Adobe ‘ s Nieuwe Schilderij App Is een Prikkelende Sneak Peek op de iPad de Toekomst

21

Article preview thumbnail

De iPad Is Snel, ten Slotte, om een Volledige Versie van Adobe Photoshop

Apple ‘ s over om een grote assist van Adobe als het gaat om de inspanningen van de onderneming te legitimeren…

Lees meer Lees

De iPad begon het leven als schijnbaar niets meer dan een grote smartphone. Apple gepositioneerd als een media-consumptie apparaat beter geschikt voor het lezen en het kijken van films, maar in de loop van het jaar de iPad is uitgegroeid tot iets meer. Wanneer de productiviteit apps, zoals tekstverwerkingsprogramma ‘s en spreadsheets kwam de tablet werd al snel een goed alternatief voor een laptop, en wanneer de Apple Potlood werd uitgebracht, kunstenaars waren eindelijk in de armen kunnen sluiten van de iPad als een echte makers’ tool, en velen vroegen zich af of hun dagen vastgeketend aan een bureau en een werkstation zou worden genummerd. Met Adobe Fresco, en de aankomende release van de volledige versie van Adobe Photoshop voor de iPad, het lijkt nu onvermijdelijk—maar er zullen sommige overgang pijnen.

Ik gebruik Adobe software zoals Photoshop en Illustrator voor meer dan 20 jaar nu, en het eerste dat opvalt wanneer u het opent Adobe Fresco is dat de interface voelt heel vertrouwd; vooral vergeleken met Adobe ‘ s van bestaande mobiele apps die zijn lichtgewicht versies van het bedrijf desktop creation tools, uitgeklede en geoptimaliseerd voor kleine schermen en vinger het scherm aanraakt.

Fresco’s interface will feel familiar to users of Adobe’s desktop apps. (Pink Donut by artist Adriana Villagran.) Fresco ‘ s interface voelt vertrouwd voor gebruikers van Adobe desktop apps. (Roze Donut door kunstenares Adriana Villagran.)Foto: Andrew Liszewski (Gizmodo)

Fresco ‘s interface is niet een directe kopie van wat u zult vinden op Adobe’ s desktop-apps, maar het is nog steeds zeer herkenbaar en beheert de balans van de twee benaderingen heel goed. Adobe ‘ s bekende verticale werkbalk kan worden gevonden op de linker kant van het scherm, terwijl een gestroomlijnde versie van Photoshop en Illustrator lagen stapel ligt aan de rechterkant.

Adobe Fresco is niet bedoeld als een vervanging voor Photoshop of Illustrator, maar in plaats daarvan, compliment hen als een beter instrument voor het creëren van geschilderd of afgebeelde elementen. Voor de workflows van Adobe desktop tools, Fresco gebruikers in staat stelt om te werken met zowel Illustrator-vriendelijke vector-gebaseerd borstels en Photoshop-compatibele pixel borstels, in hetzelfde document. De pre-release-versie van Fresco ‘ik heb het getest niet volledig ondersteunen Adobe’ s Creative Cloud-diensten nog niet, dus ik was niet in staat om gemakkelijk passeren van projecten tussen it en Photoshop of Illustrator, maar Adobe belooft dat hoppen in Fresco te bewerken of toe te voegen elementen worden in een naadloos proces.

Uw browser ondersteunt geen HTML5 video tag.Klik hier om de originele GIFAdobe Fresco ‘ s Live Borstels gedragen zich als echte penselen en verf doen, het mengen van kleuren en de invloed vorige borstel strokes.GIF: Andrew Liszewski (Gizmodo)

Fresco is meer dan alleen een add-on tool voor bestaande Adobe-workflows, echter. Het is ook een uitstekende stand-alone app voor iedereen die het leuk vindt om te schilderen of wil proberen hun hand op het schilderen en illustreren zonder splurging op art supplies. Adobe leveraged de AI mogelijkheden van de Sensei platform om een nieuwe Live-Borstels gereedschap dat draait om de ervaring van het schilderen met olieverf van aquarellen. De verf wordt gemengd en overlopen in elkaar op het doek als u werk, en zelfs invloed hebben op de kleur en vorm van de vorige penseelstreken. De Live Borstel functie is echt leuk om te spelen, maar het zorgt er ook traditionele kunstenaars te dragen overfamiliar workflows om de digitale wereld, zoals het handmatig mengen van verf op het canvas om het maken van nieuwe kleuren.

