New York Forslaget Vil Forbudet Ansiktsgjenkjenning Overvåking Av Utleiere

43

Illustration for article titled New York Proposal Would Ban Face Recognition Surveillance By Landlords Foto: Steffi Loos (Getty)

I den samme uken som San Francisco stemte for å bli den første byen i Usa for å forby statlige bruk av ansiktsgjenkjenning for overvåking, to New York State lovgivere innført et lovforslag for å forby bruk av ansiktsgjenkjenning overvåking av bolig utleiere.

New York State Senator Brad Hoylman og Montering Kvinne Latrice Walker innført lovgivning (S5687) forby teknologi i kjølvannet av en kamp i Brooklyn over en utleier å installere ansiktsgjenkjenning overvåking i en leie-stabilisert komplekse i en arbeiderklassen, flertallet svart nabolaget.

“Vi ønsker ikke å bli sporet,” Icemae Downes, en leietaker i komplekset, fortalte Gothamist i Mars. “Vi er ikke dyr. Dette er som tagging oss gjennom våre ansikter fordi de ikke kan implantatet oss med en chip.”

“Denne regningen er spissen av de spydspiss for å løse et større problem om ansiktsgjenkjenning og personvern,” Hoylman fortalte Gizmodo. Lovforslaget er nå i Staten Senatets Juridiske Komité som Hoylman stoler.

“Jeg har hørt bekymring fra min bestanddeler om problemet, så vel som den alarmerende svekkelse av personvernet enten det er Facebook, Alexa eller nå, ansiktsgjenkjenning,” sa han. “Det er en økende bekymring for at våre private data blir samlet inn og selges til kommersielle formål. Ansiktsgjenkjenning teknologien er ikke bare invasiv, det er feil.”

San Francisco er forbudet ble på grunn av personvern, skjevhet og ansvarlighet bekymringer. Forslaget i Staten New York stammer fra mange av de samme bekymringene.

“Som bruk av facial anerkjennelse teknologi blir stadig mer vanlig, bekymringer har blitt oppdratt av talsmenn for personvern og borgerrettigheter knyttet til effektivitet og etiske konsekvenser av slik teknologi,” the bill leser. “Betydelige bevis finnes for å foreslå at facial anerkjennelse teknologi er mindre nøyaktig når analysere ansikter av farge enn ved å analysere hvite ansikter.”

Lovgivere sitere en 2018 MIT studie finner at feilen priser for kommersielle ansiktsgjenkjenning produkter stige dramatisk når den brukes til å målrette folk av farge i forhold til hvite mennesker.

I San Francisco, forbudet mot ansiktsgjenkjenning overvåking var på noen måter fremtidsrettet. Ingen by-byrå bruker teknologi i byen men, gitt sin raske spredning over hele verden, og i Usa, ble det sett ikke som et spørsmål om hvis, men når den ville komme.

I New York City, og situasjonen er dramatisk forskjellige. New York-Politiet bruker ansiktsgjenkjenning for overvåking, men på grunn av motstand fra politiet, lite er offentlig kjent om hvor utbredt systemene er, eller nøyaktig hvordan de er brukt. Åpenhet og ansvarlighet ikke får spille mye i the Big Apple.

Bruk av ansiktsgjenkjenning for overvåking, begynnende og lønnsom teknologi som står overfor en rekke etiske og praktiske spørsmål, ligger i hjertet av Kinas tech-drevet autoritet. I Usa, er det brukt i alt fra flyplasser til Taylor Swift konserter. Siste år, Microsoft president Brad Smith kalt for føderale reguleringen av ansiktsgjenkjenning overvåkingsteknologi på personvern og menneskerettigheter grunnlag.

State Senator Hoylman er regningen ikke ville påvirke New York ‘ s regjering bruk av ansiktsgjenkjenning overvåking, men han sa denne uken at en San Francisco-stil loven bør undersøkes i New York også.

Hoylman sier utleieren kan bruke overvåkingssystemer for å målrette folk som bor i leie-kontrollerte bolig.

“Vi har allerede en rimelig bolig krisen i Staten New York,” lovgivningen leser. “Vi bør ikke bli ytterligere å begrense tilgang til boliger for leietakere som er bekymret for sikkerheten til sine personlige data. Gitt de materielle spørsmål om etikk og sikkerhet i facial anerkjennelse teknologi, New York bør forby bruken på bolig lokaler.”

Deler Denne Historien