Forskarna har döpt den ungefärliga platsen för födelsen Jupiter

31

Jupiter är den största planeten i solsystemet, så forskarna är speciellt intresserade av dess historia. Jorden är höljd i många mysterier, den mest spännande där är platsen för dess förekomst. Det finns en teori att det bildades mycket längre bort från Solen än vad du är nu, och det team av astronomer från Lunds Universitet det var ganska starka bevis för detta antagande.

Планета Юпитер

Om du tror att teorin om den “Stora manövrering”, Jupiter bildas på ett avstånd av 3,5 astronomiska enheter från Solen, om där är nu asteroidbältet. Då, enligt vissa forskare, planeten nära till Mars och studsade tillbaka, stanna kvar, där den nu är belägen på ett avstånd av cirka 5,2 astronomiska enheter från Solen.

Forskare från Lunds Universitet målade en något annorlunda bild av vad som hände i forna tider händelser. Planeten har en så kallade “Trojanska asteroider” är före “Grekerna”, och tillbaka “Trojaner”. Forskare har länge kunde inte förstå varför antalet “Grekerna” nästan en och en halv gånger fler än antalet “Trojaner”. Datorsimuleringar av de tidiga stadierna av utvecklingen av solsystemet, blev det klart att en sådan skillnad kan uppkomma i fråga om Jupiter var formulerat i fyra olika från Solen.

Юпитер и «троянские астероиды»

Enligt astronomer, sedan dess utseende, framtiden, planet var föremål för påverkan av damm moln och spiraler närmare Solen. Processen tog 700 tusen år, men kosmiskt sett är det en ganska kort tid. Tillsammans med har ännu inte formulerat en Jupiter drog och liknande kroppen, utan att växa till den storlek av en gasjätte var han ensam. Andra “embryon” till cirkel runt den och “Grekerna” blev mer än ytterligare organ, så att deras antal överstiger antalet “Trojaner”.

Om du vill alltid vara medveten om nyheter inom vetenskap och teknik, prenumerera på vår kanal på Yandex.Zen. Där hittar du exklusivt material som inte var publicerade på hemsidan!