Mark Zuckerberg Kan, Persoonlijk, in Grote Problemen Met de FTC

22

Illustration for article titled Mark Zuckerberg May, Personally, Be in Big Trouble With the FTC Foto: Getty

Twee bronnen bekend met de Federal Trade Commission is een onderzoek naar Facebook zeggen dat Mark Zuckerberg zelf is nu een doel. Volgens De Washington Post, het bureau wil houden, is de vennootschap mede-oprichter, directeur en voorzitter raad van bestuur—Zuck is al die dingen—verantwoordelijk voor het mishandelen Facebook gegevens van de gebruiker. En sinds Zuckerberg vertelde het Congres van vorig jaar, dat hij verantwoordelijk is voor wat er gebeurt op Facebook, de FTC ‘ s idee om hem vastmaken met de schuld van het bedrijf is veel, veel fouten maakt eigenlijk heel logisch.

Aansprakelijk kan veel betekenen verschillende dingen in deze Verenigde Staten van Amerika. De Post bronnen zeggen dat de FTC ‘ s idee voor sancties voorzien van “verhoogd toezicht” evenals een vereiste voor Zuckerberg en andere Facebook-managers “voor het certificeren van de vennootschap privacybeleid periodiek aan de raad van bestuur.” Het papier heeft ook gemeld dat Facebook is te onderhandelen over een multi-miljard dollar boete aan het oplossen van de huidige FTC onderzoek. Het is onduidelijk hoeveel van dit geld te kunnen komen van Zuckerberg de pocket.

De symbolische impact van spijkeren Zuckerberg zelf met straffen is zeker belangrijker dan geld, vooral omdat de 34-jarige heeft zo veel van hem. Senator Richard Blumenthal, die onlangs kritiek op de FTC voor het nemen van te lang op de Facebook-probe, is zeker een fan van de holding Zuckerberg van verantwoording.

“[Zuckerberg] was niet alleen bewust van Facebook ‘ s invasie van de privacy van de consument, hij heeft ondertekend en publiekelijk gebagatelliseerd legitieme bezorgdheid,” Blumenthal vertelde De Post. “Bedrijf van Mark Zuckerberg en Facebook leidinggevenden persoonlijk schuld en aansprakelijk voor verdere overtredingen zou een krachtige boodschap aan zakelijke leiders in het land: Je betaalt een forse prijs voor plinten van de wet en het misleiden van consumenten.”

Stel je voor dat: een tech bedrijf dat gerund wordt door een 21ste-eeuwse keizer van soorten harms de gebruikers opnieuw en opnieuw, en als gevolg daarvan, de leider krijgt in de problemen. Lijkt Zuckerberg heeft gevraagd voor het ook. Hier is het volledige citaat uit de tijd Zuck viel op zijn zwaard in de voorkant van de House Committee on Energy and Commerce bijna precies een jaar geleden, nadruk van mij:

Maar het is nu duidelijk dat we niet genoeg doen om te voorkomen dat deze tools worden gebruikt voor het kwaad. Dat geldt voor nep nieuws, buitenlandse inmenging in de verkiezingen en het aanzetten tot haat, evenals ontwikkelaars en data privacy. We zijn niet over een voldoende breed beeld te krijgen van onze verantwoordelijkheid en dat was een grote vergissing. Het was mijn fout, het spijt me. Ik begon Facebook. Ik voer het uit, en ik ben verantwoordelijk voor wat er hier gebeurt.

Maar heeft Zuckerberg echt betekenen dat? Wat als de FTC besloten tot strafrechtelijke vervolging, en de jonge miljardair geconfronteerd met de gevangenis? Er is geen aanwijzing dat dit een mogelijkheid is. Echter, als De Post wijst in de laatste rapportage, “Facebook heeft gevochten fel te beschermen Zuckerberg als onderdeel van de onderhandelingen,” en als onderhandelingen af te breken, de zaak zou kunnen eindigen in de rechtszaal.

Foto Mark Zuckerberg in een rechtszaal. Het zou bijna boeiender dan het circus op Capitol Hill, vorig jaar, toen stond hij in het bijzijn van al die camera ‘ s en geen antwoord te geven op zo vele vragen van de wetgevers. Het is mogelijk dat Zuckerberg is echt bang van dit FTC ding om uit de hand en kunnen mogelijk leiden tot slechte dingen gebeuren die aan hem persoonlijk. Een paar weken geleden, Zuckerberg schreef een opiniestuk in De Washington Post bellen voor buiten verordening. Hij postte de tekst op zijn Facebook-profiel. De tweede meest populaire reactie leest, “ik heb geloof in u, dat is de reden waarom ik het gebruik van Facebook.”

[Washington Post]

Deel Dit Verhaal