Hong Kong Annuleert Alle Vluchten van Duizenden Pro-Democratie Demonstranten Bezetten de Luchthaven

18

Protesters occupy the arrival hall of the Hong Kong International Airport during a demonstration on August 12, 2019 in Hong Kong, China Demonstranten bezetten de aankomsthal van de Internationale Luchthaven van Hong Kong tijdens een demonstratie op 12 augustus 2019 in Hong Kong, ChinaPhoto: Getty Images

Hong Kong International Airport heeft geannuleerde vluchten voor de dag na 6 UUR plaatselijke tijd (6 UUR ET) als pro-democratie protesten in de stad woede op voor de tiende achtereenvolgende week. Inkomende vluchten zijn toegestaan tot land, maar uitgaande vluchten voor de nacht zijn gestopt en het is niet duidelijk wanneer de lucht reizen kunnen worden hervat.

Duizenden mensen zijn momenteel protesteren in de luchthaven van Hong Kong, die tekenen om te waarschuwen reizigers over politiegeweld, die heeft alleen escaleerde in de afgelopen weken. Sommige demonstranten droegen een ooglapje, een teken van verbondenheid met een vrouw die werd doodgeschoten in het gezicht met “niet-dodelijke” munitie door de politie in Hong Kong op zondag. De politie is door het gebruik van rubberen kogels en traangas tegen demonstranten, die leidt tot bezorgdheid van de rechten van de mens groepen.

Het beeld van de jonge vrouw bloedend op de stoep ging viral op sociale media over het weekend en wordt gedeeld als een waarschuwing dat de politie hebben gekregen meer gewelddadige in de afgelopen dagen.

“Ik snap gewoon niet hoe mensen kunnen tolereren dat soort van politiegeweld. Ik heb het gevoel dat als ik kom niet uit nu, ik kan niet komen ooit,” Hilary Lo, een van de demonstranten zei tegen de Guardian. “Mensen beginnen te realiseren dat de politie zijn uit de hand, vooral met wat er is gebeurd in de afgelopen twee weken.”

De demonstraties begonnen op ongeveer 10 weken geleden, oorspronkelijk als een protest tegen een wetsvoorstel dat zou het makkelijker voor burgers in Hong Kong te worden uitgeleverd aan het vasteland van China. De wet is nog niet ingevoerd, maar er zijn nog steeds grote zorgen in Hong Kong over de toekomst van de Chinese overheid de controle over de regio. Xi Jinping, die de macht grepen in 2012, niet is een vriend van de democratie en heeft momenteel overal van 800.000 tot 3 miljoen Moslims in concentratiekampen.

Hong Kong heeft gebruikt in het kader van een “één land, twee systemen” regime sinds de Britse overhandigd Hong Kong aan China in 1997. De regeling maakt Hong Kong te zijn soevereiniteit op het gebied van handelspolitiek en zelfs de Olympische spelen, maar dat systeem is ingesteld om te verlopen in 2047, ook in de levens van vele jonge demonstranten.

Een van de demonstranten geeft een plakkaat tijdens een sit-in protest tegen de aankomsthal van de Internationale Luchthaven van Hong Kong in Hong Kong, maandag, Aug. 12, 2019. Oproer politie schiet traangas tijdens een open plek bij een demonstratie in Tai Wan op 10 augustus 2019 in Hong Kong, China. Demonstranten bezetten een straat tijdens een confrontatie met de politie bij een demonstratie in Tai Wan op 10 augustus 2019 in Hong Kong, China. Demonstranten demonstreren op het vliegveld in Hong Kong, maandag, Aug. 12, 2019.De demonstranten zijn tegengehouden door de oproerpolitie en agenten tijdens de anti-uitlevering bill protest in Hong Kong, zondag, Aug. 11, 2019.Demonstranten gebruik van staal barricades vorm van een defensieve lijn aan de binnenzijde van de MTR Quarry bay station als ze worden geconfronteerd met de oproerpolitie in Hong Kong, zondag, Aug. 11, 2019.Demonstranten gebruik verkeerskegels om de dekking van het traangas granaten afgevuurd door oproer politie tijdens de anti-uitlevering bill protest in Hong Kong, zondag, Aug. 11, 2019. Demonstranten bezetten de aankomsthal van de Internationale Luchthaven van Hong Kong tijdens een demonstratie op 11 augustus 2019 in Hong Kong, China. Oproerpolitie vast te houden een van de demonstranten tijdens een open plek bij een demonstratie in Kowloon Tong op 10 augustus 2019 in Hong Kong, China. Demonstranten met een katapult tijdens botsingen met de politie bij een demonstratie in de wijk Tsim Sha Tsui gebied op 11 augustus 2019 in Hong Kong, China. 1 / 10

De regering van Hong Kong in een verklaring laat nacht van zondag op maandag een veroordeling van de protesten, volgens een rapport van de Hong Kong Vrije Pers.

“Gewelddadige betogers vernielden publiek eigendom en geblokkeerde wegen. Ze ook belegerde politiebureaus, gericht laserstralen en gooide stenen naar de aanval van de politie. Sommige gewelddadige demonstranten zelfs geslingerd benzine bommen, het verwonden van een politieagent,” de verklaring leest.

“We zijn diep geschokt door de gewelddadige demonstranten’ gedrag en dat bleek een totale minachting van de wet, vormt een ernstige bedreiging voor de veiligheid van politiemensen en andere leden van het publiek. We zwaar veroordelen de daden”.

Hong Kong ‘ s grootste luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific, waarschuwde medewerkers op maandag dat het ten strengste verbiedt iedereen van deelname aan de pro-democratie protesten.

“Cathay Pacific Group heeft een zero-tolerance aanpak om de illegale activiteiten. In het bijzonder, in de huidige context, er zal disciplinaire gevolgen voor de medewerkers die ondersteuning van of deelnemen aan illegale protesten,” CEO Rupert Hogg zei, volgens een rapport van de AFP.

Hogg toegevoegd dat iemand gevangen te protesteren kon worden geschoten, hoewel de enige medewerker die al gedisciplineerd was tot nu toe een piloot die was geschorst. Het is niet duidelijk of dat de piloot krijgt een baan bij de luchtvaartmaatschappij in de toekomst.

Hong Kong is een grote internationale hub, het dragen van ongeveer 75 miljoen passagiers in 2018, en als de Financial Times merkt op, het afsluiten van de luchthaven voor een langere periode van tijd, is het waarschijnlijk dat grote economische gevolgen. Beide zijden van het protest niet backing down, dus alleen de tijd zal leren wat er kan gebeuren. Maar als Hong Kong economie lijdt, dingen kon krijgen, zelfs lelijker zeer snel. Niemand raakt terug, harder dan een rijk persoon die het verliezen van geld.

Update 6:20: Euronews heeft een video livestream van de luchthaven van Hong Kong. Het verschijnt om aan te geven dat een ordelijke, als weliswaar druk, scène.

Deel Dit Verhaal