Amerikansk rymdfarkost Starship för flygning på Mars fattade eld under testning

19

Amerikanska entreprenören Elon Musk, som grundade Tesla och SpaceX, är bokstavligen besatt av sin önskan att flytta människor till Mars. För att skicka de första bosättarna till den Röda planeten, han vill använda det utrymme fartyget Starship, som för närvarande är under utveckling och testas. Under en nyligen genomförd test var han tvungen att åka iväg på en 20 meters höjd med en helt ny raket motor Raptor, men i början av testerna var on fire.

Enligt bolagets företrädare, orsaken till branden var antändning av bränsle som används i raket motor. Till skillnad från andra sökmotorer, bränslet inte användas för fotogen, och metan. Man tror att det ger mycket större säkerhet och är betydligt billigare. Elon Musk, förresten, har länge strävat efter att minska kostnaden för att resa i rymden — han tror att han har makt att lansera missiler i endast 5-7 miljoner dollar. För jämförelse, kostnaden för att köra utvecklats av Sprit, raketen, som uppskattas till $ 60 miljoner.

Den explosion av fartyget Starship från SpaceX

Trots att branden ser bra ut, experter tror att det inte kommer att skada utformningen av testet fartyget. För exempel, se till astrofysiker från Harvard University Jonathan McDowell. I alla fall, korrekt information om tillståndet i maskinen kommer att finnas tillgänglig från företrädare för SpaceX, anställda i bolaget har utvärderat orsakats av brand.

Det enda som är närvarande är klar och det är att flyga ett litet skepp på en 20 meters höjd flyttade till en annan tid. Förhoppningen är att detta andra försök kommer att lyckas, eftersom det efter att företaget har för avsikt att höja fordon till en höjd av 20 kilometer. Om det går, och en preliminär version av fartyget kommer att bevisa dess effektivitet, den första flygningen för en full Starship skulle vara klar 2021.

Detta är intressant: Rocket engine SpaceX Raptor bröt rekordet för den ryska RD-180

Det förväntas att fartyget kommer att rymma upp till 100 passagerare. Förutom uppdrag till månen och Mars, han kommer att vara engagerade i att snabbt kunna transportera folk från en stad till en annan. Tester av motorer för bolagets verksamhet är särskilt viktigt eftersom det i den slutliga versionen av deras fartyg kommer att ställas in som 6 stycken. Just nu fartyget verkar liten, men med tiden kommer att öka i storlek och skaffa sig en spetsig näsa spackling.

Om du är intresserad av nyheter inom vetenskap och teknik, prenumerera på vår kanal på Yandex.Zen. Där kommer du att hitta material som inte är publicerade på hemsidan!