Meer dan 10.000 Geweren Overhandigd in Nieuw-Zeeland Inkoop Programma is online te zien Na Christchurch Aanval

22

In this handout image provided by New Zealand Police, collected firearms are seen at Riccarton Racecourse on July 13, 2019 in Christchurch, New Zealand. In deze publicatie afbeelding die door de Nieuw-Zeelandse Politie, verzameld vuurwapens worden gezien bij Riccarton Renbaan op 13 juli 2019 in Christchurch, Nieuw-Zeeland. Foto: Getty Images

De mensen van Nieuw-Zeeland hebben overgedragen ten minste 10,242 vuurwapens sinds 13 juli, de start van een landelijk programma voor het terugkopen van aandelen in de nasleep van een terroristische aanval in Maart van dat gedood 51 mensen gewond en tientallen meer, volgens een nieuw verslag van CNN. De vermeende blanke racist terroristische is online te zien zijn aanvallen op twee Christchurch moskeeën, wat leidt tot de roep om strengere pistool wetten en beter politiewerk van extremistische inhoud op sociale media in Nieuw-Zeeland en over de hele wereld.

De vermeende terrorist, een 28-jarige Australische nationale, gebruikt verschillende semi-automatische wapens die waren overgenomen van rechtswege in 2017. De autoriteiten geloven dat hij specifiek gericht is Nieuw-Zeeland omdat hij zei dat Moslims voelde veilig. De verdachte pleitte niet schuldig aan de moord en terrorisme tegen in juni, ondanks verschijnen in de gruwelijke eerste persoon in de video waar hij kan worden gezien doden iedereen in het zicht, met inbegrip van kinderen van 3 jaar oud.

Jacinda Ardern, Nieuw-Zeeland jongste Premier ooit, onder leiding van de wetgeving die verboden semi-automatische vuurwapens. Alle geweren die zijn overgeleverd in Nieuw-Zeeland worden vernietigd, en iedereen met een illegaal pistool in het land heeft vijf maanden niet meer in te leveren en te ontvangen vergoeding.

Sommige pistool eigenaren wiens wapens zijn nu illegaal in Nieuw-Zeeland zijn niet blij met de nieuwe wetten, met het argument dat ze niet zijn onderdeel van het nationaal gesprek. Onwaarschijnlijk in de VS, veel van de frustratie in Nieuw-Zeeland heeft minder te maken met het feit dat ze moeten inleveren van hun wapens en meer te maken met de prijs die de overheid biedt voor hun nu-illegale wapens.

“Enkele van de aangeboden prijzen voor high-end vuurwapens zijn ook van de orde. We hebben duizenden dollars,” Nicole McKee, een woordvoerder voor Nieuw-Zeeland de Raad van de Vergunde Vuurwapens Eigenaren (COLFO), zei tegen de New Zealand Herald in juni. “Het kan krijgen op een punt waar we naar kijken, een gerechtelijke actie namens onze leden, en dat is iets wat we onder advies van onze advocaten.”

Wapenbezitters krijgen een percentage van de prijs voor elk pistool, volgens de New Zealand Herald. Guns nominale arme krijgen 25 procent van hun normale waarde, geweren beoordeeld als gemiddeld voorwaarde zijn voor 70 procent van hun waarde, en alle wapens beschouwd als nieuwe of een “bijna nieuwe” kunnen worden ingeruild voor 95 procent van hun oorspronkelijke prijs.

Minister-president Jacinda Ardern heeft voorgesteld een nieuw vuurwapen register, maar er zijn aanzienlijke pushback van de COLFO op dat front ook. COLFO heeft zelfs gestart met een crowdfunding campagne om juridische stappen te ondernemen, naar Australië ABC News.

Australië had een eigen landelijk gun programma voor het terugkopen van aandelen in het midden van de jaren 1990 na een verschrikkelijke massa schieten in de stad Port Arthur aangespoord politici om op te treden. De toenmalige Minister-president John Howard, een conservatieve, ondersteund het verplaatsen en het is zeer populair down under sinds. Meer dan 700.000 vuurwapens werden overgegeven, en semi-automatische wapens in het land zijn nu ongelooflijk zeldzaam. Australië, die heeft een bevolking van ongeveer de grootte van Texas, heeft een massa schieten zo ver in 2019. Texas heeft 20 massa executies tot dusver dit jaar, waaronder een high-profile aanvallen op een Walmart in El Paso die het leven kostte aan 22 mensen gewond en tientallen meer.

De VS heeft doorgegeven geen significante gun control wetgeving sinds de jaren 1990 en blijft om te zien pistool sterfgevallen die zijn alleen vergelijkbaar met de mislukte staten. Als een van de meest recente statistieken van 2017, de VS heeft 120.5 civiele-gehouden wapens per 100 inwoners.

U leest het goed, Amerika heeft meer wapens dan mensen. Een pistool terugkoopprogramma voor de VS zou een geweldig idee, maar het zou zeker de kosten van de federale overheid aanzienlijke cash. Het zou een afronding van het Pentagon, maar je weet dat de wetgever stopt bij niets om te beschermen “gun rechten.” Het zou leuk zijn als die wetgevers begon de bescherming van de rechten van de mens ook.

Deel Dit Verhaal