Giftige alger kan dræbe dyr og smitte mennesker. Snart vil de være endnu mere farlig

32

Vær forsigtig, når du beslutter dig for at svømme i den ferskvandssø i den varme sommer, kan du pludselig føler dig dårligt. Du har måske irritation af hud, feber og selv syg lever, fordi i varmt vejr, i de farvande i flor af den såkaldte blå-grønne alger. De udsender i vand med giftige stoffer, der skader ikke kun mennesker, men også Kæledyr. For nylig i Usa gennem fejl af disse planter, der dræbte fire hunde, og meget hurtigt — i nogle tilfælde, er mellem bader i forurenet vand, og død, gik højst et par timer.

Dødsfald dyr fra den blå-grønne planter er blevet optaget i den AMERIKANSKE stat North Carolina og Georgia. Ejerne hund, fortalte om, hvordan deres Kæledyr svømme i det friske vand, og efter et par timer begyndte at opføre sig mærkeligt. Især talte de om de stærke svækkelse og opkastning, at bemærke, at ejere tog Kæledyr til den veterinære klinik. Langs den måde, som de dog tabte bevidstheden og derefter døde.

Hvad er risikoen for alger?

Mens lægerne kan ikke give en eksakt dødsårsag, men gerningsmændene er kendt for at være blå-grøn alger. I virkeligheden, de er ikke ganske er plante — snarere mikroskopiske væsner kaldet cyanobakterier. De kaldes alger på grund af det faktum, at de, ligesom planter, der kan absorbere solens stråler og omdanne dem til vitale energi. I perioder af sommervarmen disse bakterier bliver meget, så denne periode kaldes undertiden opblomstringer af blågrønalger.

Hensynsløse dræbere af dyr — cyanobakterier

I små tal, de kan ikke skade mennesker — på grund af deres lille størrelse, elskere til at svømme i søen nogle gange ikke engang mærke til dem. Men i perioder med blomstringen, begynder de at danne klynger, og på overfladen af vandet, du opdager, mørke grønne klumper og “strings”. I de fleste tilfælde vandet bliver skummende og viser en brun, gul eller grøn. I disse søer, selvfølgelig, det er bedre ikke at forcere.

Blå-grønne alger, endda dræbe fisk

De mere skader cyanobakterier medføre, at indtagelse af mennesket, når man bader han sluger vand. I disse tilfælde, mennesker kan opleve kvalme, blister i munden og alvorlige leverproblemer. Ifølge statistikker fra 2009 til 2010 i USA, at der var omkring 11 af udbrud af sygdomme, der er forbundet med alger. Under disse udbrud berørt mindst 60 mennesker. Generelt, første gang forgiftning blå-grønne alger, der er nævnt i den 1000 år gamle optegnelser, der findes i Kina.

Ikke alle alger er skadeligt. Nogle af dem spar astronauter fra sult

Hvordan man ikke at forgifte alger?

For at undgå alger, er det vigtigt at kontrollere, at vand i reservoiret er virkelig ren. Vi har allerede nævnt, at i det skummende vand, brun, gul og grøn bedre simpelthen ikke til at gå. Hvis vandet stadig, og der er en stank, for større sikkerhed, er det bedre ikke at nærme sig. Det er også værd at betale opmærksomhed til drikkevand og til at sørge for hun var grundigt rene.

Se dette vand? Løbe væk fra hende mere!

Forskerne mener, at over tid, blå-grønne alger, vil blive endnu mere farlig, og antallet af sygdomme vil stige dramatisk. Det faktum, at temperaturen på vores planet er konstant stigende — sommer 2019 anses for at være en af de varmeste i historien. Under varme forhold, under indflydelse af den brændende sol, bakterier formere sig med stor hastighed. Måske disse klynger kan allerede ses i søerne, at du altid har betragtet som rene.

Hvis du er interesseret i nyheder, af videnskab og teknologi, skal du sørge for at abonnere på vores kanal i Yandex.Zen. Der vil du finde materialer, der ikke blev offentliggjort på vores hjemmeside!