen Google har udvidet flere gange, efter at systemet blev skiftet til dyb machine learning og neurale netværk.

Grænserne for dyb læring og neurale netværk

På trods af sine fordele, dyb læring og neurale netværk har også nogle ulemper.

 • Afhængigheden af data: alt i alt, den dybe læring algoritmer kræver en enorm mængde af data til præcist at fuldføre deres opgaver. Desværre, for løsning af mange problemer med utilstrækkelig uddannelse af høj kvalitet data til oprettelse af arbejder-modeller.
 • Uforudsigelighed: neurale netværk er i en lidt underlig måde. Nogle gange alt går som planlagt. Og nogle gange (selv om det neurale netværk, der klarer sig godt med sin opgave), selv skaberne kæmper for at forstå, hvordan de algoritmer arbejde. Den manglende forudsigelighed gør det ekstremt svært at fejlfinde og rette fejl i algoritmer af neurale netværk.
 • Algoritmisk offset: algoritmer dyb læring er lige så god som de data, som de er uddannet. Problemet er, at data, der ofte indeholder skjulte eller åbenlyse fejl eller udeladelser, og algoritmer få deres “arv”. For eksempel, face detection algoritme, der er uddannet for det meste i billeder af hvide mennesker, der vil arbejde mindre, præcist på mennesker med forskellig hudfarve.
 • Den manglende generalisering: algoritmer dyb læring er god til at udføre en målrettet opgave, men det er dårlig til at generalisere deres viden. I modsætning til mennesker, som er model for dyb læring, der er uddannet til at spille StarCraft, vil du ikke være i stand til at spille en anden lignende spil: sige, i WarCraft. Hertil kommer, dyb læring ikke klare med data, som afviger fra sin uddannelse eksempler.

Fremtiden for dyb læring, neurale netværk og AI

Det er klart, at arbejdet med dyb læring og neurale netværk er stadig langt fra færdig. Forskellige tiltag til at forbedre dybt learning algoritmer. Dyb læring er en avanceret teknik i kunstig intelligens. Det bliver mere og mere populære i de sidste par år, takket være overfloden af data og øget computerkraft. Dette er den grundlæggende teknologi, der ligger til grund for mange af de programmer, vi bruger hver dag.

Men er født nogensinde på basis af denne teknologi, bevidsthed? Real kunstigt liv? En af de forskere mener, at i en tid, hvor antallet af forbindelser mellem komponenterne af kunstige neurale netværk til at nærme sig samme figur, som du har i den menneskelige hjerne, der er mellem vores neuroner, noget som dette kunne ske. Men denne zayavlenie meget tvivlsomt. For en reel AI dukkede op, er vi nødt til at genoverveje tilgangen til udvikling af systemer baseret på AI. Alle, der er nu, er kun det program, der skal en strengt begrænset udvalg af opgaver. Som om vi ikke ønsker at tro, at fremtiden er nu…

Hvad synes du? Folket af AI? Kan du dele din mening i vores chat i Telegrammet.