Hvad Sker der Med Denne YouTube Chuck E. Cheese konspirationsteori?

40

Skærmbillede: shane (YouTube)

Internettet er et stort godt af (ofte ekstraordinært idiotisk) konspirationsteorier, hvoraf nogle er så overbevisende, at de krybe ud fra deres afsides hjørner af internettet til at krog den opmærksomhed af millioner på sociale medier.

Det er, hvad der skete i denne uge, da en YouTuber der beskæftiger sig stærkt i netop denne form for indhold, Shane Dawson, dukkede en gammel teori om Chuck E. Cheese pizzaer og deres mystiske skorper. Nemlig, hvorfor fanden gør de ikke nogensinde synes at matche op? Det er et spørgsmål, der kan spores tilbage til mindst et årti, og det har ført til teorier om, hvorvidt kæden “genbruger” sin pizza skiver i en eller anden form for at undgå at smide dem ud.

I den video, Dawson erklærede, at ved en lejlighed blev han sad i en enkelt veggie skive. Han hævdede også, at han kendte nogen i high school, der arbejdede på Chuck E. Cheese, der ville hverken bekræfte eller benægte, at dette skete, men sagde, at det skete på et tidspunkt. Han tilføjede: “Men hun kunne også have blevet liggende, og hvem ved.”

Lad os først bryde ned, hvad der præcist menes med “genanvendelse” i denne ejendommelige garn. Den idé, ifølge Dawson, er, at medarbejderne af Chuck E. Cheese tage skiver fra uspist pizzaer og læg dem på en bakke sammen for at danne en ny cirkel. Kommentatorerne i en gammel Yahoo Answers tråd foreslog også et utal af andre teorier, med en særlig vilde man af en anonym plakat tyder på, uspist pizza “går tilbage til en dej grinder og i sidste ende får reserveret som en del af en ny pizza.”

Som du kan forestille dig, at gøre nogen af disse ting ville være i strid med mere end et par-og sundhedsområdet. Chuck E. Cheese nægtet en sådan “recycling” går ned på sine restauranter i en erklæring, og på Twitter i denne uge efter videoen gik viral. (Det havde næsten 17 millioner views som onsdag aften.)

“De krav, der er fremsat i denne video om Chuck E. Cheese’ s og vores pizza er entydigt false,” en talsmand for selskabet fortalte Randen. “Ingen konspirationer her—vores pizzaer er lavet på bestilling, og vi forberede vores dejen frisk på restaurant, hvilket betyder, at de er ikke altid helt ens i form, men altid lækker.”

Dejen-relaterede svar er, hm, ikke er helt løse, hvad folk synes at tro, er det, der sker her. Teorien er ikke, at de pizzaer er ikke lavet i butikken, men at de bliver kastet sammen, enten fra rest buffet skiver eller—og igen, det synes utroligt usandsynligt i betragtning sundhed kode begrænsninger samt det faktum, at det ville være svært at holde låg på det—fra serveret og levnet tærter.

Flere teorier, som Gizmodo personalet forsøgte at få mening ud af pizza gåde, herunder at—som det blev anført af virksomheden i sin erklæring—disse tærter bare ikke helt rundt hele tiden, for derved at skabe symmetri problemer, når de er overført til serveringsbakker:

Exhibit A:

Samtidig bliver slicedImage: Gizmodo

Bilag B:

Mens der bliver serveret pizza trayImage: Gizmodo

En teori også er involveret i et forløb, hvor medarbejderne trimmet ujævn eller underligt udseende pizza skiver for at få dem til at fremstå mere som en almindelig skive (selvom det virkede usandsynligt, at Chuck E. Cheese medarbejdere vil tage umage for at bevare en så høj bar for æstetik). Per Eater, en reaktion på Reddit af mlball98—som hævder at have arbejdet på en Chuck E. Cheese i to år—syntes at modbevise denne teori.

“Vores pizzaer ser gerne, at fordi de er håndskåret, og ingen er perfekte til at gøre dem,” mlball98 skrev. “Vi skar dem så hurtigt, vi kan, fordi vi er normalt travl med 5 mere pizzaer der kommer ud af ovnen.”

En anden Gizmodo medarbejder foreslog, at tærter vises på denne måde, fordi kæden giver kunderne mulighed for at bestille halv-og halvdelen tærter, ligesom halv ost og halvdelen pepperoni. (Chuck E. Cheese gør, halv-og halvdelen pizzaer, som en medarbejder på et af kædens Brooklyn steder informeret mig via telefon, muntert tilføjer: “Enhver toppings!”) Tanken var, at måske er de bare at kaste dem sammen, efterhånden som de kommer ud.

Dette synes at være tilfældet i et cirkeldiagram vises på en tirsdag tweet fra Dawson. I det, de to halvdele synes at være fra to helt unikke pizzaer i forskellige størrelser. Men mlball98 synes ikke overbevist om, at skrive: “helt Ærligt, jeg føler mig som Shane har måske flyttet pizza til at passe sin fortælling, men jeg kan ikke bevise det. Jeg elsker ham, men han overdriver meget.”

En anden redditor, Karou86, der hævder at arbejde på Chuck E. Cheese, sagde, at en del af den uoverensstemmelse med skiver har at gøre med den “meget store og form af tunge” pizza slicer bruge medarbejdere, der gør endnu skiver lidt af en opgave. Derefter, når den pizza er overført til serveringsbakker, skiver kan begynde at se lidt underlige (som blev vist i Gizmodo ‘ s ovenstående grafik):

Normalt, vi vil prøve at lave det, så det hele sammen og ser anstændigt, men i weekenderne, når det er pakket og køkken er super bakket op, vi prøver bare at køre maden så hurtigt som muligt, hvilket resulterer i pizzaer, der ikke ser så godt.

Karou86 syntes også at aflive den teori, at to pizzaer ville blive smadret sammen om at skabe en henvisning til den hastighed, som medarbejderne forventes at holde den i gang, når de er smækket. Også, kameraer:

Jeg tror ikke, at nogen ville være i stand til at holde på at trække noget, der i årevis, uden at få fanget/får alt for mange klager. Virksomhedernes er meget strenge, og er konstant kontrol og presser os til opsalg alt, så hvis en butik begynder at dyppe i anmeldelser/vurderinger/salg district manager i regionen vil komme i og undersøge. Desuden har de et væld af kameraer overalt i det, som de ikke en flok tilfældige revisioner på, så det ville være virkelig svært at gøre noget.

The Washington Post bemærkede, Dawson har en historie af ekstremt dårligt rådgivet, og i nogle tidligere hændelser, direkte racistiske sketches og video-indhold. De YouTuber også hævder, at hans videoer er beregnet til underholdning, per Randen. Så det er tilrådeligt at tage hensyn til, hvad der rejses krav i denne eller nogen andre videoer om Dawson ‘ s kanal med et gran salt. (Det ser ud til at YouTube ‘ s indsats for at bremse dens omsiggribende konspirationsteorier, er at gå over.

Som for denne pizza puzzle? Gizmodo gjort gentagne forsøg på at nå en talsmand for kædens moderselskab CEC Entertainment, Inc. ved telefon og e-mail, men vi har endnu ikke hørt tilbage. Vi vil opdatere dette indlæg med hvad vi lære af, hvis vi gør.

[Æder]

Dele Denne Historie