De Complete Gids voor Ssd ‘ s in 2019

22

An Intel Optane SSD using NVMe, don’t worry all those terms will be explained shortly. Een Intel Optane SSD met NVMe, maak je geen zorgen al die termen worden uitgelegd kort.Foto: Alex Cranz (Gizmodo)

De solid-state-schijf-of SSD heeft zich ontwikkeld van een dure luxe alleen beschikbaar voor de professionele macht van de gebruiker om de standaard probleem voor iedereen oppakken van een laptop. Op hetzelfde moment, veel meer normen en technologieën hebben ontwikkeld rond Ssd ‘ s, wat betekent dat er een te kiezen is niet zo eenvoudig is als het ooit was—maar we gaan om u te brengen tot de snelheid hier.

Voordat we in de Ssd ‘ s op de markt nu, het is de moeite waard recapping hun recente geschiedenis. Ze ontstaan als superieur, als duurder, vervangers voor de traditionele harde schijven of harde Schijven met geen bewegende delen, Ssd ‘ s vertegenwoordigd een sprong voorwaarts op het gebied van lees-en schrijf snelheid en de betrouwbaarheid.

Deze next-generation-stations hebben altijd veel kleiner dan de HDD-equivalenten, en dus het was echt de enige prijs die werd met Ssd ‘ s terug van zijn meer op grote schaal wordt toegepast. Door de jaren heen is deze prijzen zijn gedaald tot een niveau waar een SSD is nu de moeite waard de investering voor de meeste systemen, zelfs als er een HDD is nog steeds een goedkopere dollar-per-gigabyte optie wanneer u de berekeningen.

De laatste MacBook een traditionele harde schijf kwam uit in 2012, en nu zelfs nog budget laptops zijn meestal uitgerust met de snellere SSD-technologie is geïnstalleerd. HDD blijft populair in desktop machines op de minder dure segment van de markt, waar betaalbaarheid belangrijker dan de prestaties (en waar er meer ruimte is om ze te passen), maar een SSD nog steeds over ten hoogste prijs punten.

A traditional 2.5-inch SSD with a SATA connector. Een traditionele 2,5-inch SSD met een SATA connector.Foto: Samsung

Op een technisch niveau, het verschil ligt in het gebruik van halfgeleider-chips in plaats van magnetische media als opslag—Ssd ‘ s zijn vergelijkbaar met stokken RAM-geheugen, worden alleen de gegevens op hen wordt behouden, zelfs nadat de spanning is te snijden. Elektrische ladingen langs roosters, dan lees/schrijf-koppen bewegen over magnetische platen, het versnellen van het proces van het trekken van gegevens van schijf en vervolgens het schrijven van het weer.

De SSD-technologie is niet perfect—schijven hebben een eindige levensduur, omdat elke lees-of schrijfbewerking draagt ze uit zeer licht, maar deze levensduur is waarschijnlijk langer dan de tijd die je nodig hebt om rond te upgraden van uw computer (afhankelijk van hoe vaak u de toegang tot het station, uiteraard).

In de laatste paar jaar, de SSD-technologie heeft zich in de weer. Toen het verscheen voor het eerst op de consument scène, SSD-schijven gebruikt kabels en SATA (Serial AT Attachment) – aansluitingen (USB of, als ze extern)—dit was gewoon de beste en snelste manier van het aansluiten op een moederbord wanneer SSD-schijven begon te populair is geworden en was geleend van de HDD-schijven. De beste SATA-standaard nu, SATA 3.3, kan er een verschuiving gegevens op 600 MB/s.

Als je winkelen voor een SSD tegenwoordig, je bent meer kans om te zien termen als M. 2, PCIe en NVMe, die alle verwijzen naar verschillende soorten technologie en interfaces. Laten we beginnen met NVMe (Niet-Vluchtig Geheugen Express), die een nieuwe standaard voor het verplaatsen van gegevens tussen een SSD en een computer, die niet leiden tot een snelheid knelpunt als SATA doet (of meer technische SATA AHCI doet).

