CIA Angivelig Fortalte Allierte At Huawei Er Finansiert Av Kinesiske Stat Sikkerhet, Hæren

36

Illustration for article titled CIA Allegedly Told Allies That Huawei Is Funded By Chinese State Security, Army Foto: Kin Cheung (AP)

Central Intelligence Agency har anklaget Kinesiske tech-giganten Huawei for å akseptere finansiering fra “folkets frigjøringshær, Kinas Nasjonale Sikkerhet-Kommisjonen og en tredje gren av den Kinesiske stat intelligens nettverk,” the Times i London rapportert på lørdag, og siterer en “UK kilde.”

I henhold til Tider (ikke-paywalled versjon her), CIA presentert bevis for andre medlemmer av “Fem Øyne” (underskriverne til felles signaler, militær, og menneskelig intelligens-deling avtalen mellom Australia, Canada, New Zealand, USA og STORBRITANNIA) tidligere i år. The Times skrev at CIA “tildelt en sterk, men ikke jern-cast klassifisering av sikkerhet” til sine funn, og legger til at en separat kilde i USAS regjering bekreftet at fbi tror det Kinesiske ministry of state security godkjent finansiering for Huawei.

Mer informasjon om arten av finansieringen som ikke ble presentert i the Times-artikkelen. Mens den AMERIKANSKE regjeringen har lenge insistert på Huawei utgjør en nasjonal sikkerhetstrussel, har forbudt føderale byråer fra å bruke sin teknologi, og har angivelig blitt presser allierte ikke å la selskapet bygge ut sin infrastruktur for neste generasjon 5G trådløst nettverk, er det ikke presentert harde bevis. Faktisk, Wall Street Journal rapporterte i januar om at AMERIKANSKE tjenestemenn tror ikke de trenger å gi “bevis” for spionasje på grunnlag av at Kinas Kommunistiske regjeringen kan bare bestille det til å fungere med sikkerhet tjenester til enhver tid. Noen AMERIKANSKE allierte, spesielt Tyskland, har virket skeptisk til påstandene.

Huawei har også vært i nyhetene om skjebnen til sine chief financial officer Meng Wanzhou, som har vært fengslet i Canada for en eventuell utlevering til USA i løpet påstander om brudd på Iran-sanksjoner og nettbank-svindel. Det er også vendt mot anklager om tyveri av forretningshemmeligheter fra AMERIKANSKE selskaper.

Huawei har sterkt omstridte påstander om at den fungerer som en arm av den Kinesiske sikkerhet og etterretning apparatet og i stedet preget dem som et forsøk på å strong-arm dem ut av løpet for å 5G, som mange mener det er for tiden å vinne. Grunnlegger Ren Zhengfei har også utstedt fornektelser, og noen analytikere mener selskapet har lite insentiv til å spy fordi noen eksponering av slik aktivitet ville være svært skadelig. En talsmann for selskapet fortalte Times, “Huawei ikke kommentere ubekreftede påstander støttet opp av null bevis fra anonyme kilder.”

“Det er alle raseri for vestlige regjeringer og media til å ringe Kinesiske selskaper en “sikkerhetstrussel’,” Kinesisk ambassadør til STORBRITANNIA Liu Xiaoming sa tidligere i år, per Tider. “Slike anklager er grunnløse og villedende. Hvis venstre ukontrollert, kan de forstyrre markedet regler, gift business samarbeid, og forårsake ustabilitet i verdensøkonomien.”

Administrerende Ciaran Martin av National Cyber Security Centre, som er en del av STORBRITANNIAS GCHQ intelligence agency, sa tidligere i år at han ikke har sett noen bevis for spionasje. Imidlertid, i henhold til Tider, noen med NORGE tjenestemenn tror selskapet vil klare seg dårlig i en kommende gjennomgang av STORBRITANNIAS planer om å bygge 5G-nettverk:

The Whitehall gjennomgang inn planer for Storbritannias innføring av 5G vil bli diskutert av Theresa May, statsrådene og sikkerhet høvdinger på neste Nasjonale sikkerhetsråd, som er ventet å bli holdt neste uke. En Whitehall kilde sa i anmeldelsen: “jeg tror ikke det er utrolig støttende [mot Huawei].”

… En annen Whitehall offisielle sa: “jeg tror det er veldig vanskelig å forsvare status quo … får hele hodet vind og bekymringer som har blitt uttrykt [om Huawei].”

Gjennomgangen er utformet for å “sikre at ingen [telekom] selskapet blir for kraftig”, the insider sa. Det er forstått at en rekke utfall har vært undersøkt i det om Huawei ‘ s engasjement i 5G, alt fra ingen handling til en regelrett forbud.

I henhold til Tider, “tjenestemenn har privat innrømmet” at å avskaffe bruken av Huawei-teknologi i favør av konkurrentene som Ericsson eller Nokia kan forsinke 5G utrullingen for år, mens et forbud ville kreve at de stripe eksisterende teknologi fra Huawei 4G-infrastruktur.

[Ganger]

Deler Denne Historien