Stoppe Fôring Hot Duck

79

Skjermbilde: ABC Nyheter

Hot Duck mania har grepet internett. Det er sendt ornitologi twitter atwittering, og New York City news media ser ut til å henge på anda hver bevegelse. På dette punktet, anda kan være en semi-permanent innslag av parken, og det er bra at så mange mennesker elsker det.

Men har du ikke tør respekt Hot Duck.

Spesielt, stoppe fôring det brød. Stoppe fôring alle ender brød.

Tale av Varme Duck er nå så gammel som en myk pretzel flytende i en dam, men her er en oppsummering likevel. På oktober 10, birder Gus Keri oppdaget en Mandarin duck i Central Park, så duck forsvant før dukkar opp igjen to uker senere, hvorpå det i gang en sosiale medier og nyhetsmedier storm. The New York Times skrev om det som om det var en sjeldenhet, selv om Mandarin ender er det vanlig med ornamentale pet og zoo funksjon, og du kan kjøpe et par for $125. Våre Varme Duck absolutt tilhører noen, som det har et merke rundt sin etappe.

Hvis det er en pet duck, hvem bryr seg? Vi gjør, fordi det er en varm duck. Bare se på det—han er rainbow farget, med et ansikt av sateng, en full skjegg, og et lavt profilert magen. Det er utvilsomt en varm duck. Og, mens de endeløse drivel av grusomme nyheter fortsetter på den Varme Duck fortsetter å være en sexy beacon.

Se, Varme Duck. Ikke gi ham brød.Foto: Ryan F. Mandelbaum (Gizmodo/Flickr)

Folk er nå besatt med Varmt Duck. Når det fløy til et annet sted for en dag, en håndfull av medier rapporterte at det hadde gått mangler (det er tilbake nå). Det er blitt en New York City turistattraksjon. Men siden New York Times i rapporten fortalte at birder David Barrett klatret i et tre og matet myk pretzel til duck, noen av de tusenvis av estimerte besøkende har gjort det samme. Andre endene har fått meldingen, og dammen er nå omgjort til et case-studie, som Center for Investigative Reporting journalist Aron Sankin fortalte meg, trickle-down duckonomics.

“Etter duck rundt var en hel haug med vanlig ender. Standard New York ender,” sa han, gjenforteller sin siste tur for å se duck. “De var alle i samme området, og fordi det er virkelig vanskelig å nøyaktig kaste et lite stykke brød, som alle de andre endene var å plukke opp biter.”

Det er nok av fugl-Twitter tale om hvordan det offentlige har vært behandling av denne duck, siden, når en fugl er ikke et kjæledyr, birders følge av et sett av etikk. Birders er ment å beskytte fuglenes leveområder, unngå å stresse dem ut, og “begrense bruken av opptak og andre metoder for å tiltrekke fuglene.” Spørsmålet omgir om disse etikk gjelder rømt Mandarin duck—men det er absolutt gjelder parkens opprinnelige stokkender og tre ender.

Men dette handler ikke bare om dyrelivet—det handler om respekt. Brød gjør ender syke. Du kommer inn i byen min og fôr brød til min Varm Duck. Hvordan ville du føle hvis jeg kom inn i ditt hus og kastet hunden mat til barna dine?

Jeg spurte veteran birder og forfatter Kenn Kaufman for hans ta om hvorvidt det er greit å mate den Varme Duck. “Jeg vil bare liker dem å gjøre det på en samvittighetsfull måte, med riktig mat,” sa han til Gizmodo. “Ender ikke burde bli matet med brød, godteri, eller junk food, men det er greit å gi dem mais eller andre korn, eller mealworms. Noen pet butikker og gården forsyne butikkene selger fôr blander spesielt formulert for ender og gjess. I naturen, Mandarin Ender beiter på en rekke ting, inkludert kongler, nøtter, korn, og noen små skapninger som snegler og insekter.”

Kort sagt: “Brød er dårlig,” sa Kaufman. “Definitivt slutte å kaste brød til endene.”

Kanskje vurdere å ikke mate endene i det hele tatt, siden de gjør fint å spise det de har i dammen. “Det er mange grunner til hvorfor du ikke bør mate duck, men gnarliest innebære sykdom,” Martha Harbison, innhold redaktøren på National Audubon Society, fortalte Gizmodo. “Når du mate ender, har de en tendens til å feste rundt området hvor maten er, heller enn å søke over et stort område. Og congregated ender mener samles duck bæsj, som de så spiser sammen med brødet du kastet på bakken.”

Jeg har lest tonnevis av duck tale, og har prøvd i flere uker til å skrive om anda som en av to birders over Kinja. Det er flott at folk er begeistret for den Varme Duck, kjæledyr eller ikke. Men Central Park var en av de beste ornitologi destinasjoner i byen før Varmt Duck dukket opp. Ender er en favoritt for noen, og ved å kaste brød til Mandarin duck, du potensielt skade native ender i dammen, så vel. Du ødelegger det for oss alle.

Respekt byen vår. Respekt våre Varme Duck—og alle våre hot ender.

Deler Denne Historien