Kina Krever Utgivelsen av Huawei Executive Arrestert i Canada på Vegne av USA

76

Foto: AP

I dag den Kinesiske regjeringen kalt for utgivelsen av Meng Wanzhou, en ledende på Kinesisk elektronikk maker Huawei etter at hun ble arrestert i Canada sist helg, mens overføring av flyginger. Meng angivelig vender mot utlevering til USA for angivelig brudd på Amerikanske sanksjoner mot Iran.

Meng er ikke bare chief financial officer av Huawei men datter av tech giant ‘ s grunnlegger, Ren Zhengfei. Huawei har sagt at det er “svært lite informasjon om kostnader og er ikke klar over ulovligheter,” og en talsmann for Kinas utenrikspolitikk Departementet fortalte NBC News i morges at Canada må “effektivt beskytte legitime rettigheter og interesser på vedkommende person.”

Kinas ambassade i Canada har sagt det “motsetter og sterkt protester over slike type handlinger som alvorlig skadet menneskerettigheter av offeret,” som vil øke mer enn et par øyenbryn, gitt Kinas fryktelige track record med menneskerettighetene. Det antas hvor som helst fra over 800 000 til 2 millioner Muslimer har vært fengslet uten kostnad i Kina er konsentrasjonsleirene siden April 2017, blant andre humanitære bekymringer.

“Den Kinesiske siden har fremlagt stern representasjoner med den AMERIKANSKE og Kanadiske siden, og oppfordret dem til å umiddelbart korrigere den urett og gjenopprette den personlige frihet av Ms. Meng Wanzhou,” den Kinesiske ambassaden uttalelse fortsatte. “Vi vil nøye følge utviklingen av saken og treffe alle tiltak for å resolutt beskytte legitime rettigheter og interesser av Kinesiske borgere.”

Meng ble arrestert i Vancouver 1. desember, samme dag som President Donald Trump var i en high-stakes møte med Kinas president Xi Jinping. Trump og Xi har blitt kjempet over tariffer, noe som har satt AMERIKANSKE finansielle markeder inn i en tailspin denne uken, noe som fører Dow å slippe nesten 800 poeng på tirsdag. Meng har en kausjon høre satt til fredag, i henhold til Canadas Globe and Mail.

Huawei er en av de største tech-selskapene i verden, men det har vært under press i land som USA, STORBRITANNIA og Australia for angivelig å gjøre budgivning av den Kinesiske regjeringen. Huawei har blitt utestengt fra å bidra til å bygge grunnleggende kommunikasjon infrastruktur i enkelte vestlige land, inkludert 5G telecom service, over frykter at det etterlater de landene som er utsatt for spionasje på vegne av den Kinesiske regjeringen. Best Buy har selv stoppet salg av Huawei-enheter helt i USA

Økende spenning mellom USA og Kina, Russland og Nord-Korea har forårsaket global bekymring. Og denne siste skudd for baugen av Trumf-regimet er usannsynlig å roe seg noe ned. Ingen vet hvordan Kina vil gjengjelde hvis Meng er til syvende og sist utlevert til New York for å møte kostnader. Men turbulente forholdet mellom de to landene synes å være den nye normalen.

Da New York Times rapporterte at Kina spioner på President Trump er usikret telefonen, Kina trolled USA og antydet at han bruker Huawei-teknologi i stedet. Det kunne ikke ha gått over bra for folk som Trump ‘ s super-hawk nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton, som ikke er så tilfeldigvis vært spent for en krig med Iran for alltid.

Stroppen. Det blir bare enda rarere og mer farlig her.

[NBC News]

Deler Denne Historien