A newer NVMe SSD, with an M.2 connector. Een nieuwere NVMe SSD, met een M. 2-aansluiting.Foto: Western Digital

NVMe maakt gebruik van de PCI Express (PCIe) – technologie om te praten met de processor in uw computer, zoals een grafische kaart mogelijk, en de voordelen van de interface snelheid: Het is in staat van het slaan van de overdrachtsnelheden van 3500 MB/s, een duidelijke verbetering. Het zet ook minder een beroep op de processor in een computer dan de oudere SSD-schijven met SATA (AHCI).

Nu duidelijk zijn, uw computer is niet plotseling gaan zes keer sneller, en niet alle NVMe schijven hit van de bovenste limiet… maar je moet krijgen merkbare snelheid verbeteringen bij het schakelen van grote hoeveelheden gegevens en het laden van grote applicaties (zoals bijvoorbeeld het besturingssysteem).

Zoals we zagen bij Ssd ‘ s voor het eerst gespeeld, het grootste obstakel voor grootschalige invoering van NVMe op het moment is de kosten—als u hebt een oudere moederbord en zijn op een krapper budget, dan is een SATA SSD kan nog steeds de weg te gaan. Als u geïnteresseerd bent in pure prestaties, het is zeker nu tijd om over te gaan op de NVMe.

Echter, NVMe niet volledig bepalen van de vorm factor (de fysieke vorm en type connector) van een SSD-schijf, dat is waar M. 2 komt in (M. 2 kan eigenlijk werken over SATA als PCIe, al is dat laatste is veel vaker). NVMe en M. 2 vaak door elkaar gebruikt, omdat ze zo vaak aanwezig zijn op dezelfde SSD, maar je moet zowel in een station (en een moederbord dat ondersteunt) voor de beste prestaties.

Your motherboard dictates the SSDs you can use. Uw moederbord bepaalt de Ssd ‘ s die u kunt gebruiken.Foto: Western Digital

In andere woorden, M. 2 bepaalt de fysieke vorm van een SSD en de verschillende opties (voornamelijk NVMe) om gegevens te krijgen doorgegeven aan en uit. M. 2 Ssd ‘s zijn dun en klein, zoals een stok van RAM, ontworpen om te passen in laptops waar ruimte is strak, en ze hebben in wezen het vervangen van de standaard 2,5-inch schijf vormen die gebruikt worden wijdverbreide bij Ssd’ s zou altijd een schuimspaan in een vrije HDD-slot aan de binnenkant van een desktop computer. Het is een beetje een technisch ingewikkelder dan dat, maar als u gaat bouwen of upgraden van een computer, dat is een goede manier om na te denken over het.

Dus, NVMe is over hoe de SSD praat met de rest van het systeem, en M. 2 is de fysieke vorm en type connector dat de communicatie vindt plaats over. Shop voor een SSD van vandaag, en de twee zijn bijna onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar het helpt om te weten het verschil als u een upgrade van een ouder systeem, of het kiezen van een moederbord om te bouwen van een PC van de grond af.

An Intel Optane drive in the m2 form factor, that also supports NVMe. Een Intel Optane rijden in de m2 form factor, die ook ondersteunt NVMe.Foto: Alex Cranz (Gizmodo)

Als u wilt het beste van het beste op het gebied van Ssd ‘s, kijk voor NVMe in enige vorm, hetzij in een standaard voor uitbreidingskaarten dat de stekkers volledig in zoals een grafische kaart, of een M. 2 stok—de MacBook pro’ s zijn met behulp van NVMe (en M. 2) Ssd ‘ s voor een aantal jaren, bijvoorbeeld. Voor het upgraden van een oudere systeem of het verlagen van kosten, 2,5-inch SATA Ssd ‘ s zijn nog steeds rond.

Nu niets blijft hetzelfde in tech, als de prijzen fluctueren, en de fabrikanten verschillende besluiten en normen verbeteren. Intel Optane is een andere technologie in de gaten te houden, die in wezen een upgrade van het flash-geheugen in SSD-schijven en maakt gebruik van de M. 2 form factor aan het verbeteren van de toegang tot de schijf soms zelfs meer—maar net als de SSD voor deze, blijven de prijzen erg hoog voor de tijd.

Deel Dit Verhaal