Uw browser ondersteunt geen HTML5 video tag.Klik hier om de originele GIFTapping de Apple Potlood twee keer geeft snel toegang tot Adobe Fresco ‘ s in kleur in de kleurkiezer. (Roze Donut door kunstenares Adriana Villagran.)GIF: Andrew Liszewski (Gizmodo)

Wat is er nog meer interessante informatie over Adobe Fresco is dat het geeft ons een eerste blik op Adobe ‘ s inspanningen om niet alleen te repliceren zijn bekend UI op de tablets, maar vooraf het door gebruik te maken van de unieke mogelijkheden van een touchscreen apparaat. U kunt snel uw laatste bewerking ongedaan maken door gewoon dubbel te tikken op het scherm met twee vingers te tikken op de Apple Potlood twee keer brengt Fresco ‘ s in kleur in de kleurkiezer. Adobe heeft ook gezorgd voor een extra op het scherm sneltoets die kunnen worden geprogrammeerd en verplaatst geven snelle toegang tot een specifieke functie. Fresco was het meestal beperkt om te schakelen tussen uw huidige penseel en het gereedschap ‘gum’, maar Adobe belooft meer maatwerk later op.

Een ding ontbreekt in de versie van Adobe Fresco ik getest, echter, was sneltoetsen. Ik gebruik een toetsenbord met Photoshop, zoals bij een concert van pianist maakt gebruik van een piano. Het is allemaal spier geheugen voor mij op dit punt, en ik wist niet hoe afhankelijk ik was op hen totdat ze er niet waren. Dat wil niet zeggen dat ze niet worden opgenomen, zodra Fresco is eindelijk beschikbaar is, maar het is een van de grotere uitdagingen van Adobe wordt geconfronteerd als het gaat om de overgang van de software van een PC zitten op een bureau, op een tablet zit in de schoot van de gebruiker: de opvang van hoe het bestaande user base werkt.

Om een robuuste app zoals Fresco het werk op de beperkte schermruimte, die door een single-screen tablet zoals de iPad, Adobe heeft gehad om te evolueren aanpak UI (weg met de eindeloze drop-down menu ‘ s aan de bovenkant van het scherm) maar ik vond er een steile leercurve als ik begon te graven dieper en dieper in de toolset en werken met de meer geavanceerde functies van de software, zoals selecties en maskering. Dat is geen slecht ding, dat wel. Ik heb geen twijfel dat als Photoshop eindelijk op de iPad zal er veel gebruikers klagen over de veranderingen Adobe heeft gemaakt aan de interface en hoe deze gereedschappen worden gebruikt op een touchscreen, maar na het testen van Fresco voor een beetje meer dan een week, ik ben gaan beseffen dat ik te popelen om te accepteren die wijzigingen en aan te passen aan hen.

Het gaat om een hobbelige overgang, maar de vrijheid die wordt geboden door het hebben van deze krachtige tools beschikbaar op een apparaat zo draagbaar als de iPad zal ook de moeite waard. Adobe ‘ s beslissing om eindelijk overgang van volledige versies van software voor deze mobiele apparaten had me enthousiast. Maar met behulp van wat misschien wel een van de meest geavanceerde digitale schilderij tools beschikbaar, terwijl zittend op een dock naast een kalme blauwe meer was wat verkocht me op Fresco. De iPad heeft beloofd ons te bevrijden, en met Fresco ‘ s, Adobe heeft aangetoond dat het een belofte dat hoeft niet per se te komen met compromissen.

Deel Dit Verhaal