Uber administrerende DIREKTØR Ryggen Ut av Saudi-Konferansen Etter Mistanke om Statlig Sanksjonert Drap av Washington Post-Journalisten

85

Dette bildet er tatt fra CCTV video innhentet av den tyrkiske avisen Hurriyet og gjort tilgjengelig på tirsdag, Oktober. 9, 2018 hevder å vise Saudi-journalist Jamal Khashoggi inn Saudi konsulatet i Istanbul, tirsdag, Okt. 2, 2018.Bilde: AP

Uber administrerende DIREKTØR Dara Khosrowshahi har sagt at han vil trekke seg ut av en konferanse i Saudi-Arabia kalt Fremtidige Investeringer Initiativ. Konferansen, uformelt kjent som Davos i Ørkenen, har blitt et samlingspunkt for folk opprørt om oktober 2 forsvinningen av Washington Post-journalisten Jamal Khashoggi, antas å ha blitt drept i Saudi konsulatet i Tyrkia på oppdrag av Saudi-regjeringen.

“Jeg er veldig plaget av rapportene oppdatert om Jamal Khashoggi,” Khosrowshahi sa i en uttalelse til CNBC. “Vi følger situasjonen nøye, og dersom en vesentlig forskjellige sett av faktum kommer, jeg vil ikke være til stede den FI konferanse i Riyadh.”

Saudi-Arabia har vært utrolig viktig for mange i tech samfunnet, inkludert Uber. Som CNBC poeng ut, Saudi Arabian Offentlige Investeringer Fondet investert omtrent $3,5 milliarder kroner i Uber for bare to år siden.

Ifølge Washington Post, Amerikansk etterretning tjenestemenn har bevis for at Saudi-Arabia “bestilte en operasjon” for å anholde Khashoggi. Tyrkiske tjenestemenn, imidlertid, ha tro Khashoggi ble drept inne i Saudi konsulatet og kroppen hans ble brutt i stykker med et bein så. Khashoggi kropp var da angivelig smuglet ut av konsulatet i poser og sendt på en privat fly tilbake til Saudi-Arabia. Khashoggi, en Saudi-borger med permanent oppholdstillatelse i Usa, hadde vært en fremtredende stemme reform i Saudi-riket, til tross for såkalte liberalisering under Kronen Prins Mohammed bin Salman som tillot kvinner å kjøre og filmer til å bli vist offentlig.

Men Uber er ikke den eneste som trekke ut av planlagte opptredener i Saudi-Arabia følgende internasjonale ramaskrik over Khashoggi er angivelig brutale drapet. Som Recode notater, tidligere AOL-sjef Steve Saken har kansellert planer om å delta på Fremtidige Investeringer Initiativ konferanse. Og Richard Branson nylig suspendert investering forhandlingene mellom selskapet hans Virgin Galactic og Saudi-regjeringen.

I mellomtiden, Trumf-regimet har laget unnskyldninger for Saudiarabere venstre og høyre. USAS finansminister Steve Mnuchin fortalte CNBC i morges at til tross for Khashoggi drapet, som han fortsatt planer om å besøke Saudi-Arabia for Fremtidige Investeringer Initiativ.

“Jeg planlegger å gå på dette punktet. Hvis mer informasjon kommer ut, og endringer vi kan se på det,” Mnuchin sa, uten å nevne at vestlige etterretningsorganisasjoner allerede har en rekke fellende informasjon.

Og i går, i en Oval Office pressekonferanse, President Trump forklarte at mens han var sympatisk til døden av en journalist, journalisten var ikke en Amerikansk statsborger. Den insinuation var at Khashoggi død betydde noe mindre av den grunn, og Trump ‘ s svakhet kan være å gjøre Saudi Arabia mer modigere til å begå brudd på menneskerettighetene.

“Jeg ville ikke være i favør av å stoppe et land fra å tilbringe $110 milliarder kroner—noe som er en all-time inn og la Russland som har penger, og at Kina har som penger,” President sa Trump, i referanse til Amerika våpenhandel med Saudi-Arabia.

For å gjøre ting enda mer komplisert, den Amerikanske offentligheten har ingen anelse om nøyaktig hvor mye penger President Trump er å gjøre personlig fra hans forhold til Saudi-Arabia. Alt vi vet for sikkert er at det er mye penger, spesielt som Saudi tjenestemenn opphold på Trump hotels når de kommer til New York og Washington, D.C.

Ingen har noensinne anklaget President Trump til å sette prinsippene over penger. Men i dette tilfellet, er det ikke klart at Trump ‘ s prinsipper er på linje med det liberale demokratiet og ting som Jamal Khashoggi sto for. Trump fortsetter å coddle diktatorer. Og Saudi-Arabia er ikke annerledes.

[Recode og CNBC]

Deler Denne Historien